FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ionuț Lupescu știe de ce echipa națională nu are succes: „Noi nu avem selecționeri, avem antrenori foarte buni”

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iunie 2021 21:11 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 21:26

Ionuț Lupescu (52 de ani), fost jucător emblematic la Dinamo, dar și la echipa națională a explicat care sunt problemele cu care se confruntă în acest moment echipa națională.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

„Lumea nu înțelege ca să fii selecționer e diferit față de echipa de club. Multă lume l-a blamat pe Pițurcă la echipă națională, dar nu înțelegea ce înseamnă să fii selecționer. Este cu totul altă muncă decât cea de antrenor. 

Nea Mircea acum la bătrânețe îmi dă dreptate după ce-a fost selecționer la turci. Nu i-a ieșit și simțea că nu-i place ceea ce face. Pe Răzvan când l-am adus nu-i plăcea. Sunt oameni care vor să fie activi zilnic. Să fie zilnic pe teren”, a spus Lupescu la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Acesta a explicat și ce îi trebuie unui tehnician pentru a conduce prima reprezentativă. „Ca selecționer nu antrenezi. Antrenezi o zi sau două. Problema e că mereu trebuie să ai planul A, planul B și planul C, pentru data respectivă. Pentru că la fiecare dată îți trebuie un plan, o echipă. 

Duminică când ai convocarea se accidentează unul, doi. În timpul antrenamentului a doua zi se mai accidentează încă unul. Astea sunt lucruri pe care, tu ca selecționer, trebuie să le ai în avans. Dacă nu previi atunci ai o problemă. Noi nu avem selecționeri, avem antrenori foarte buni! Dar ca selecționeri e greu...”, a mai declarat „Kaiserul”.

„Astăzi nu mai poți să faci așa ceva pentru că nu e timp. S-a terminat!”

Ionuț Lupescu a fost omul care l-a adus pe Răzvan Lucescu la prima reprezentativă. Lupescu era directorul general al Federației Române de Fotbal și l-a convins pe Lucescu jr. să vină în 2009 să preia cârma echipei naționale. Antrenorul a demisionat în 2011, după România-Bosnia 3-0, iar la două luni distanţă și Lupescu a plecat din FRF la UEFA.

„Cu Răzvan nu ne-am calificat, a muncit foarte bine, dar a demonstrat acum unde este. Poate ca selecționer nu este atât de bun ca antrenor sau invers. Nea Mircea, când a fost selecționer la turci, nu mai era ce a fost la echipa noastră națională în anii '80.

În anii '80 pleca două săptămâni în America de Sud cu lotul și antrena. Astăzi nu mai poți să faci așa ceva, pentru că nu e timp. S-a terminat! Nea Mircea când mă suna era plictisit, e foarte greu să fii selecționer”, a mai spus Lupescu, la emisiunea lui Ioanițoaia.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIU Mircea Lucescu îi atrage atenția lui Rădoi: „Asta e o mare problemă de antrenor” și îi dă un sfat: „Așa se câștigă un meci”

Momentul adevărului, la doi ani după Anglia - România de la „tineret” » Comparația care ne dă de gândit

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează