FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Selecționerul Elveției consideră câștigată grupa preliminară pentru EURO 2024: „România, Israel și Kosovo se bat pentru locul 2”

Murat Yakin, selecționer Elveția/ foto Imago Images
Murat Yakin, selecționer Elveția/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 14:59 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2022 15:14

Murat Yakin (48 de ani), selecționerul Elveției, a vorbit despre România la finalul tragerii la sorți pentru preliminariile EURO 2024.

România a căzut într-o grupă cu Elveția, Istrael, Kosovo, Belarus și Andorra. Yakin ne vede într-o luptă pentru locul doi cu Israel și Kosovo.

5 detalii despre fiecare dintre adversarele României din preliminariile EURO 2024 » Cu cine se duelează elevii lui Iordănescu în drumul spre Germania
EURO 2024
5 detalii despre fiecare dintre adversarele României din preliminariile EURO 2024 » Cu cine se duelează elevii lui Iordănescu în drumul spre Germania

Selecționerul Elveției: „România, Israel și Kosovo se bat pentru locul doi”

„Sunt cât de cât mulțumit, dar toate echipele sunt puternice. La locul 2 va fi o bătaie între Israel, România și Kosovo. Trebuie să fim concentrați. Am învățat că echipele mici îți pot pune probleme și trebuie să ne gândim bine la fiecare meci. 

Important e să avem un start bun. Am mulți prieteni în România și abia aștept să joc acolo. Va fi un meci deschis”, a declarat Murat Yakin după tragerea la sorți.

E o grupă dificilă pentru Kosovo, dar dacă ne uităm la altele, e bună. Va fi o grupă deshisă. Sperăm să terminăm pe locul 2, să ne calificăm. Naționala noastră e nouă, participăm de puțin timp, dar sper să ne calificăm. Nu știu România de acum, știu echipa veche, care era senzațională.

- Alain Gires, selecționer Kosovo

Edi Iordănescu a analizat adversarii din preliminarii

  • Înainte de toate, e o grupă din care poți aduna puncte, dar poți și să pierzi. E o grupă echilibrată. Elveția pare cea mai completă echipă, pe care o cunoaștem destul de bine. Va urma o perioadă complexă de monitorizare, analiză, dar în linii mari cunoaștem echipele și parcursul lor din ultima perioadă
  • Cu Israel ne-am întâlnit recent și am lăsat o impresie bună. E o echipă care are în componență jucători care evoluează în momentul de față în Champions League, alături de Maccabi. Să nu uităm disputa Craiova - Beer-Sheva, o echipă cu calitate individuală, care a produs rezultate bune în ultima perioadă.
  • Kosovo are un parcurs bun, este o echipă în creștere. Am văzut ce dificultate a avut CFR în jocul ei din Conference (n.r.- cu Ballkani). Chiar vorbeam cu delegația din Cipru - ei au pierdut, 1-5 - și ne-au spus să fim în gardă, că este o echipă care le-a pus probleme, cu foarte mare calitate.
  • Și Belarus a produs surprize, va fi o provocare, dar cel mai important este să ne uităm la ce avem de făcut noi, să arătăm bine, competitiv, să ne ridicăm nivelul și să avem speranță. Cu speranță și încredere, restul putem produce în timp”

Citește și:

După tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024, Gică Popescu avertizează: „Programul nu contează. Asta este important!”

Gabi Balint analizează grupa României din preliminariile EURO: „Adversari cam de nivelul nostru. Bine că nu am căzut cu Ungaria”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
catalin1992
catalin1992  •  09 Octombrie 2022, 21:01

Grupa cu adevarat accesibila. Toate echipele au sansa lor (mai putin Andorra). Elvetia e automat castigatoare... doar pe hartie si in visele lui Murat Yakin!

mihai041
mihai041  •  09 Octombrie 2022, 19:47
Postat de emil1986 pe 09 Octombrie 2022, 15:56

Asta-i clar. Totusi, la locul 2 cred ca avem sanse. Sunt sigur ca jucatorii tineri vor mai creste si ca Iordanescu jr. stie acum mult mai bine pe cine sa aduca la nationala.

Ce loc 2 visezi? Am terminat pe 4 o grupă de 2 lei. Dacă prindem locul4, să zicem mersi.

Dobermannul
Dobermannul  •  09 Octombrie 2022, 19:30
Postat de emil1986 pe 09 Octombrie 2022, 18:47

Eu cred că ești cam prostuț. Pe bune-ți spun. Chiar dacă au câștigat în ultimii 5 ani, știm cu toții că și cu ajutor Dincist, și nu numai, au mai mult de jumătate de echipă, vreo 7 sunt străini meci de meci titulari. Ceilalți 2-3 au fost selecționați și au jucat. Nu mai abera.

Nu m-ai inteles. Stim noi cum merge treaba dar dovada nu este si tare bine ar fi sa existe. Dovada ca Dan Petrescu e "antrenor bun" pentru ca are in spate aranjamentele baronilor politici din Cluj, ca echipa are o droaie de jucatori straini fara sa se preocupe de noua generatie de jucatori romani, ca promoovarea castigului fara prea multa munca distruge fotbalul romanesc, ... Hai sa se vada asta si pentru Toma necredinciosul.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează