NATIONALA  ·  ANALIZĂ

EXCLUSIV Ianis Hagi, cel mai slab decar! GSP publică parametrii: e depășit la toate capitolele!

Hagi jr. e cel mai mic de vârstă dintre cei 7, are doar 21 de ani, cei mai bătrâni sunt Bicfalvi și Nistor, câte 32 de ani, și Budescu, 31 +15 FOTO
Hagi jr. e cel mai mic de vârstă dintre cei 7, are doar 21 de ani, cei mai bătrâni sunt Bicfalvi și Nistor, câte 32 de ani, și Budescu, 31

Articol de - Publicat luni, 10 august 2020 08:00 / Actualizat luni, 10 august 2020 11:14

IANIS HAGI. Cifrele InStat, ale întregului sezon precedent, la nivelul prestațiilor de la echipele de club, îi pun pe masă lui Rădoi o concluzie surprinzătoare: dintre toți cei pe care îi are în vedere pentru a purta tricoul cu numărul 10, ultimul în ierarhie e chiar preferatul său, Ianis Hagi.

Peste 3 săptămâni și jumătate, naționala României va disputa din nou un meci oficial, cu Irlanda de Nord. Primul pe 2020 și primul și pentru actualul selecționer, Mirel Rădoi. Cel care a fost numit în finalul lui 2019, dar care până acum nu a apucat să debuteze pe banca "tricolorilor" mari.

Una dintre cele mai mari dileme care există în jurul actualei naționale e cine va purta tricoul cu numărul 10 și cine va avea în teren, indiferent de ce număr va purta pe spate, rolul decarului.

Mirel Rădoi: „Ianis Hagi e decarul meu"

Chiar Mirel Rădoi a spus recent că există multe soluții pentru acest post. 

„Avem mulți jucători care pot purta tricoul cu numărul 10. Începem cu Ianis, Budescu, Nistor, Stanciu, Cicâldău, Maxim. Sunt 6 la prima strigare. În plus, Eric Bicfalvi, joacă și el număr 10 la echipa de club. Jucătorul despre care noi credem că poate juca numărul 10 trebuie să vrea tricoul. Dacă spune că nu îl vrea, atunci e clar, nu-l va avea", a spus Rădoi, care a dezvăluit totuși cine e preferatul lui: „Pe cine văd eu număr 10 la națională? Ianis e decarul meu, am mai spus-o".

Hagi, Nistor și Maxim au fost la câte două echipe

Mirel însă ar trebui să fie pus în gardă de cifrele pe care Hagi le-a avut în sezonul recent încheiat, mai ales puse în comparație cu cele ale fotbaliștilor pe care Rădoi i-a numit și care se află în competiție directă cu Ianis pentru a fi decar la națională.

GSP a analizat toate cifrele celor 7 potențiali purtători ai tricoului cu numărul 10, cifre rezultate din monitorizarea fimei InStat pe întreg sezonul precedent, în toate jocurile echipelor de club, indiferent de competiție, unde acești „tricolori" au evoluat: Stanciu (Slavia Praga), Hagi (Genk, Rangers), Budescu (Astra), Maxim (Mainz, Gaziantep), Bicfalvi (Ural), Nistor (Dinamo, Craiova), Cicâldău (Craiova).

Ianis Hagi driblează și șutează cel mai puțin

Dintre toți, cel mai slab e chiar Hagi. Care la cei 10 parametri luați în calcul nu e pe primul loc la niciunul dintre ei. E singurul dintre cei 7 care nu conduce la nicio secțiune.

În schimb, la nu mai puțin de jumătate dintre capitole, Ianis e chiar ultimul: șuturi la poartă, șuturi cadrate, driblinguri, recuperări, dar și la indexul Instat, ultimul fiind media tuturor prestațiilor de-a lungul unui meci și al unui sezon.

Cel mai mare index îl are Budescu, însă el a disputat și cele mai puține meciuri, jumătate din câte au Stanciu și Cicâldău. Stanciu stă cel mai bine în privința șuturilor expediate spre și pe poartă, în vreme ce Budescu e primul în topul driblingurilor, unde, poate surprinzător, Hagi e ultimul, cu o medie de 2,4 astfel de procedee per meci. În schimb, Nistor e numărul 1 în privința combativității, chiar și peste Cicâldău. 

10 parametri pentru cel mai bun 10 al naționalei

Doar Ianis nu e primul la niciun capitol

JUCĂTOR NUMĂRUL 1
Nistor assisturi, dueluri câștigate, recuperări
Budescuindex Instat, assisturi, driblinguri
Stanciumeciuri, șuturi pe poartă, șuturi la poartă
Maxim pase precise
Bicfalvi șuturi pe poartă
Cicâldău goluri
Hagi-

Meciurile naționalei în această toamnă

  • 4 septembrie România - Irlanda de Nord: Liga Națiunilor
  • 7 septembrie Austria - România: Liga Națiunilor
  • 8 octombrie Islanda - România Baraj Euro 2021
  • 11 octombrie Norvegia - România Liga Națiunilor
  • 14 octombrie România - Austria Liga Națiunilor
  • 12 noiembrie Bulgaria/Ungaria - România* Baraj Euro 2021*
  • 15 noiembrie România - Norvegia Liga Națiunilor
  • 18 noiembrie Irlanda de Nord - România Liga Națiunilor
    * doar dacă trecem de Islanda

4,5 milioane de euroe cota lui Ianis pe transfermarkt, la fel ca a lui Stanciu, însă cel mai bine evaluat e Cicâldău, 5 milioane, iar cel mai puțin valoroși sunt Nistor (1,1), Maxim (2,3), Budescu (2,4) și Bicfalvi (

VIDEO. Mirel Rădoi e categoric: „Nu mai apelăm la niciun jucător care nu vrea să vină”

Citește și: Un bărbat dintr-un sat din Vaslui a dispărut acum 4 luni de acasă. Ce a descoperit primarul satului când a verificat listele cu cetăţenii cu drept de vot. Soția este în stare de șoc
Libertatea
Comentarii (65)
microbist81  •  10 August 2020, 19:24
Postat de Geo Stan pe 10 August 2020, 19:07

Radoi nu e antrenor,ce pedagog sa fie un om care n a fost capabil sa isi ia macar Bacalaureatul?ala nu e antrenor care se autopronunta inainte de o campanie de calificare .Cum adica Ianis e preferatul sau ? ce sa mai creada ceilalti concurenti pe post? ca oricat ar juca ei de bine,tot baiatu' lu' tata e alesul ! Ianis n a fost,nu e si nici nu va fi fotbalist.E doar numele de el,nicidecum valoarea. Din cauza lui ,Romania n-a jucat finala la europeanele da tineret.Conduceam Germania cu 2-1 si s-a gasit el sa faca un fault stupid si inutil ca sa egaleze nemtii din penalti.Pariez ca singura echipa unde Ianis va fi titular ,va fi tot Viitorul...

Geo, daca nu ai făcut sport de performanță și nu cunoști vremurile in care Rădoi s-a apucat de fotbal încearcă să nu îl judeci. Crede-ma că școala românească a scos doctori care abia leagă două vorbe ... Eu zic să ai răbdare cu amândoi. Cum am spus în comentariul scris înaintea ta: merg pe mana lui Rădoi și a lui Gerard.

Geo Stan  •  10 August 2020, 19:07

Radoi nu e antrenor,ce pedagog sa fie un om care n a fost capabil sa isi ia macar Bacalaureatul?ala nu e antrenor care se autopronunta inainte de o campanie de calificare .Cum adica Ianis e preferatul sau ? ce sa mai creada ceilalti concurenti pe post? ca oricat ar juca ei de bine,tot baiatu' lu' tata e alesul ! Ianis n a fost,nu e si nici nu va fi fotbalist.E doar numele de el,nicidecum valoarea. Din cauza lui ,Romania n-a jucat finala la europeanele da tineret.Conduceam Germania cu 2-1 si s-a gasit el sa faca un fault stupid si inutil ca sa egaleze nemtii din penalti.Pariez ca singura echipa unde Ianis va fi titular ,va fi tot Viitorul...

microbist81  •  10 August 2020, 19:06

Corect și relevant ar fi fost un clasament in funcție de minutele jucate. Posibil ca Ianis sa mai urce în clasament. Un articol puțin răutăcios. Merg pe mana lui Mirel și a lui Gerard.

Vezi toate comentariile (65 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
14:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
18:00 Fotbal, Liga 1
Voluntari - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:00 Fotbal, Liga 1
FC Argeș - Universitatea Craiova
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga
Hertha Berlin - Frankfurt
Digi 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Lille - Nantes
Digi 4
Program TV complet

Liga 1