FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2021

CALCULE Egalul din Germania U21 - Olanda U21 complică totul » Cum se califică România în sferturi

FOTO: GettyImages +5   FOTO
FOTO: GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 martie 2021 22:27 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 00:26

Germania U21 și Olanda U21 au remizat, scor 1-1, într-un meci din grupa A de la Campionatul European U21, cea din care face parte și România U21. 

Olanda U21, egala României din meciul de debut, a deschis scorul imediat după pauză, în minutul 48, prin reușita starului Justin Kluivert, de la Leipzig. Nemții au egalat în minutul 84, prin Lukas Nmecha. Finalul de meci a fost unul liniștit, cu două echipe mulțumite, în așteptarea meciurilor decisive. 

Germania profită de acest rezultat, fiind calificată mai departe dacă nu pierde confruntarea cu România. Olandezii stau la mâna rezultatelor. Victoria cu Ungaria s-ar putea să nu fie suficientă.

Calcule în grupa A de la Euro 2021: 

În urma remizei dintre Germania U21 și Olanda U21, următoarele scenarii duc România U21 în „sferturile” Euro 2021: 

  • înfrângere împotriva Germaniei: dacă Olanda nu câștigă meciul cu Ungaria.
  • egal împotriva Germaniei: calificarea depinde de numărul de goluri, dacă Olanda învinge. Se ajunge la egalitate în 3:
    → România - Germania 0-0 » Olanda câștigă grupa, Germania termină pe doi, având un golaveraj general peste al nostru;
    → România - Germania 1-1 » Egalitate perfectă în meciurile directe, intervine golaverajul general. Nemții sunt siguri de calificare, noi mergem mai departe dacă olandezii câștigă exact cu 1-0;
    România - Germania 2-2 » Germania câștigă grupa, România termină pe locul 2.
  • victorie cu Germania: mergem automat mai departe.

Scenariu SF în grupa României

Calificarea în faza sferturilor ar putea fi decisă de numărul de cartonașe! Cum se ajunge aici? România - Germania se termină 1-1, iar Olanda o învinge pe Ungaria cu 2-1. Egalitate perfectă între Germania, România și Olanda, caz în care intervine golaverajul general. Germania ar câștiga grupa, având 5-1, în timp ce noi și olandezii am avea 4-3. Cum meciul direct s-a încheiat 1-1, următorul criteriu de departajare este cel al cartonașelor. Fiecare „galben” încasat înseamnă un punct, „roșul” înseamnă 3 puncte. Merge în sferturi echipa cu punctajul mai mic. România a primit în primele două meciuri 6 cartonașe galbene, Olanda numai 4!

FINAL » Germania U21 - Olanda U21 1-1

Euro U21, un turneu atipic

Campionatul European de tineret este organizat de două țări, Ungaria și Slovenia, și împărțit în două faze: grupele se joacă între 24 și 31 martie, iar fazele finale în 31 mai („sferturi”) și 3-6 iunie (semifinalele și finala). Este primul turneu final de Euro U21 cu 16 echipe. 

Primele două echipe din cele 4 grupe se califică în sferturile de finală, care se joacă pe 31 mai la Budapesta, Szekesfehervar, Maribor și Ljubljana. Finala e pe 6 iunie, la Ljubljana.

VIDEO Adrian Mutu, optimist înainte de meciul cu Ungaria: „Va fi un derby, dar suntem echipa mai valoroasă”

Citește și alte știri de la Euro 2021:

FOTO Hai, albaștrii! » Ne întoarcem în anii '90: decizie inedită la „națională”

Examenul de maturitate pentru „Ciobi” » Detalii inedite despre eroul remizei cu Olanda U21

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (101)
299488937053679
Leo Si Alex  •  28 Martie 2021, 20:26
Postat de matei14 pe 28 Martie 2021, 10:21

Nu prea înțeleg de ce la 2-2 avem asigurată calificarea iar la 1-1 nu. Poate să explice cineva?

Este vorba de clasament in 3 si atunci la 2-2 avem mai multe goluri marcate decat Olanda .

155242644916485
Smarandoiu Stefan  •  28 Martie 2021, 18:00

Cu Ciubotariu și Mutu n-am avut și nu avem șansă! Să joci titular cu o rezervă de la CFR, (vinovat la ambele goluri și la alte faze nefinalizate cu gol de adversari) ignorând o rezervă la JUVENTUS TORINO și un titular, meci de meci, la FC Botoșani, mi-aduce aminte de alți antrenori FALS MARI, care foloseau unii jucători să se califice și la turneul final jucau alții! ( Vezi generalul Dragnea la Europene, lipsa lui Dobrin în Mexic, etc. ...!) PROFESIONALISM, CA LA NOI!

adriann_
adriann_  •  28 Martie 2021, 14:09
Postat de dansy pe 28 Martie 2021, 11:23

Daca Mutu era antrenor de national si am fi batut Ungaria cu 3-0 nu se mai ajungea aici.Dar sa-l tii in teren pe Morutan,Olaru si Ciubotaru a fost o prostie mai mare decat el!Nici Harut nu a jucat nimic.Nu stie sa faca ambele faze atac/aparare.A incercat de vreo trei ori sa atace si nu a reusit nici macar sa centreze.Mutu a uitat ca are in lot un Vladoiu care face perfect ambele faze ,are viteza si centreaza foarte bine.Dar Vladoiu nu joaca la FCSB.Cei de la FCSB au jucat ff prost,fara vlaga si s-a vazut clar lipsa pliculetelor galbene.Mare director tehnic-Stoichita era fericit ca am batut o echipa care a jucat cu 6 rezerve si in 10 oameni. Este adevarat ca arbitrajul a fost unul rusinos dar la diferenta de valoare pe care se presupune ca o avem trebuia sa trecem fara probleme de Ungaria.

Cu Stoichita facand tot ce-i cere ciobanul nu putem avea selectii corecte. S-a vazut clar ca Mutu se afla inr-o relatie de subordonare totala fata de Stoichita cand ala l-a injurat in direct si nu au existat nici un fel de consecinte...

Vezi toate comentariile (101)
Comentează