FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII MONDIAL

Tensiuni în grupa României pentru Mondial! Joachim Low a stârnit un adevărat scandal în Germania: „Îl vrem plecat!”

Selecționerul Germaniei Joachim Low a stârnit un adevărat scandal, luni, la prima ieșire publică după 0-6 cu Spania. S-a luat inclusiv de responsabilii Federației, iar fanii și presa nu mai cred în el și-l vor plecat // IMAGO
Selecționerul Germaniei Joachim Low a stârnit un adevărat scandal, luni, la prima ieșire publică după 0-6 cu Spania. S-a luat inclusiv de responsabilii Federației, iar fanii și presa nu mai cred în el și-l vor plecat // IMAGO

Articol de - Publicat marti, 08 decembrie 2020 11:30 / Actualizat marti, 08 decembrie 2020 12:38

Selecționerul Germaniei Joachim Low a stârnit un adevărat scandal, luni, la prima ieșire publică după 0-6 cu Spania. S-a luat inclusiv de responsabilii Federației, iar fanii și presa nu mai cred în el și-l vor plecat.

Joachim Low și-a făcut timp luni seară, după tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022, să comenteze componența Grupei J, unde nemții vor avea de-a face cu noi, cu Islanda, cu Macedonia de Nord, cu Armenia și Liechtenstein. Programul meciurilor încă n-a fost stabilit, se știe sigur doar că se vor disputa între 24 martie și 16 noiembrie 2021, dar în Germania nimeni nu poate garanta în acest moment la câte dintre aceste partide va mai fi actualul selecționer pe bancă.

Lui Joachim Low i se cere demisia

Federația îl girează în continuare, e adevărat, însă după 0-6 cu Spania, în Nations League, tot mai mulți sunt convinși că nu mai este selecționerul potrivit pentru a readuce Mannschaftului gloria de altădată. Tabloidul Bild a și scris la un moment dat că după Euro 2021, în vară, Low și șefii DFB își vor strânge mâna și vor rezilia acordul scadent în 2022.

Însă așa cum evoluează situația în aceste zile e foarte posibil ca despărțirea să se producă mult mai devreme. Jogi, cum îi zic suporterii, a ajuns să se certe cu toată lumea! Luni a ieșit pentru prima oară public, după dezastrul de la Sevilla, și nu doar ca să le spună fanilor, presei și șefilor săi că nu demisionează.

A insistat din nou că la „veteranii" Thomas Muller, Jerome Boateng (ambii Bayern) și Mats Hummels (Dortmund), pe care suporterii și presa îi vor din nou la lot, el va mai apela doar într-o situație extremă. Pentru ca apoi să se ia efectiv de responsabilii Federației, cărora le-a reproșat anumite „scurgeri de informații în presă" și un comunicat ce nu i-a picat deloc bine. Afirmații în urma cărora fostul mare internațional Lothar Matthaus, 59 de ani, acum analist TV, a reacționat cât se poate de tranșant: „Ceea ce a spus Low arată că nu mai are încredere în angajatorii săi. Iar dacă lucrurile stau așa ar trebui să-și dea demisia".

Tensiuni în grupa României pentru Mondial! Joachim Low a stârnit un adevărat scandal în Germania: „Îl vrem plecat!”

Contractul lui Low cu DFB poate fi rupt unilateral, de oricare dintre părți, după Euro 2021. Există o clauză în acest sens

13 meciuri13 meciuri au jucat tricolorii de-a lungul timpului contra Germaniei. Bilanț: 3 victorii, 3 remize, 7 înfrângeri

3,8 milioane de euroanual e salariul net al lui Low la naționala Germaniei

Nemții despre România

„Grupa în care am picat este una foarte interesantă. România are câțiva jucători foarte buni" 
Joachim Low, selecționer Germania 

„Pe hârtie, România pare un adversar la îndemână. Dar, la o privire mai atentă, nu trebuie subestimat"
„Ianis, fiul legendei Gheorge Hagi, merită o mențiune specială. Tânărul de 22 de ani este pe cale să calce pe urmele faimosului său tată și a jucat un rol important pentru români la o vârstă fragedă, la CE U21 din 2019. Acolo unde România s-a oprit în semifinale, după 2-4 cu Germania"
„Curios, împotriva României am jucat doar două meciuri oficiale. I-am bătut cu 2-1 la Euro 1984 și am făcut 1-1 cu ei la Euro 2000. Însă de fiecare dată, Germania a părăsit competiția din faza grupelor, iar selecționerii de atunci, Jupp Derwall, respectiv Erich Ribbeck, au plătit cu postul"
„Berti Vogts a trebuit să plece și el în 1998, după un 1-1 împotriva României, dar într-un amical" 
Kicker sportmagazin, cea mai prestigioasă publicație germană de profil

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Islanda e fericită că a picat cu România: „I-am învins o dată, avem avantaj” » Ce mutare pregătește Federația de la Reykjavik

Ianis Hagi, analizat de presa din Germania » Ce scriu nemții despre grupa de calificare la CM: „România, abordabilă pe hârtie”

Basarab Panduru, despre șansele României în grupa pentru Mondial: „Cine vine și spune asta înseamnă că e plecat de acasă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
luciann
luciann  •  08 Decembrie 2020, 13:02

Incapabilul asta trebuia de mult demis! Dupa ce a pierdut cu ... Coreea de Sud! A avut noroc cu o generatie supertalentata..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează