FOTBAL  »  NATIONALA  »  CAMPIONATUL MONDIAL 1998

GSP LIVE // VIDEO Gabi Popescu, omul care a făcut penalty-ul contra Croației la CM 1998: „Mă credeam fotbalist bun, dar mi-am dat seama cât de mic sunt”

Articol de GSP - Publicat marti, 08 octombrie 2019 14:22

Gabi Popescu, 45 de ani, a fost titular la trei din cele patru meciuri jucate de România la Campionatul Mondial din 1998. Azi, la GSP LIVE, a vorbit despre penalty-ul făcut în meciul din optimi cu Croația, pierdut de România cu 1-0, partida care ne-a trimis acasă. 

În minutul 45, Gabi Popescu a fost păcălit de Aljosa Asanovic. Mijlocașul croaților a pivotat pe lângă român și a scos lovitura de pedeapsă. Davor Suker a înscris golul care avea să însemne eliminarea României.  

„Croația avea o echipă bună. Știi cu ce am rămas după Mondial? Laurent Blanc, înainte de fiecare meci, urmărea adversarii. Avea video în cameră. Problema a fost că nu am fost destul de atent încât să-i urmăresc și eu pe croați înainte. Asanovic (n.r. Aljosa Asanovic) are o fază identică cu un meci înainte.

GSP LIVE // VIDEO Gabi Popescu, omul care a făcut penalty-ul contra Croației la CM 1998: „Mă credeam fotbalist bun, dar mi-am dat seama cât de mic sunt”

El pivotează ca handbaliștii, te prinde, te fixează, se lasă pe tine și când cazi tu, cade și el. Și arbitrul a dat penalty în meciul nostru. Asanovic făcut la fel în meciul de dinainte, dar arbitrul nu a dat penalty”, a declarat Gabi Popescu la GSP LIVE. 

România - Croația 0-1 (D. Suker 45')

România: Stelea - Gh.Popescu, Ciobotariu, Filipescu - D. Petrescu (L.Marinescu 76'), Hagi (Craioveanu 56'), Gâlcă, G. Popescu (R. Niculescu 61'), D. Munteanu - Moldovan, Ad. Ilie 
Antrenor: Anghel Iordănescu 

Croația: Ladic - Stimac, Bilic, Simic - Stanic (I. Tudor 83'), Asanovic, Juric, Jarni - Boban - Vlaovic (Krpan 76'), Suker 
Antrenor: Miroslav Blazevic

Gabi Popescu: „La Mondial mi-am dat seama că sunt mic” 

Fostul mijlocaș a vorbit și despre ce a însemnat participarea la CM 1998 pentru el. 

„Mi-am dat seama cât de mic sunt. Eu, contra Columbiei, care-i avea pe Carlos Valderrama și pe Freddy Rincon la mijloc, nu am văzut mingea.Valderrama juca doar dintr-o atingere. Nu am văzut la nimeni o asemenea viziune.  

Mă credeam fotbalist bun, tocmai semnasem cu Valencia. Dar mi-am dat seama cât de mic sunt în lumea asta”, a adăugat Popescu. 

„Din meciul cu Anglia nu mai țin minte nimic. L-am avut pe Paul Ince și mi-a spart nasul fără să îmi dau seama. M-am trezit că îmi curgea sânge, nu mai puteam să respir. E fotbalistul care m-a lovit fără să știu. Dacă stăteai lângă el, te lovea cu palmele, cu pumnii” 
Gabi Popescu  

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
278781559736032
Nick Boyer  •  09 Octombrie 2019, 08:00

Daca Gabi Popescu s-a simtit mic,actualii jucatori ar trebui sa se simta...mititei :)))

dora
dora  •  08 Octombrie 2019, 15:31

Adevarul este ca a fost un fotbalist destul de limitat.

supereduardo10
supereduardo10  •  08 Octombrie 2019, 15:31

A fost o furaciune acel penalty dar si meciul a fost extrem de urat.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close