FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2024

EXCLUSIV Nu le dă nicio șansă „tricolorilor” în preliminarii: „Elveția și Kosovo se vor alia împotriva voastră! Voi nu vă mai pricepeți la fotbal”

omânia a fost repartizată în Grupa I, cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra / foto: Alexandra Fechete
omânia a fost repartizată în Grupa I, cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra / foto: Alexandra Fechete

Articol de - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 08:10 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 10:57

Zvonko Milojkovici, un impresar sârb care i-a adus în România pe Vranjkovic sau pe Planic și care e un bun cunoscător al fotbalului din zonă, crede că România are șanse minime să se califice la Campionatul European din 2024. 

  • Venită din urna a 3-a, România a fost repartizată în Grupa I, cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra. Primele două echipe din fiecare grupă se califică automat la EURO 2024.

- Zvonko, ar trebui să ne sperie Kosovo? 
- Tu uită-te unde jucați voi și de unde vin kosovarii! Și îți răspunzi singur

- Știu că joacă Rrahmani la Napoli, nu pentru așa ceva te-am sunat. Explică-mi cum e fotbalul din Kosovo. 
- Au bani, au condiții bune. Sigur, nu așa cum aveți voi în România. Am fost la inaugurarea stadionului din Târgu Jiu, că mă invitase primarul, și am început să plâng. În toată Iugoslavia nu există un stadion nou atât de frumos! 

-  Înseamnă că ne calificăm la Euro? 
- O să vă fie foarte greu. Kosovarii sunt albanezi și o jumătate din naționala Elveției e formată tot din albanezi. Vor fi aliați cu siguranță. Voi puteți să aveți aliat Belarusul. 

- Belarus e cu Serbia, deci e anti Kosovo?
- Exact, Belarusului îi va fi extrem de greu să joace împotriva Kosovo! Am citit știri și știu că nici România nu recunoaște Kosovo, dar nu aveți cum să nu jucați. Țara voastră e România, a noastră e Serbia, dar în fotbal aparținem de o singură țară, FIFA. Dacă vrem să fim români sau sârbi și să nu participăm la meciuri pe care le organizează FIFA, putem să ne retragem și să jucăm între noi.

Zvonko Milojkovici: „E slab Iordănescu”

- Românii se mai califică în grupe europene. 
- Da, în Conference. Steaua Roșie are ca obiectiv grupele Champions League și se califică des. Salariile de la Steaua Roșie și de la Partizan sunt de cinci sute de mii sau șase sute de mii de euro. La Dinamo Zagreb câștigă și mai mult. La Osijek sunt două sute de mii de euro lunar. Sunteți vai de capul vostru și încă vă mai credeți foarte buni la fotbal! 

- Mai avem jucători: Man, Mihăilă, Pușcaș
- Joacă în Divizia B toți. Tu nu vezi că în naționala noastră nu are loc Jovici, care a fost la Real Madrid și e la Fiorentina acum? Și nu aveți nici selecționer bun! Eu tot urmăresc televiziunile românești și am văzut cum îl lăudai pe Iordănescu la Digi. 

- În ultima vreme nu l-am mai lăudat. 
- Da, dar în trecut îl lăudai? Care era baza? A fost la Pandurii, faliment. A mers la Gaz Metan, faliment. A câștigat ceva? Nu. Dacă nu aveți jucători foarte buni vă trebuie un selecționer care să ridice echipa cumva. Edi nu e capabil, nu a făcut nimic!

Nu le dă nicio șansă „tricolorilor” în preliminarii: „Elveția și Kosovo se vor alia împotriva voastră! Voi nu vă mai pricepeți la fotbal”
Zvonko Milojkovic

Zvonko Milojkovici: „Nu vă mai pricepeți la fotbal” 

- Dacă Serbia ar trebui să joace cu Kosovo ce ar face? 
- Ți-am zis, FIFA e țara noastră în fotbal. Alegem dacă vrem să participăm la activități sau acceptăm să fim excluși. Au fost jocuri între Serbia și Kosovo în alte sporturi, nu în fotbal. 

- Ziceai că nu are loc Jovici în naționala voastră. Voi cum procedați să creați fotbaliști buni? 
- E vorba despre pricepere, nu e despre condiții. Tot pomeniți despre „infrastructură”! În Serbia nu există stadioane noi, nu sunt condiții foarte bune. Voi ce faceți cu stadioanele noi? Vă pozați cu ele? Nu aveți fotbaliști. Manea e de cinci sau de șase ani la CFR și nu îl cumpără nimeni, îmi place de o sută de ori mai mult Rațiu. Îl convocați pe Camora, deși e gata, și-a încheiat cariera! Și nu aveți fundași centrali deloc. 

- Îl avem pe Chiricheș. 
- E vai de capul lui! 

- E titular în Serie A! 
- Eu nu pricep cum joacă acolo! E slab! Îmi place Adrian Rus, el chiar pare să fie bun. Nu aveți niciun închizător, niciun atacant. Eu nu pricep de ce aduceți atâția jucători străini, deși nu aveți bani mulți! Măcar folosiți români tineri și promovați-i ca să vedeți dacă se descurcă.

Voi aveți stadioane noi, aveți condiții. Singura soluție ca să formați iar fotbaliști buni e să aduceți antrenori străini peste tot, inclusiv la juniori. Doar așa progresați, altfel vă pierdeți timpul!.

- Zvonko Milojkovici, impresar sârb

VIDEO Aurel Țicleanu comentează grupa României din preliminariile EURO 2024: „Mereu am avut probleme cu echipele din zona asta”

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Fostul selecționer Cosmin Contra pune presiune pe generația lui Ianis Hagi: „A sosit timpul să scoată fotbalul românesc din gaura neagră”

Victor Pițurcă, după ce a văzut grupa României: „Să atacăm primul loc! Eu am putut cu Olanda”. Marica îl temperează

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
doublem
doublem  •  14 Octombrie 2022, 22:27

Cine a văzut meciul Elveției cu Serbia de la CM 2018 îi poate da dreptate. Mulți elvețieni au uitat că sunt elvețieni. Acum sunt din nou în aceeași grupă la CM 2022. Și din nou cu Brazilia. O grupă de urmărit.

Nae_4774
Nae_4774  •  12 Octombrie 2022, 16:35

Păreri sunt multe, unul trage hăis, altul cea, unul e patriot, altul e mare specialist, toate țin de dispersia firască a părerilor. Faptele, rezultatele mai vechi, ca și cele recente, arată clar că "naționala" noastră e bicisnică, nu are nici jucători talentați și profesioniști, nici antrenor/selecționer capabili de performanță. Și unii și alții doar se îmbată cu apă rece!

adriann_
adriann_  •  12 Octombrie 2022, 14:07
Postat de tristan pe 12 Octombrie 2022, 13:46

io nu prea cred in teoria ta sau a sarbului...Kosovo poate bate Elvetia ,asa cum oricare din grupa , cu exceptia Andorei , ii poate bate...niciodata mi s a parut Elvetia echipa de top...nu cred ca Elvetia poate face vreun "cadou" pana nu sunt 100% calificati si iti spun sigur ca nu vor defila in grupa asta, asa cum e ea de slaba...

Tu ai vazut vreun meci al Elvetiei in ultimii ani 2? Ai vazut unde joaca oamenii lor de baza? Sau scrii asa, despre vise si sperante cu probabilitate 0.1%?

Vezi toate comentariile (51)
Comentează