FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALĂ

Ţie îţi place Cociş? Piţurcă îl ţine în braţe, dar cifrele îl fac de rîs :S

Cocis este unul dintre preferaţii lui Piţurcă
Cocis este unul dintre preferaţii lui Piţurcă

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2011 14:48

 

În interviul amplu acordat Gazetei, Piţurcă l-a apărat cu insistenţă pe Cociş, criticat de fani şi de presă după România - Franţa 0-0. Dar cifrele din monitorizarea oficială îl pun la colţ pe selecţioner şi arată cît de slab a jucat mijlocaşul.

"Cum e posibil să-i dea Geambaşu nota 4 lui Cociş în Gazetă? Doar fiindcă nu-l place? Păi, vă spun eu, Cociş a avut o mulţime de acţiuni în careul Franţei, a făcut un marcaj excelent, a cîştigat toate duelurile aeriene. Dar aşa sînteţi voi, vă daţi mari specialişti şi nu sînteţi. Toţi ziariştii, în general, nu doar voi", a spus Piţurcă.

Andrei Vochin, specialistul în tactică al Gazetei, a scris într-un articol cu titlul "Adevărul despre Cociş" că "a spune astfel de lucruri înseamnă că fie vrei să-ţi protejezi jucătorul, fie negi evidenţa. Prima variantă ar fi de acceptat, a doua ar dovedi însă ignoranţa selecţionerului faţă de tehnologiile pe care, în anul de graţie 2011, le folosesc şi grupele de copii din fotbalul ăla pe care vrem noi să-l întrecem ca să ne mai calificăm la un turneu final".

Iată ce spune monitorizarea oficială a lui Răzvan Cociş, făcută de specialiştii de la InStat Football:

Minute jucate: 97

Şuturi la poartă: 0

Şuturi pe poartă: 0

Acţiuni reuşite: 65% (32 din 54). Sub el la acest parametru au fost doar Tănase (59%), Bănel (58%) şi Marica (63%).

A încercat un singur dribling tot meciul. I-a ieşit :D

A cîştigat 50% din duelurile aeriene (3 din 6). Chiricheş, de exemplu, are procentaj maxim

A participat de 21 de ori în faze ofensive. Fundaşii Goian şi Luchin au fost aproape să-l depăşească! Ambii au avut cîte 17 participări. Cociş a fost mult sub Marica (29), Tănase (30) şi Bănel (36)

Nici la pase precise n-a excelat. Are un procentaj de 62%. Marica, de exemplu, despre care s-a spus că a jucat prost şi a pierdut multe mingi, are 80% pase precise! Lider e Lazăr, cu 83%.

Recuperări în jumătate adversă: două. La egalitate cu Marica, dar sub Bănel (3) şi Tănase (5)

A jucat un singur balon în careul advers

Cociş (28 de ani) joacă la FC Rostov, ocupanta locului 14 în campionatul Rusiei. El a adunat pînă acum 43 de selecţii şi a marcat de două ori pentru naţionala României.

El este suspendat pentru următorul meci al României, cel cu Belarus.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (85)
demonul_tau
demonul_tau  •  10 Septembrie 2011, 23:58

Sunt curios din cati jucatori sunt in tara mai mult de jumatete din ei daca ii pui sa faca testul COOPER nu reusesc sa-l scoata la capat.

demonul_tau
demonul_tau  •  11 Septembrie 2011, 00:01

Ce aveti toata lumea cu COCIS? Inca nu ati invatat ca la inceputul unei partide indiferent de nume, o echipe trebuie sa alinieze 11 jucatori? Si daca Piti nu a gasit pe altcineva nu era normal sa-l ADUCA pe Cocis? Deci lasa-ti "NATIONALA LUI PITURCA" cum ii zic unii ziaristi sa se pregateasca de calificarile la Campionatul mondial. Ne vom califica la un alt Campionat mondial cand vom avea alti jucatori care , chiar daca beau si fumeaza, mai fac si putina miscare in teren si au si seriozitate. Sa nu creada nimeni ca mari jucatori ai lumii nu beau si nu fumeaza , dar antrenamentele si meciurile le joaca intr-un mare fel. Ei au conditii si antrenamente.

submarina
submarina  •  10 Septembrie 2011, 23:37

Cocis, un fotbalist submediocru, a dovedit deja sa joace la mai multe echipe, dar nici la una nu s-a remarcat cu nimic, cu fizicul sta destul de prost...doar Piturca stie pentru pentru ce il convoaca...

Vezi toate comentariile (85)
Comentează
Close