FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALĂ

EXCLUSIV // VIDEO De ce va depinde titularizarea lui Horațiu Moldovan la Euro: „Aceste două meciuri” » Care e situația contracandidaților

Acord Horațiu Moldovan - Atletico Madrid! Cifrele colosale ale contractului
https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/horatiu-moldovan-atletico-madrid-contract-727034.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link
Acord Horațiu Moldovan - Atletico Madrid! Cifrele colosale ale contractului https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/horatiu-moldovan-atletico-madrid-contract-727034.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link

Articol de - Publicat joi, 29 februarie 2024 15:18 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 15:18

Silviu Lung, 67 de ani, este de părere că Horațiu Moldovan rămâne opțiunea #1 pentru postul de portar la Euro, chiar dacă este rezervă eternă la Atletico Madrid. ♦ Fostul mare fotbalist face o comparație cu concurenții ex-rapidistului ♦ Lung are o opinie tranșantă despre ceea ce putem face la Euro: „Ori în primele două din grupă, ori pe ultimul loc”.

A fost o lovitură de imagine, transferul său la Atletico Madrid, dar este doar rezervă neutilizată de nouă meciuri! Horațiu Moldovan, 26 de ani, a impresionat prin transferul său la una dintre marile grupări ale lumii, după ce "Los Colchoneros" au achitat clauza de reziliere de 800.000 de euro.

„Sunt dezamăgit că n-am reușit să îmbrac acest tricou minunat” » Marele of al lui Eric, brazilianul cu suflet de român
DEZVĂLUIRI
„Sunt dezamăgit că n-am reușit să îmbrac acest tricou minunat” » Marele of al lui Eric, brazilianul cu suflet de român

Jan Oblak este greu de scos dintre buturi, indiferent de rezultate

Titularul postului de portar al echipei naționalei a fost rezervă și în La Liga, și în Champions League și în Copa del Rey. Jan Oblak, 31 de ani, unul dintre cei mai apreciați goalkeeeperi ai mapamondului, apără tot!

7goluri a luat Oblak în cele 9 meciuri în care Horațiu Moldovan a fost rezervă

Joi seară, Atleti joacă returul semifinalei Cupei cu Athletic Bilbao, după 0-1 în tur, la Madrid. Fanii speră ca trupa lui Diego Simeone să întoarcă rezultatul potrivnic din prima manșă, bineînțeles, tot slovenul este anunțat titular.

Silviu Lung, despre Horațiu Moldovan: „Nu cred că este o problemă că nu joacă”

Unul dintre marii portari ai României all time, Silviu Lung, 67 de ani, a mărturisit că nu și-ar face probleme din cauza faptului că Horațiu Moldovan este rezervă la Atletico. Decisive, consideră el, vor fi amicalele din luna martie, cu Irlanda de Nord (22 martie) și cu Columbia (26 martie).

„Eu cred că la un club, mai ales la unul mare, va fi ținut la un nivel înalt de pregătire. O să-i lipsească jocurile, e clar, dar vin aceste două amicale ale naționalei, va avea două jocuri... Nu cred că este o problemă că nu joacă. Eu zic că va fi în lotul pentru Campionatul European și chiar să joace. Nu văd o problemă!

Va depinde și de aceste două amicale, cum va evolua el în aceste meciuri. Radu nu e nici măcar rezervă, acolo unde este. Sunt cei doi copii buni, dar n-au experiență, Târnovanu și Sava. Eu aș merge tot pe mâinile lui Moldovan. Ar mai fi Niță, de este la Gaziantep, dar nici el nu traversează o perioadă foarte bună. Eu nu mi-aș face probleme", a declarat Lung într-un interviu pentru GSP.ro.

9selecții a adunat clujeanul la echipa națională a României. Oblak are 60 de prezențe pentru Slovenia

Celelalte patru opțiuni pentru a fi titularul postului de portar la naționala României

Contracandidații menționați de Silviu Lung fie nu joacă, fie nu au experiența recomandată pentru un turneu final de European:

- Ionuț Radu (26 de ani, Bournemouth) * A adunat 5 meciuri la englezi, a încasat 11 goluri. Doar într-un meci n-a primit gol. În Premier League a adunat 2 partide, în rest a fost fie rezervă, fie în tribune. Din noiembrie încoace a fost rezervă doar de două ori și atât.

- Ștefan Târnovanu (23 de ani, FCSB) * Este titularul liderul Ligii 1, a strâns 31 de meciuri, a primit 27 de goluri. În 14 partide, a fost de neînvins. Are o selecție la națională.

4selecții a adunat Radu la prima reprezentativă

- Răzvan Sava (21 de ani, CFR Cluj) * A adunat 32 de meciuri pentru ardeleni, a primit 32 de goluri. În 9 meciuri nu a fost învins de adversari. A crescut în fotbalul italian, la academiile lui Juventus, Lecce și Torino, a jucat la selecționatele României până la U21.

19selecții a strâns Niță la echipa națională

- Florin Niță (36 de ani, Gaziantep) * A bifat 24 de meciuri, a încasat 32 de goluri. În 6 partide a menținut neatinsă plasa porții sale. Este titular incontestabil la formația lui Marius Șumudică, dar echipa este pe loc retrogradabil.

Drăgușin este și el tânăr, a ajuns într-un campionat nou, foarte puternic, are nevoie de adaptare. Important este să ai ritmul competiției, dar contează și antrenamentele. Totuși, înaintea turneului final vor fi alte două săptămâni de pauză, de pregătiri, se mai pot regla atunci lucrurile
Silviu Lung

Silviu Lung, despre șansele României la Euro: „Putem și în primele două din grupă, dar și pe ultimul loc”

Gloria Craiovei Maxima, Silviu Lung, nu este nici optimist, nici pesimist vizavi de șansele României la Euro. În grupă mai sunt Belgia, Slovacia, iar a treia adversară va fi desemnată de barajul unde se vor duela Israel / Islanda / Bosnia / Ucraina.

76de selecții a strâns Lung la națională, pentru care a fost integralist și căpitan la cele patru partide disputate la Coppa del Mondo 1990, cu URSS, Camerun, Argentina și Irlanda

„România poate să termine în primele două, dar și pe ultimul loc. Toate echipele sunt pe "acolo", echilibrate valoric, cu un plus pentru Belgia, care nici ea nu mai este ceea ce a fost înainte”, a declarat Lung senior.

VIDEO. Silviu Lung, despre Horațiu Moldovan: „Va depinde de cum va evolua în aceste două meciuri” + Cum vede parcursul României la Euro

Citește și alte știri:

Galeria FCSB-ului, reacție dură după ce a aflat câte bilete primește la derby-ul cu Rapid: „Cacealma! O fac pentru bani”
FCSB
Galeria FCSB-ului, reacție dură după ce a aflat câte bilete primește la derby-ul cu Rapid: „Cacealma! O fac pentru bani”
Surpriză totală pregătită de Rapid pentru rivala FCSB!
RAPID
Surpriză totală pregătită de Rapid pentru rivala FCSB!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
laur_gr
laur_gr  •  29 Februarie 2024, 17:22

Ce non-subiect mai e si asta? Cui ii pasa daca apara sau nu Moldovan. Important e sa apere portarul cel mai in forma la ora meciului. Am incredre in Edi si echipa lui.

gazistu
gazistu  •  29 Februarie 2024, 16:12

nu vreau sa fiu hater, si nici nu sunt fanul FCSB si nici CSA Steaua .. dar, Tarnovanu apara extraordinar, iasa pe centrari , respinge, apara lov de la 11 m... deci el ar trebui sa fie titular la Nationala ... apoi mai e Valentin Cojocaru, care apara f bine la Pogon Szczecin, mai e Nita la GAziantep... avem... din pacate Moldovan, fara meciuri in picioare, va trebui sa fie rezerva...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează