FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

Titularizarea lui Pușcaș creează noi discuții! Șumudică a intrat în direct și l-a contrazis pe Dumitrescu: „Degeaba îmi trimiți datele! Nu sunt de acord, Ilie”

George Pușcaș +49   FOTO
George Pușcaș

Articol de - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 20:55 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 21:10

Ilie Dumitrescu (54 de ani) a analizat echipa de start aleasă de Edi Iordănescu pentru meciul Israel - România și a explicat de crede că George Pușcaș (27) a fost ales titular. Marius Șumudică (52) nu este de acord cu acesta. 

Surprinzătoare la echipa de start a României pentru meciul cu Israel din această seară, ora 21:45, a fost titularizarea lui George Pușcaș, în condițiile în care atacantul lui Genoa nu a mai înscris de 8 luni și jumătate, de la un meci de Serie B cu Cosenza.

Ilie Dumitrescu, fost mare jucător al naționalei, a încercat să explice alegerea selecționerului Edi Iordănescu.

EUROPA, NE-AM ÎNTORS! HAGI & IORDĂNESCU 2.0 » România se califică la Euro 2024, după o victorie de VIS cu Israel, și e LIDER în grupă
ISRAEL - ROMÂNIA
EUROPA, NE-AM ÎNTORS! HAGI & IORDĂNESCU 2.0 » România se califică la Euro 2024, după o victorie de VIS cu Israel, și e LIDER în grupă

Ilie Dumitrescu, despre titularizarea lui George Pușcaș în Israel - România: „Ai nevoie de soluție pe joc direct”

„Cred că a ales așa din raționamente tactice. La un meci în deplasare ai nevoie de un jucător care atunci când adversarul face presing avansat, să poată fi soluție pe joc direct.

Dintre cei 3 atacanți disponibili, Alibec, Drăguș sau Pușcaș, a mers pe Pușcaș, atacantul care joacă cel mai bine cu spatele la poartă. Cu siguranță vor fi momente, mai ales că Israel trebuie să joace la victorie, când va face un presing avansat. Dacă nu reușim să ieșim cu construcție, trebuie să avem soluția asta pe joc direct, un atacant combativ.

Drăguș are viteză bună, tehnică superioară, Alibec la fel, dar cu spatele la poartă, să câștige dueluri, cel mai bun este Pușcaș. Plus că dă tonul la presing”, a opinat Dumitrescu la emisiunea DigiSport Special.

Ulterior, Marius Șumudică a intervenit în emisiune și a oferit o perspectivă diferită

„Nu sunt de acord cu ce a spus Ilie. Ca antrenor, consider că la echipa națională - sper să mă înșel din tot sufletul - trebuie să joace cei cu meciuri în picioare, în formă la momentul respectiv. 

Pușcaș nu mi se pare de o calitate tehnică extraordinară, să facă presing peste tot. OK, poate este mai dispus la efort decât Alibec, dar nu putem spune că Alibec nu poate juca cu spatele la poartă. Este un experiment, sper să fie benefic. Pușcaș nu are minute, nu joacă. Degeaba îmi trimiți datele de la antrenamente”. 

Celălalt atacant de meserie din lot, Denis Alibec, a fost lăsat pe bancă. Pe poziția de atacant central ar putea evolua și Denis Drăguș, dar jucătorul lui Gaziantep a fost preferat ca extremă stânga.

Israel - România, echipe de start:

  • ISRAEL (4-3-3): Glazer - Dasa, Vitor, Goldberg, Revivo - Peretz, Lavi, Gloukh - Turgeman, Zahavi, Khalaili 
    Rezerve: Da. Peretz, Jarafi - Shlomo, Baribo, Safuri, Gorno, Kanichowsky, Abo Fany, Kinda, Cohen, D. Glazer, Davidzada
    Selecționer: Alon Hazan

 

  • ROMÂNIA (4-3-3): H. Moldovan - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, Screciu, Stanciu (cpt.) - Hagi, Pușcaș, Drăguș
    Rezerve: Niță, I. Radu - Rus, M. Marin, Alibec, Cicâldău, Mihăilă, Coman, Olaru, Moruțan, Mogoș, Dumitrescu
    Selecționer: Edi Iordănescu

Tot despre Israel - România:

Incident în Ungaria! Ce s-a întâmplat imediat după ce delegația României a coborât din autocar

Control draconic înainte de Israel - România » Ce s-a întâmplat la porțile stadionului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
portardelegenda
portardelegenda  •  19 Noiembrie 2023, 00:16

A fi entuziasmati de un gol inscris cu o serioasa doza de șansă ar insemna că ne furam caciula singuri . Puscaș a dat totul dar din pacate pentru el e nevoie de mult mai mult. Mulțumim George dar analizeaza ti evolutia si nu cred ca ai motive de bucurie ..

patratel2019
patratel2019  •  19 Noiembrie 2023, 00:11

Nu-l mai consultați pe Ninel! Oricum habar nu are de meseria de antrenor și mai ales acel al unei Naționale! Un marecircar și cam atât!

razesul
razesul  •  18 Noiembrie 2023, 22:09
Postat de Acidutzu_67 pe 18 Noiembrie 2023, 21:31

Dragus sper ca va fi omul meciului. Petarda meciului, ca de obicei va fi Pușcaș. E absurd si de neinteles cum o gloaba de jucator e chemat constant su bagat chiar titular intrun meci (aproape) capital, in ciuda faptului ca nu joaca la echipa de club iar la nationala a jucat tot timpul ca o cizmă. Cum???? Unde e logica??? Get lost, Edy!!! And take Pușcas with you!

"petarda meciului" ne tine in carti

Vezi toate comentariile (17)
Comentează