FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA 0-0

Intonarea greşită a imnului a adus sancţiuni » Marcel Pavel şi FRF amendaţi cu 5000 de lei!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 13:06

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaiei, a anunţat că atît Federaţia cît şi Marcel Pavel vor trebui să plătească pentru greşeala produsă înainte de partida România-Franţa. Conform HG 1157/2001, intonarea imnului national cu alt text şi cu altă partitură decât cele stabilite de lege constituie contravenţie, sancţionându-se cu amendă de la 2.500 de lei la 5.000 de lei.


VIDEO » Marcel Pavel îşi justifică gafa de la imn: "Dacă aş fi cîntat strofa cu «Traian» s-ar fi interpretat politic"

În acelaşi text, se prevede că sancţiunea "se aplică conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, primarului, preşedintelui Consiliului Judeţean, precum şi persoanei fizice sau juridice vinovate de săvârşirea contravenţiei". Ironia face că Marcel Pavel, se pare, nu a primit nici un onorariu pentru prestaţia de aseară, acceptînd să cînte imnul fără pretenţii financiare.

Marcel Pavel a cotit-o :)
După ce iniţial a afirmat că strofele din imn pe care le-a interpretat au fost alese de FRF, Marcel Pavel şi-a revizuit pentru Mediafax poziţia. Astfel, decizia omiterii unor versuri se pare că i-a aparţinut artistului, însă după consultări cu oficialii FRF: "A fost alegerea mea, dar agreată de oamenii din Federaţie".

Iniţial, Marcel Pavel motivase repetarea versurilor «Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă / La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani» în loc de «Triumfător în lupte, un nume de Traian!» spunînd că nu a dorit să existe o interpretare politică, referindu-se astfel la numele preşedintelui Traian Băsescu.

FRF nu îşi asumă nici o vină
Contactat de Gazeta Sporturilor, ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, a spus că vina nu aparţine nicidecum Federalilor: "Imnul e imn. Este exclus ca noi să îi fi dat un text modificat. Acum voi vorbi cu preşedintele Mircea Sandu şi vom prezenta şi o poziţie oficială"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (70)
excentric
excentric  •  07 Septembrie 2011, 22:20

marcel pavel , o rusine a tiganilor..

excentric
excentric  •  07 Septembrie 2011, 22:20

marcel pavel o rusine a tiganilor..

excentric
excentric  •  07 Septembrie 2011, 22:20

marcel pavel o rusine a tiganilor..

Vezi toate comentariile (70)
Comentează