FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

GALA GSP 2021 Aflați pe podium la categoria „Jucătorul anului” în Ancheta GSP, Ianis Hagi și Nicolae Stanciu reprezintă prezentul și viitorul echipei naționale

Ianis și Nicolae, doi dintre cei mai apreciați jucători români de peste hotare
Foto: Imago
Ianis și Nicolae, doi dintre cei mai apreciați jucători români de peste hotare Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 08:09 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 10:59

GALA GSP 2021. Ianis Hagi și Nicolae Stanciu, ocupanții locurilor 2, respectiv 3 la categoria „Fotbalistul anului” în tradiționala anchetă a Gazetei Sporturilor, sunt piese de bază și la cluburi, Slavia Praga, respectiv Rangers, și la națională.

Chiar dacă dezamăgirea e mare, după ratarea calificării la CM 2022, din Qatar, un lucru e clar. Nicolae Stanciu și Ianis Hagi s-au înscris pe un trend ascendent în 2021.

Florin Niță este „Fotbalistul anului”: „Premiul reprezintă enorm pentru mine. Este rezultatul muncii unui an destul de încărcat
Gala GSP 2021
Florin Niță este „Fotbalistul anului”: „Premiul reprezintă enorm pentru mine. Este rezultatul muncii unui an destul de încărcat"

Altădată un mare egoist, încercând să rezolve numeroase situații pe cont propriu, Stanciu s-a transformat sub comanda lui Rădoi și a devenit un conducător de joc veritabil. A și marcat, la 2-0 cu Islanda, în deplasare, dar meciul de referință va rămâne duelul cu Germania (1-2), când întreaga reprezentativă s-a ridicat la nivelul redutabilului adversar. 

Același lucru e valabil și pentru Ianis, 23 de ani, care la Hamburg și-a încoronat evoluția bună cu un gol și, ușor, ușor, pare să se profileze drept viitorul lider al „tricolorilor”.

La echipa de club, mai buni ca la națională

La cluburi, cei doi au performat chiar mai bine decât la națională. Stanciu e idol la Praga și a câștigat al doilea titlu la rând cu Slavia, fiind cel mai bun jucător străin din „Fortuna Liga”. Și cel mai bun mijlocaș! Se bucură de-o mare prețuire în club, iar în ultima perioadă, în absența căpitanului Sevcik, banderola i-a revenit lui. 

A avut destule oferte de a pleca, din Turcia, America, Mexic, Canada, însă Slavia nu e dispusă să-i dea drumul decât pe bani mulți. Ianis a devenit și el campion, în Scoția, cu Rangers. Alternează partidele în care e titular cu acelea în care intră de pe bancă, însă ori de câte ori i se acordă șansa dă totul. 

Fostul manager al albaștrilor, Steven Gerrard, îl prețuia foarte mult, numai că a plecat la Aston Villa și, acum, trebuie să-l convingă pe noul tehnician, Giovanni van Bronckhorst, că are valoare să joace mai des și mai mult.

VIDEO FOTBALISTUL ANULUI 2021 » Florin Niță: „Premiul reprezintă enorm pentru mine. Este rezultatul muncii unui an destul de încărcat”

Citește alte știri de actualitate:

Desemnat „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei, Mircea Lucescu a dezvăluit de ce ar fi refuzat să preia „naționala”: „Atunci am zis că nu o să revin niciodată!”

Top 5 „aroganțe” la votul pentru Superlativele GSP 2021 » Doi fotbaliști din Liga 1 s-au ales pe ei + Pe Rednic l-a lovit „amnezia”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
192486884818821
Mihnea Ilie  •  22 Decembrie 2021, 18:42

Doua murături în tara chiftelelor care nu bate pe nimeni. Suntem niște prăpădiți, și nu numai în fotbal, dar cu nasul pe sus. Tipic popoarelor care folosesc bata sa, și apere locurile din parcare. Vai de mama noastră de oameni de Neanderthal...

tororosso
tororosso  •  22 Decembrie 2021, 18:32
Postat de petre47 pe 22 Decembrie 2021, 09:47

Stanciu cand se retrage de la nationala? In "calificarile" pe care le-am pierdut in 2021 a jucat de doi banI. Raman la parerea ca, in meciul cu Islanda, ai nostri (oficiali si jucatori) au evitat victoria. Va dati seama ce ar fi fost pe capul lor sa joace barajul? Au preferat ca, decat sa ajunga ciuca batailor, sa stea la televizor: buzunare pline, masini, freze, tatuaje, fetite ... tot confortul pentru jucatori, buzunare burdusite, concedii de lux, vile ... pentru oficiali.

Mare adevăr ai grăit amice ! dacă acești doi sunt viitorul luminos al fotbalului în România o să umblăm cu opaițul legat de gât.

tororosso
tororosso  •  22 Decembrie 2021, 18:28

”Una pe Zi„ de Matty ! .Am pus-o cu nominalizarea *** a prințișorului . Mare *** Se vrea cu ort și ce preț lansarea la tron a acestuia dar din păcate inutil.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează