FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Episod neștiut cu violentul Ionel Ganea: bătaie în seara barajului pierdut cu Slovenia. „Mi-a dat un pumn și a sărit pe mine. Mi-a învinețit ochiul. Mi-au pus o șapcă să nu vadă Hagi”

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2022 13:11 / Actualizat luni, 17 octombrie 2022 14:19

Fostul internațional român Daniel Chiriță (48 de ani) a povestit în premieră un episod violent petrecut în cantonamentul echipei naționale, înaintea meciului de baraj cu Slovenia, pierdut la Ljubljana cu 2-1. Staff-ul medical a ascuns urmările incidentului de selecționerul Gheorghe Hagi.

În noiembrie 2001, România a avut șansa de a se califica la Mondialul din Coreea de Sud și Japonia, însă naționala antrenată de Gheorghe Hagi a pierdut surprinzător barajul cu Slovenia, după 1-2 în deplasare și 1-1 în Ghencea

Prezent în lotul României pentru acea dublă extrem de importantă, fundașul dreapta Daniel Chiriță - pe atunci jucător la Rapid - apare în câteva poze publicate de ziarele de sport între meciurile tur și retur, iar pe fața sa sunt vizibile vânătăi.

Episod neștiut cu violentul Ionel Ganea: bătaie în seara barajului pierdut cu Slovenia. „Mi-a dat un pumn și a sărit pe mine. Mi-a învinețit ochiul. Mi-au pus o șapcă să nu vadă Hagi”
Daniel Chiriță, cu ochii vineți după meciul de la Ljubljana, lângă Sabău, Dorinel Munteanu și Gică Popescu

284 de meciuriși 7 goluri are Daniel Chiriță în Liga 1 pentru Petrolul, Universitatea Craiova, Rapid, FC Național și UTA. Chiriță a câștigat titlul cu Rapid în 1999

Daniel Chiriță despre bătaia primită de la Ionel Ganea: „Ce faci, mă, mă carotezi?”

În direct la GSP Live, Chiriță a dezvăluit în premieră cauza pentru figura sa tumefiată: pumnii lui Ionel Ganea. Cei doi fuseseră coechipieri la Universitatea Craiova și la Rapid, dar asta nu l-a împiedicat pe atacantul lui VfB Stuttgart să rezolve violent o problemă apărută la masa de rummy. 

„Nu știe nimeni asta, n-am zis-o până acum, dar înainte de meciul cu Slovenia eram la masă, jucam rummy. Eu, Contra, Roșu și Ganea. Am jucat la Săftica, jucam pe plus. Jucam pe dolari, Ganea avea plus vreo 300-400 de dolari. Făcea: «V-a spart Ganezu’, vă bate Ganezu!»”. 

Ajungem la Ljubljana pentru meciul tur și ne punem iar la masă. Dorinel Munteanu nu juca, doar stătea și se uita la noi. Ganezu' era mâna mea (n.r. - următorul la rând), jucam să-l «carotez» (n.r. - juca în așa fel încât să piardă). Ajunsese Ganezu’ pe minus. La mâna următoare, Contra a făcut culoare și Ganezu’ pierde. Zice: «Ganezule, te-ai dus la vale!». 

Acum, cum făceam pietrele pe masă, mă trezesc cu un pumn direct aici (n.r. - arată ochiul drept). Buuuf! «Ce faci, mă, mă carotezi?». M-a dat jos, pe spate, și a sărit pe mine, m-a luat la bătaie. S-au băgat băieții, s-a băgat Dorinel: «Bă, ești nebun!? Îl bați?! Ai luat-o razna de la joc?! Hai, să nu facem scandal că e meciul». 

Episod neștiut cu violentul Ionel Ganea: bătaie în seara barajului pierdut cu Slovenia. „Mi-a dat un pumn și a sărit pe mine. Mi-a învinețit ochiul. Mi-au pus o șapcă să nu vadă Hagi”
Daniel Chiriță arată ochiul lovit de Ganea

Ochiul meu s-a învinețit. Au venit masorii cu vin să-mi pună pe ochi: «Aoleooo, să nu vadă Gică (n.r. - selecționerul de atunci, Gică Hagi) că-l dă afară pe Ganea!». Mi-au pus șapcă în cap, la ședința tehnică m-au pus să intru ultimul și să stau mai retras. Așa am stat în seara meciului. 

Ganea făcea: «Mă face pe mine puștiul ăsta?! Mă carotează pe mine?!». A venit după aia și a zis că îi pare rău, dar atunci am crezut că mă mănâncă. A dat și a sărit efectiv pe mine”.

Daniel Chiriță: „Ionel Ganea nu-l plăcea pe Mutu”

Incidentul nu a ajuns la urechile lui Hagi, iar Ganea a rămas în lot și a jucat 31 de minute în partida retur, din Ghencea. În cele două meciuri, Adrian Mutu a fost titular (la Ljubljana a fost schimbat la pauză), însă Daniel Chiriță povestește că tânărul atacant era „în atenția” lui Ganea: 

„Ganezu' cred că nu-l plăcea pe Mutu. Tot zicea: «Mamă, dacă-l prind pe ăsta că întârzie, să vezi ce îi fac! Mă iau de el». Ganea venea primul în autocar și aștepta. Mutu se mai aranja și el. Ganea stătea în spate și se uita la ceas. Aștepta să întârzie, dar Mutu nu întârzia niciodată”. 

Poveștile lui Chiriță cu Ganea nu se opresc aici. Fostul fundaș dreapta a asistat în vestiarul Universității Craiova la faimosul incident în urma căruia Cornel Frăsineanu a fost lovit cu gheata în gură de colegul său din atac: 

„Vestiarul vechi la Craiova era lung. Era ca o magazie mare. Ganea era într-un cap, Frăsineanu cu Trică, buni prieteni, erau în alt capăt. Eu stăteam lângă ei. 

Ganezu îi dăduse niște bani lui Frăsineanu și acum îl întreba: «Când îmi dai banii? Nu-mi dai banii? Băi Frăsi, nu-mi dai și mie banii ăia?!». Frăsineanu zice: «Ho, mă, că ți-i dau, Ganezule! Stai așa că luăm banii și ți-i dau!». Și Ganea: «Ce, mă, ești șmecher?». Frăsineanu se închidea la ghete și zice: «Nu, mă, sunt brunet!». 

Nu știu cum a ajuns Ganea într-o secundă la el… Când i-a dat un picior în gură, un voleu, l-a făcut knock-out. Am rămas toți șocați. Înainte de asta, Trică îi spusese lui Frăsineanu: «Lasă, mă, dacă vine ăsta, îl facem. Dă-l dracu’!». După ce l-a pus jos pe Frăsineanu, Ganea s-a întors cu pumnul spre Trică: «Și tu, Jose (n.r. - porecla lui Trică), dacă îți dau una…». La care Trică îi spune: «Jose n-a zis nimic!». 

Pe urmă a venit nea Ilie, a văzut ce s-a întâmplat și l-a dat afară imediat pe Ganea”.

Episod neștiut cu violentul Ionel Ganea: bătaie în seara barajului pierdut cu Slovenia. „Mi-a dat un pumn și a sărit pe mine. Mi-a învinețit ochiul. Mi-au pus o șapcă să nu vadă Hagi”
Daniel Chiriță exemplifică lovitura cu pumnul dată de Ganea

Cum l-a fugărit Ionel Ganea pe Jean Barbu, în Italia: „Săriți că mă bate”

Chiriță a fost transferat de Universitatea Craiova de la Petrolul la insistența lui Ilie Balaci. După demisia lui Balaci, Chiriță și-a reziliat contractul și a ajuns la Rapid, unde a asistat la o nouă ieșire a lui Ganea. 

„Venise la noi Jean Barbu, atacantul de la FC Argeș, s-a pus în cameră cu Ganea. Plecăm în cantonament în Italia și mergem la cumpărături. Pe stradă, sunt vânzătorii cu discount-uri foarte mari. Adidași la un euro, doi euro. Ganezu' a băgat o grămadă într-un sac, a zis că duce la el, la Făgăraș. Jean nu l-a văzut, dar când am ajuns cu autocarul la hotel i-a văzut sacul. Și face o glumă: «Să moară mă-sa, Ganezule, ai luat pentru toți puradeii!».

Nu vreți să știți cât l-a alergat… Făcea Barbu: «Săriți că mă bate!». Fugea de colo colo. Am zis că-l omoară dacă îl prinde. Nu l-a prins și după aia s-a calmat”.

Citește și alte articole despre Ionel Ganea:

Ganea vine cu o altă variantă despre motivul bătăii cu Stelea de la „națională”: „Lucrurile au stat altfel”

Ionel Ganea, două momente tensionate la națională: ce i-a făcut Boloni după ce l-a înjurat + cu ce coleg s-a bătut

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
adrian.7
adrian.7  •  03 Ianuarie 2023, 15:52

Unii dintre noi știm cum s-a metamorfozat Chiriță în paginile GSP din fotbalistul arestat peste mări și țări în Mister Muscolo și de la un jucător care a înscenat umilirea conducerii de la Petrolul ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

penultimul
penultimul  •  18 Octombrie 2022, 05:56

Duce-ti-va copilul la fotbal. Asemenea anturaj....și distracții rar mai întâlniți.

lenroc
lenroc  •  17 Octombrie 2022, 23:08

Și vitejiile au continuat cu nevasta, copiii, rude. Mare om, un exemplu

Vezi toate comentariile (21)
Comentează