FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - URUGUAY, 29 FEBRUARIE, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE ANTENA 1/GSPTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Intră Speedy Gonzales! » Grecu e surpriza pregătită de Piţurcă pentru amicalul cu Uruguay

Fundașul stînga Constantin Grecu, 23 de ani, de la U Cluj, va susține miercuri examenul de maturitate la ”națională”: titular cu Uruguay
Fundașul stînga Constantin Grecu, 23 de ani, de la U Cluj, va susține miercuri examenul de maturitate la ”națională”: titular cu Uruguay

Articol de , - Publicat duminica, 26 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 februarie 2012 22:46

Apărătorul originar din Craiova deţine recordul de viteză la testele date de-a lungul vremii de actualii internaţionali. E mai rapid chiar şi decît Torje! Grecu l-a impresionat pe selecţioner în stagiul din Antalya, unde a debutat în amicalul România - Turkmenistan 4-0.

Victor Piţurcă scoate din joben încă un fotbalist tînăr pe care îl propune curajos în "naţionala" pe care o construieşte pentru calificarea la Euro 2016. Noul pariu al selecţionerului se numeşte Constantin Grecu, fundaşul stînga de 23 de ani de la U Cluj, care s-a comportat bine la debutul său la lot, fiind folosit cîte 90 de minute în amicalele din Antalya, cu Turkmenistan (4-0) şi cu Krivbas Krivoi Rog (2-1).

"Vreau să-l testez pe Grecu şi cu Uruguay, pentru a-l vedea cum se descurcă şi contra unor adversari puternici", a explicat Piţi neconvocarea titularului Răzvan Raţ, 31 de ani.

"Are viteză şi capacitate de efort bune"
Antrenorii care au lucrat cu Grecu sînt convinşi că acesta are calităţile necesare pentru a le ţine piept superatacanţilor uruguayeni Cavani, Forlan sau Suarez. Petre Grigoraş, care l-a avut elev la Pandurii Tîrgu Jiu, l-a caracterizat astfel: "Este unul dintre cei mai buni fundaşi stînga din Liga 1. Din păcate, l-am pierdut, a plecat la bani mai mulţi. Este stîngaci veritabil, piciorul drept îl foloseşte mai rar. Are viteză şi capacitate de efort foarte bune şi centrează bine. Atuul lui e că are o viteză de reacţie deosebită, care îl ajută să revină repede în duelurile unu contra unu sau cînd mai face cîte o greşeală de plasament".

"Ştie toate secrete jocului de bandă"
Constantin Grecu este lăudat şi de fostul său tehnician, Paul Răducan, care l-a şlefuit de la 13 ani la Şcoala de fotbal "Gică Popescu": "A fost un copil serios şi a progresat permanent. Talentul şi viteza au fost calităţile pe care şi-a consolidat ascensiunea. De mic i-a plăcut să joace în bandă. Nu l-am lăsat însă numai la «fundăşie». Pentru a nu stagna din punct de vedere tehnic, l-am pus să joace şi mijlocaş stînga, astfel a învăţat cum să facă un marcaj, dar şi cum să procedeze cînd trece dincolo de mijlocul terenului".

Are 8,62 secunde pe 3x30 m!
Constantin Grecu provine dintr-o familie bună şi mai are două surori mai mari, Amelia şi Anca, ambele avocate. Tatăl fotbalistului, colonel în rezervă, povesteşte: "Am fost mentor, valet şi îndrumător pentru Junior, cum îi spun eu lui Costi. Viteza o moşteneşte de la mine, am făcut 12 ani atletism. Deţine recordul de viteză la loturile de juniori, cu 8,62 secunde pe 3x30 metri. După el e Torje, cu 8,68 secunde". Părintele i-a transmis un mesaj fiului său pentru confruntarea cu Uruguay: "Mult succes, tinere, şi mai mult curaj!".

"Calităţile fizice îl impun pe Grecu la echipa naţională. Sper să fie o surpriză la fel de plăcută ca şi Chiricheş. Piţurcă l-a monitorizat şi vara trecută la amicalele Pandurilor din Austria" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

CV - Constantin Grecu

Vîrsta: 23 de ani
Născut la Craiova, 6 august 1988
A jucat la: Şcoala de Fotbal "Gică Popescu" (1995-2007), Energia Rovinari, Liga 3 (2007), Pandurii Tîrgu Jiu (2007-2011), U Cluj (2011 - în prezent)
Meciuri/goluri în Liga 1: 78/0
Selecţii/goluri la "naţională": 1/0
Selecţii/goluri la juniori U17: 4
Selecţii/goluri la tineret U21: 1

Citeşte interviul luat de Gazeta lui Grecu: ”Îmi place să fiu ofensiv”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
fetitepebani.ro
fetitepebani.ro  •  26 Februarie 2012, 15:39

nu cred ca o sa ma uit nici la meciul asta, desi ma roade o curiozitate: oare cate boabe ne dau?

rauldiaz
rauldiaz  •  26 Februarie 2012, 15:11

8,62 secunde pe 3x30 m?? inseamna ca scoate sub 10 secunde pe 100 m :))))) imposobil!

eucutine
eucutine  •  26 Februarie 2012, 10:20

Mi-aduc aminte de Banel din meciul cu Franta, la Euro 2008. Toti ziaristii aserviti erau entuziasmati de faptul ca alergaset cel mai mult, undeva pe la vreoi 12km. Dar strict fotbalistic imi aduc aminte o statistica: 0 suturi pe poarta 0 suturi la poarta 0 driblinguri 0 centrari 0 verticalizari 0 pase filtrante adica zero pe linie, dar unii o tineau unii si buna cu alergatul. De parca fotbalul e atletism. Asa si cu Grecu, pt un jucator de banda e bine ca are viteza, dar sa vedem ce caracteristici are pentru un fundas: cum sta cu plasamentul, pozitionarea, dueluri 1vs1, dublaj, anticipatiee. El este fundas, intai si intai tre' sa-si faca treaba acolo, abia poi alergatul.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close