FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALBANI - ROMÂNIA, MÎINE, 22:00, LIVETEXT PE GSP.RO

În absenţa lui Raţ, Mutu e căpitan cu Albania

Articol de , - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 10:55

Cu Albania, în lipsa lui Raţ, suspendat, selecţionerul Victor Piţurcă intenţionează să-i redea "Briliantului" banderola "tricolorilor"

Click aici pentru o galerie foto de la sosirea "tricolorilor" în Albania!

Cu Albania, în lipsa lui Raţ, suspendat, selecţionerul Victor Piţurcă intenţionează să-i redea "Briliantului" banderola "tricolorilor"

Click aici pentru o galerie foto de la sosirea "tricolorilor" în Albania!


O delegaţie numeroasă a României, numărînd 99 de persoane, a făcut deplasarea la Tirana, pentru ultimul joc din preliminariile CE 2012, cu Albania. Un meci fără nici o miză imediată, dar important pentru selecţionerul Victor Piţurcă, "ca să încercăm să revenim într-o urnă valorică mai bună". Dintre jucătorii care au făcut deplasarea, doar Cristi Tănase şi Gabi Tamaş sînt încă incerţi. "Vom afla cu siguranţă dacă vor putea evolua împotriva Albaniei abia cu o oră înaintea jocului", a confirmat starea celor doi medicul "naţionalei", Pompiliu Popescu.

Ioan Becali iar în avionul "naţionalei"
Printre numeroşii invitaţi ai FRF, reprezentanţi ai sponsorilor şi cîţiva mai vechi suporteri şi apropiaţi, la categoria oficiali au fost prezenţi Mircea Sandu şi Mitică Dragomir, dar şi, surpriză!, fostul agent FIFA, Ioan Becali. Dovadă a recentei împăcări dintre acesta şi Naşu'. Dacă Dragomir a spus că eu am venit pentru "viitorul echipei naţionale, pentru că această calificare s-a pierdut demult, de la meciul cu Albania de la noi", în schimb, Giovanni a explicat că "eu am rude în Albania, doar neamul nostru se trage de acolo, aşa că am venit din interes". A făcut cu ochiul. S-a aşezat în avion lîngă Mitică, şeful Ligii deschizînd deja jocul de table. "Noi dacă nu avem cu cine, căutăm jucători şi prin avion", a spus fostul impresar.

Mutu la o ţigară, cu secundul Neagoe
Singurul "tricolor" care a intrat în zona "Fumători" înainte de decolare a fost Adrian Mutu. L-au însoţit medicul Pompiliu Popescu şi secundul Eugen Neagoe. În avion, "decarul" României a stat la început singur, după care, de parcă i-ar fi făcut marcaj, i s-a alăturat şi Eugen Neagoe. Doar pentru puţin timp, Adi mergînd lîngă colegii din faţă, Torje, Tamaş şi Latovlevici.

Mitică a vrut whisky, a plătit Păunescu
Pe aeroport, înainte de decolare, Dumitru Dragomir a fost invitat de vînzători într-un magazin care comercializa diverse mărci de whisky. "Hai, băi, să luăm vreo două, să le avem acolo", le-a propus Mitică lui Victor Piţurcă şi lui Viorel Păunescu. Piţi zîmbea: "Că şi sîntem noi mari băutori!". Pînă la urmă, Viorel Păunescu a achiziţionat două sticle.

Giovanni, table cu Dragomir
La aterizare, Mutu l-a întrebat pe Ioan Becali dacă a cîştigat. "I-am luat lui Mitică vreo 1.300-1.400 de euro", a răspuns fostul impresar în italiană. În avion, Mutu cu Tamaş, Torje cu Goian, dar şi Latovlevici cu Tamaş au jucat şi ei la greu table, dar pe IPad. Deh, altă generaţie. La locul său, Bănel se chinuia să dea gol pe un joc de pe IPhone. Nu reuşea deloc. "Try again!" era mereu mesajul. Jardel tot ofta. Era ca în viaţă.

"Nu m-am decis încă, dar cred că Mutu are cele mai mari şanse să fie căpitan cu Albania. Dar asta nu e chiar aşa de important, trebuie să învingem"
Victor Piţurcă, selecţioner România

"Nu comentez eu ce a spus Dinu după meci. Cred că e o răzbunare a lui. Ne-am certat acum vreun an şi atunci îi aduceam aminte cum juca poker cu Giovanni. El tot pierdea şi îi mai dădea Giovanni două-trei sute"
Victor Piţurcă, selecţioner România

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIUL CU ALBANIA CUPRINDE 20 DE JUCĂTORI

Portari: Pantilimon, S. Lung jr., Bălgrădean

Fundaşi: Măţel, Luchin, D. Goian, Tamaş, Găman, Latovlevici

Mijilocaşi: Nicoliţă, Torje, Cr. Tănase, Cociş, Bourceanu, C. Lazăr, Ad. Cristea

Atacanţi: Marica, Mutu, G. Bucur, B. Stancu

Indisponibili: Raţ (suspendat), Moţi, Sînmărtean, Gardoş (accidentaţi)

Echipa probabilă: S. Lung jr. - Nicoliţă, Luchin, D. Goian, Latovlevici - Cociş (Tănase), Bourceanu, Ad. Cristea - Torje, B. Stancu, Mutu

Playtech: Anamaria Prodan îl face praf pe Reghe: Nu mai are ce căuta lângă noi. Îmi e greaţă


Comentarii (7)
masculu
masculu  •  11 Octombrie 2011, 03:50

ce cauta gunoaielle de fecali si paunescu ca oficiali ai nationalei?infractorii astia isi bat joc de 23 mil de romani

enachecosmin
enachecosmin  •  10 Octombrie 2011, 11:23

Mutu de fapt merita sa fie capitan. Doar e reprezentantul acestei generatii de cocalari.

chalex
chalex  •  10 Octombrie 2011, 11:06

Eu zic ca banderola sa fie purtata o repriza de Mutu si alta de Tamas care, dupa meci, vor sarbatori evenimentul-premiera si-l va uda, din plin, cu whisky, intrun bar din Tirana, in compania unor "majorete"(minorete nu, pentru ca e penal!) aduse special, din tara, pentru bucuria sufletelor celor doi eliminati definitiv-temporar de la nationala, dupa sablonul Piti-parandarat.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează