FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Un membru al Generației de Aur taie din elanul României U21: „Competiție supraevaluată! Ne-am entuziasmat foarte mult”

România U21 luptă pentru calificarea în sferturile Europeanului. FOTO: Raed Krishan +17   FOTO
România U21 luptă pentru calificarea în sferturile Europeanului. FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 29 martie 2021 20:01 / Actualizat luni, 29 martie 2021 22:26

Ionuț Lupescu (52 de ani), fost component de marcă al Generației de Aur, a comentat șansele României U21 în meciul cu Germania U21 de la Campionatul European de tineret, dar spune că rezultatele pozitive obținute până acum pot fi o nouă iluzie. 

  • România U21 va juca cu Germania U21 marți, de la ora 19:00, pe Boszik Arena din Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea în „sferturile” Euro U21.

„Kaiserul” a explicat de ce consideră Europeanul de tineret o competiție supraevaluată, vorbind apoi despre integrarea jucătorilor de la U21 în naționala mare. Lupescu a adus aminte de generația precedentă, care a ajuns până în semifinalele EURO 2019.

Putem bate Germania U21, dar e o competiție supraevluată în România. Ne-am entuziasmat foarte mult și în urmă cu doi ani, în Italia, dar e un nivel diferit la U21. 

Avem mari probleme în a-i integra pe cei care au fost la Campionatul European de acum doi ani în echipa mare. S-a văzut când au fost folosiți cu Spania și Norvegia. E o diferență între cele două vârste”, a afirmat Ionuț Lupescu, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

România U21 a fost eliminată în semifinale la EURO 2019 de Germania U21, 2-4. Anterior, în faza grupelor, terminase pe locul 1, învingând Croația U21 cu 4-1, Anglia U21 cu 4-2 și remizând cu Franța U21, 0-0. 

Germania U21 - România U21. Cum ne calificăm în „sferturile” Euro U21:

  • VICTORIE ROMÂNIA: „tricolorii mici” merg sigur în sferturile de finală, indiferent de celălalt rezultat al grupei. Terminăm pe primul loc 
  • REMIZĂ CU GERMANIA: 
    ⇒ de la 2-2 în sus: ne calificăm sigur; se face clasament în 3, România, Olanda și Germania au 2p, golaveraj de la 3-3 în sus noi și nemții, 2-2 olandezii. Contează golurile marcate 
    ⇒ 1-1: ne calificăm doar dacă Olanda pierde, face egal cu Ungaria ori dacă bate numai cu 1-0; dacă învinge cu 2-1 e egalitate perfectă și intervin cartonașele. Fiecare „galben” e echivalent cu un punct, un „roșu” are 3p. Merge în „sferturi” echipa cu punctaj mai mic. Noi avem 6p, Olanda doar 4p 
    ⇒ 0-0: am fi la egalitate cu Germania, care a învins cu 3-0 Ungaria. Trebuie să nu bată Olanda 
  • EȘEC: ne calificăm doar dacă Olanda nu învinge Ungaria, adică scoate maximum un punct

Germania U21 - România U21. Imagini de la antrenamentul oficial al naționalei noastre:

foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
+13 FOTO

VIDEO Florin Manea nu înțelege de ce Radu Drăgușin nu joacă la EURO U21: „Vârsta nu ar trebui să conteze

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV, FOTO+VIDEO Fotbalul la rang de industrie! Imagini FABULOASE din Ungaria cu proiectul de suflet al lui Viktor Orban

Ionuț Lupescu, discurs incisiv după România - Germania: „Asta mă frapează! Te uiți și nu-ți vine să crezi”

EXCLUSIV VIDEO „Cum ți se pare actuala generație de la națională?” Răspunsul sincer al unui fost internațional: „Nu fiți triști!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
raul1985
raul1985  •  30 Martie 2021, 12:36

Spania a tot castigat competitii de tineret si apoi a dominat fotbalul european si mondial vreo 6 ani. Germania, Italia, Portugalia, Franta, Anglia si Olanda sunt mai mereu prin semifinale la aceste competitii si nu preau au emotii cand vine vorba de calificari la CM si CE la seniori. Jucatorii tineri pe care ei ii vand pe zeci de milioane aici isi fac "ucenicia". Sa prindem si noi constant semifinale la CE de juniori si garantat peste vreo 10 ani o sa prindem si noi un sfert de finala pe la un CM sau CE de seniori.

sakamoto
sakamoto  •  30 Martie 2021, 12:28

Din cele 6 cartonase galbene, incasate de baietii nostri, 2 sint primite pe...PROSTIE! Proteste. Pune-le mutule leucoplast la guritza, sa-si vada tinerii de joaca si sa taca. Ca oricum daca arbitrul a dat o decizie, n-o va schimba in veci, dupa protestele pampalailor. Explica-le! Si mai vezi mutule de ce nu joaca Dragusin. A jucat in 4 meciuri la Juventus si la Nationala de tineret a Romaniei deloc. Avem chiar asa buni fundasi in echipa, incit Dragusin n-are loc? Sau mutu o face pe interesantul? S-ar putea sa-i compromiti cariera mutule. Sau sa-l determini pe baiat, sa nu mai vina in veci la Nationala. Precum Radu Stefan. Victorie cu Germania!

2528389220528911
Ionut Costache  •  30 Martie 2021, 11:19
Postat de dubluv pe 30 Martie 2021, 09:50

la competitia asta supraevaluata noi nu ne-am mai calificat de zeci de ani (in 99 am jucat fiind gazda competitiei). Acum daca ne calificam e competitia supraevaluata. Sunt unii oameni care mananca doar acru.

De acord. De ce nu au castigat o astfel de competitie jucatorii din "Generatia de Aur" daca tot este asa supraevaluata? La europeanul de acum 2 ani am vazut jucatori precum Ceballos, Chiesa, Kean, Olmo, Klostermann, Foden, Fabian, Tah, M. Dembele sau T. Abraham, care acum joaca la nivel inalt in Europa, deci nu putem spune ca tarile puternice nu sunt interesate de competitie si ca nivelul e supraevaluat.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează