FOTBAL  »  NATIONALA  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Ioan Becali, declarație arogantă: „Dacă nu eram arestat, aveam calificările din trecut! Echipa făcută de mine cu Pițurcă și Iordănescu mergea la EURO și la Mondial”

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 septembrie 2019 16:43

Ioan Becali a explicat azi ce ar fi fost diferit în fotbalul românesc dacă el nu ar fi fost condamnat la închisoare în „Dosarul Transferurilor”. 

Dacă nu mă arestau, aveam calificările din trecut. Păi, când eu făceam echipa cu Pițurcă și Iordănescu ne calificam la Europene și Mondiale. Am lăsat Anglia acasă și ne-am calificat din grupe grele cu echipele alea. Probabil că mai mulți jucători s-ar fi transferat”, a declarat Giovanni Becali la TV Digi Sport. 

Pe 4 martie 2014, Ioan Becali fusese condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare în "Doarul Transferurilor". A fost eliberat condiționat pe 14 septembrie 2016. 

Becali a fost condamnat și în februarie 2018 la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul „Mită pentru judecătoare”, din care i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare. Pedeapsa a venit pentru că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu în scopul obținerii unei sentințe favorabile în "Dosarul Transferurilor." Fostul impresar a făcut cerere și a fost eliberat condiționat în mai 2018. 

Citește și: 

O femeie a blocat transferul lui Ianis Hagi în Serie A: „Italienii au venit de 4-5 ori în România”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
839680779446084
Nicolae Alin Neag  •  22 Septembrie 2019, 07:59
Postat de adriann_ pe 21 Septembrie 2019, 22:15

Cu declaratia asta s-a auto-denuntat, ar trebui dechisa urmarirea penala.

Poate e prea mult urmarire penala, DAR .... Cate banuieli erau in anii respectivi cu selectia si Iordanescu facea pe Fecioara Maria... Uite de ce nu a jucat mai mult Timofte la nationala.... Imi vine acum in minte...

ion.ionescu
ion.ionescu  •  22 Septembrie 2019, 00:45
Postat de robotzel pe 21 Septembrie 2019, 18:42

Eu nu inteleg de ce s-au scazut cei dou ani si ceva din prima condamnare desi erau dosare separate. Adica azi il condamni pentru crima la 10 ani, face 7 ani iar maime dupa ce faci o evaziune de 5 ani ti se scad 7 deci stai acasa? Ce justitie este asta?

La noi nu este ca în SUA, unde se cumulează pedepsele şi rezultă 99 ani închisoare. Se ia pedeapsa cea mai mare şi, dacă vrea judecătorul, mai adaugă un spor (limitat de Lege). După ce a ispăşit 1/3 din condamnare (inclusiv arestul), poate fi eliberat pentru bună purtare (depinde de şeful închisorii şi de argumentele aduse în Instanţă). Dacă, după eliberarea condiţionată, este condamnat din nou, la noua condamnare i se va adăuga şi perioada neefectuată anterior. Acum, ai înţeles ?

adriann_
adriann_  •  21 Septembrie 2019, 22:15

Cu declaratia asta s-a auto-denuntat, ar trebui dechisa urmarirea penala.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează