FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2024

Victor Pițurcă, după ce a văzut grupa României: „Să atacăm primul loc! Eu am putut cu Olanda”. Marica îl temperează

Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2022 14:31 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 15:21

Fostul selecționer Victor Pițurcă (66 de ani) și fostul atacant Ciprian Marica (37) au analizat grupa în care a fost repartizată naționala României pentru calificarea la EURO 2024.

În ciuda faptului că Elveția figurează drept mare favorită la câștigarea grupei, Pițurcă spune că reprezentativa României ar trebui să țintească primul loc.

Ca exemplu, oferă preliminariile EURO 2008, în care România, cu el selecționer, a câștigat grupa G, din care mai făceau parte Țările de Jos (Olanda), Bulgaria, Belarus, Albania, Slovenia și Luxemburg.

„FRF să găsească soluții înainte de meciul contra Kosovo” » Theodor Meleșcanu propune ca România să nu se prezinte la duelul din preliminarii + Ce ar risca Federația
EURO 2024
„FRF să găsească soluții înainte de meciul contra Kosovo” » Theodor Meleșcanu propune ca România să nu se prezinte la duelul din preliminarii + Ce ar risca Federația

Victor Pițurcă, despre grupa preliminară pentru EURO 2024: „Putem câștiga și cu Elveția, nu e chiar așa de temut”

„Sigur, Elveția este pe un loc foarte sus în clasamentul FIFA, 15, are jucători de valoare, care joacă în campionate puternice, dar se poate câștiga și contra ei. Nici Elveția nu este o echipă chiar așa de temut.

Plecăm cu gândul de a ocupa primul sau al doilea loc, care duc automat la turneul final. Și eu disputam la un moment dat locul 1 cu Olanda și am reușit să îndeplinim acest vis. De ce nu ar gândi la fel cei care conduc în momentul de față?”, s-a întrebat Pițurcă la Pro Arena.

Ciprian Marica: „Locul 1? Să nu visăm așa departe”

În schimb, Ciprian Marica, fostul atacant cu 72 de meciuri și 25 de goluri pentru prima reprezentativă a României, a opinat că România trebuie să se concentreze pe obținerea poziției secunde.

„Sunt plăcut surprins să văd grupa asta, nici dacă o alegeam singuri nu puteam alege așa bine. E și norocos Edi Iordănescu, are o grupă accesibilă. Accesibilă, nu ușoară!

Locul 1? Hai să nu visăm atât de departe. Ar fi interesați să putem merge mai departe, nu contează că prindem locul 1 sau 2. Ideea este că avem șanse. Ne putem baza pe forța grupului, dacă individualități nu avem, și ne putem bate de la egal la egal cu aceste echipe care individual ne sunt net superioare.

Cu forța grupului, poți răsturna o buturugă mai mare decât tine, așa cum e cazul Elveției.

Edi Iordănescu a avut noroc, șansă, la tragerea la sorți. Sper să ducă campania până la final și ca jucătorii să fie conștienți că au ajuns la maturitate și trebuie să arate mai mult”, a punctat Marica.

VIDEO De ce a dispărut Aurel Țicleanu din echipa națională: „A fost o ruptură fix înainte de EURO 1984”

Mai multe știri despre echipa națională: 

Gigi Becali a țipat în direct: „Edi, lasă, bă, filosofia! Ne faci filosofie și după aia mănânci bătaie. Câștigă și apoi te las”

Confuzie totală la UEFA! Programul anunțat ca fiind greșit rămâne valabil » Cum arată țintarul României în preliminariile EURO 2024

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
torque07
torque07  •  10 Octombrie 2022, 18:03
Postat de vasileroaita pe 10 Octombrie 2022, 17:07

Pițurcă uită să spună că, atunci, Olanda se străduia din răsputeri... să piardă locul 1!! În vederea tragerii la sorți!! La Constanța, la golul din ofsaid mare al lui Goian, olandezii se rugau de arbitru să NU anuleze golul!!! Dar tot i-au păcălit nemții, care au pierdut acasă cu cehii, tot pentru a evita primul loc!!!

Citeste-ti comentariul. Asta-i romanul. Chiar si cand e bine tot nu e bine. Ai castigat grupa in fata Olandei. Ai mers la turneul final , ai facut egal cu Franta, cu Italia si am iesit cu fruntea sus. Si daca o dadea in poarta Mutu plecau acasa Italia si Franta. Tu ce aduci aminte? "aaaah ce ma ca nu am facut nimic ca s-au dat olandezii deoparte, ca am avut noroc , ca batea vantul, ca s-au aliniat stelele cu luna si jupiter"...astia suntem. Si ne meritam soarta de codasii europei pt ca nu stim, nu suntem in stare sa ne bucuram de succesul altuia. Ne manca invidia si rautatea. O natie de profesori si de "eu stiu mai bine"

YATO
YATO  •  10 Octombrie 2022, 17:45

Forta grupului ,asta este o glumă.La ora actuala nu prea mai avem nimic,nici incredere.

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  10 Octombrie 2022, 17:43

Pare ca UEFA ne impinge de la spate sa ajungem si noi la turneul final. Dupa ce ne-a repartizat in cea mai usoara grupa, acum si țintarul ne avantajeaza enorm... Sper sa nu ratam si sansa asta

Vezi toate comentariile (13)
Comentează