FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO // EXCLUSIV Adevărul despre insuccesul jucătorilor U21 la naționala mare: „Nimeni nu înțelege asta. Sunt dependenți”

Cosmin Contra a analizat, la GSP Live, fotbaliștii din România U21
Cosmin Contra a analizat, la GSP Live, fotbaliștii din România U21

Articol de GSP - Publicat luni, 08 iunie 2020 09:26

Cosmin Contra (44 de ani), fostul selecționer al României, a fost invitat în această dimineață la GSP Live și a discutat, printre altele, despre promovarea fotbalistilor din naționala U21 la prima reprezentativă.

Imediat după Campionatul European U21 din 2019, când „tricolorii” mici s-au calificat până în semifinalele turneului din Italia, fanii fotbalului românesc s-au așteptat că jucătorii de la naționala de tineret să facă pasul cu brio spre echipa mare. Realitatea a fost însă altă. Ianis Hagi&Co. nu au putut fi decisivi pentru România în preliminariile EURO 2020, unde echipa pregătită de Contra a ratat calificarea directă la turneul final amânat pentru anul viitor.

Cosmin Contra, detalii despre oamenii care vor să preia Dinamo: „Nu Melero e omul cu bani! El asta mi-a spus”

VIDEO Cosmin Contra la GSP Live: „Mi-aș fi dorit ca după EURO 2019 mulți jucători să ajungă în campionate tari”

Nimeni nu înțelege asta. Una e să fii la echipa de tineret, și altceva să fii la naționala mare. E mult mai greu, sper ca jucătorii tineri să realizeze că trebuie să dea mult mai mult la prima reprezentativă pentru a avea rezultate bune. 

Din punctul meu de vedere, mi-aș fi dorit ca după EURO 2019 mulți jucători să ajungă în primele 5 campionate din Europa. Din păcate, niciunul nu a făcut acest pas. Eu am fost foarte surprins atunci. Mă așteptam ca 3-4 fotbaliști să ajungă la echipe din campionate puternice și să evolueze constant”, a spus Contra, la GSP Live.

Suntem GSP Live! Cosmin Contra, fostul selecționer, e în direct și vorbește despre culisele unei calificări ratate +...

Posted by Gazeta Sporturilor on Sunday, June 7, 2020

„Generația noua e dependentă de telefoane, de rețelele de socializare, sunt afectați de reacțiile fanilor pe internet. Chiar dacă noi vrem s-o schimbăm, aceasta e realitatea. Un antrenor face tot ce depinde de el pentru a îmbunătăți acest lucru. Ei nu-și exprimau emoțiile, nu aveau reacție. Chiar dacă eu îi împingeam să spună anumite lucruri, nu reușeam. Dar asta se întâmplă în toate sporturile”
Cosmin Contra la GSP Live

Citește mai multe știri de actualitate:

Portarul care nu l-a uitat pe Gică Hagi nici după 26 de ani: „Nu știu cum a tras așa”

Nicolae Stanciu a ratat o șansă rarisimă în derby-ul dintre Slavia Praga și Plzen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  09 Iunie 2020, 20:12
Postat de Adrian Fulgos pe 09 Iunie 2020, 18:07

Rar vad un comentariu pertinent si logic ca al tău şi crede-mă, o spun gară cea mai mică urmă de sarcasm. Bravo.

Multumesc.

rocky2
rocky2  •  09 Iunie 2020, 19:16

Credeti ca Mbappe sau Håland nu stau pe faizbuc? Nu din cauza retelelor de socializare nu ajung ai nostri la nationala mare, ci pentru ca nu au valoare! Plus ca multi au ajuns la loturile de tineret pe pile si mai ales pe bani, nicidecum pe merit! Iar lucrul asta este cunoscut de la Burleanu in jos de toti cei implicati in fotbal!

883758598355956
Adrian Fulgos  •  09 Iunie 2020, 18:07
Postat de Ilie Golombioschi pe 09 Iunie 2020, 13:25

Esti fara experienta si neinventiv. Iei de bune toate sabloanele si toate banalitatile comune servite pe tava de cei ce plafonati si limitati nu isi pun mintea la lucru. Despre plafonul de 28 de ani acesta se sustine pe aspectul managerial ca jucatorii trecuti de 30 de ani la turneele finale nu mai constitue o miza pentru transferuri profitabile, in principiu, in strainatate, forma unor astfel de jucatori e de multe ori discutabila si convocarile lor au la baza imaginea lor favorabila, relatiile de multe ori extrasportive, posibile conjuncturi, si oricum urmate de evolutii pozitive pe termen scurt ceea ce poate lasa descoperita apoi echipa in mod imprevizibil. Apoi aspectul ca ocupand acel loc blocheaza posibil un jucator mai tanar care poate are o valoare chiar echivalenta si vine cu restul de avantaje, transferuri banoase,imagine in perspectiva, potential de crestere,capacitate de efort superioara per meci si per turneu prin capacitate de refacare mai buna de la meci la meci. Cu astfel de jucatori in principiu se poate face o constructie pe termen mediu si lung lucru major pentru o nationala care se respecta. Cazurile pe care le prezinti nu sunt concludente nu numai pentru ca au facut parte din niste exceptii dar au fost intr-o perioada cu alte standarde, mentalitati si chiar cu niste niste relationari speram depasite.Despre logica selectiei din campionatul intern nu mai dezvolt iti las placerea sa o descoperi singur.

Rar vad un comentariu pertinent si logic ca al tău şi crede-mă, o spun gară cea mai mică urmă de sarcasm. Bravo.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează