FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NATIONALA

EXCLUSIV Edi Iordănescu și-a ales secundul la echipa națională: Jerry Gane!

Articol de , , - Publicat marti, 15 februarie 2022 18:40 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 19:21

Edward Iordănescu, 43 de ani, noul selecționer al României, a decis și l-a ales ca principal colaborator pe Ionel Gane (50). A mai fost „secund” și în mandatul lui Cosmin Contra, iar în urmă cu un an era „principal” la Dinamo.

Căutările lui Edi Iordănescu pentru postul de antrenor secund au luat sfârșit. Noul selecționer a găsit în sfârșit o variantă care să fie compatibilă din toate punctele de vedere cu acest rol. E vorba despre fostul fotbalist, Ionel Gane, poreclit Jerry. 

Ionel Gane, „secundul” lui Edi Iordănescu

Până la el, rând pe rând, variantele Pintilii, Teja, Maftei și Pancu au picat din diferite motive: primul nu avea nici un fel de licență și a și refuzat propunerea, Teja nu era agreat de conducerea FRF, Maftei n-a dorit o colaborare cu Edward, iar Pancu, propus de Stoichiță, n-a fost pe placul lui Iordănescu jr.

Jerry Gane va reveni practic pe banca echipei naționale, acolo unde s-a aflat vreme de mai bine de 2 ani. El s-a aflat în staff-ul lui Cosmin Contra între octombrie 2017 și noiembrie 2019. Cu Contra lucrase și la Dinamo, în două rânduri. Ultima dată a fost în sezonul trecut, iar după ce Cosmin a plecat, Gane a fost instalat principal și a condus echipa în 18 partide. El mai antrenase în calitate de A1 și alte echipe, precum U Craiova, Corona Brașov, Petrolul, CS Turnu Severin.

Ionel Gane, CV mai bun ca fotbalist

La nivelul Ligii 1, Gane a adunat 74 de meciuri în calitate de tehnician, primele fiind bifate în urmă cu aproape 20 de ani, când a asigurat un interimar pentru o perioadă scurtă la Universitatea Craiova, unde era legitimat ca fotbalist. De fapt, cariera de jucător a fost una care a arătat bine. 

A jucat în România la 3 dintre granzi: Universitatea Craiova, Dinamo și Rapid, dar a bifat și experiențe în străinătate: Spania, Germania, Elveția, China. A reușit să câștige un titlu de campion în Țara Cantoanelor, cu St. Gallen, grupare cu care în 2001 a jucat împotriva Stelei în Cupa UEFA și în fața căreia a reușit calificarea. Are în palmares și Cupa României, obținută cu U Craiova, în 1993, când avea numai 22 de ani. Gane a jucat și în echipa națională, a bifat 6 selecții: prima în 1992, cu Insulele Feroe, ultima în 2001, împotriva Slovaciei.

Cum arată staff-ul naționalei României

  • Edward Iordănescu - antrenor principal;
  • Ionel Gane - antrenor secund;
  • Florin Constantinovici - antrenor secund;
  • Cristian Dragotă - preparator fizic;
  • Alexandru Radu - analist video;
  • Michele Iannucci - analist video;

3.000 de euroe salariul pe care FRF îl oferă unui antrenor secund la prima reprezentativă

EXCLUSIV Edi Iordănescu, gata să cheme veteranii la națională: „La echipa națională nu contează vârsta”

CITEȘTE ȘI

Edi Iordănescu a cerut o schimbare majoră în Liga 1: „Am avut o discuție cu președintele Federației”
Prietenii lui Ovidiu
Edi Iordănescu a cerut o schimbare majoră în Liga 1: „Am avut o discuție cu președintele Federației”
Schimbare majoră făcută de Edi Iordănescu: „Orgoliul meu va merge în plan secund și va prima interesul echipei naționale”
PRIETENII LUI OVIDIU
Schimbare majoră făcută de Edi Iordănescu: „Orgoliul meu va merge în plan secund și va prima interesul echipei naționale”

Playtech: Imagini de SENZAŢIE cu Ivana Knoll! Cum a apărut la PLAJĂ cea mai frumoasă femeie de la CM, nu vrei să ratezi aşa ceva


Comentarii (9)
dobrin
dobrin  •  15 Februarie 2022, 21:30
Postat de vasileroaita pe 15 Februarie 2022, 19:00

Edi e în stare de orice compromis pentru funcție. Asta e principiul lui de baza: să fie... ascultător.

Ma si mir ca nu s-a inteles cu Becali, e profilul perfect al secundului de la FCSB. Sau conflictul a fost doar asa... de ochi lumii?

108808261708421
Francisco Dascal  •  15 Februarie 2022, 20:37
Postat de vasileroaita pe 15 Februarie 2022, 19:00

Edi e în stare de orice compromis pentru funcție. Asta e principiul lui de baza: să fie... ascultător.

Ai dreptate

108808261708421
Francisco Dascal  •  15 Februarie 2022, 20:21

EDY POLITICO a vrut alt secund,dar a fost impus Gane de POLITICO RAZVAN si STOICHITA.Urmeaza din partea lui STOICHITA impunerea lui GIAFER.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează