FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA 0-2

Markovici n-a făcut nimic, dar gâfâie » Situație de neînțeles: a jucat 15 minute în Islanda, a fost cel mai slab și „e obosit”

Jovan Markovici +39   FOTO
Jovan Markovici

Articol de , , - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 17:32 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 18:12

Rădoi a spus la conferința de după meci că tânărul atacant al Craiovei e epuizat, dar cifrele arată că el mai mult a stat pe teren: a jucat doar 15 minute, n-a tras spre poartă, a pierdut un număr-record de baloane, a câștigat extrem de puține dueluri și n-a driblat pe nimeni.

„Victoria a venit cu sacrificii mari. Denis Drăguș s-a accidentat ieri la antrenament, Alibec, azi, Tănase, pe care îl puteam folosi număr 9 fals, ne lipsește. Vedem ce soluții avem ca atacant, pentru că și Markovici se simte cam obosit”. Declarația îi aparține lui Mirel Rădoi și a fost făcută la 30 de minute după finalul confruntării cu Islanda.

Dacă în privința lui Drăguș, Alibec și Tănase lucrurile sunt clare din perspectiva accidentărilor pe care le-au suferit, anunțul făcut în privința fotbalistului Universității Craiova a surprins total.

  • În primul rând fiindcă el a fost folosit extrem de puțin la Reykjavik. A intrat în minutul 76, în locul lui Alibec. Deci a evoluat în jur de 15 minute! Mult sub 20% din cât durează un meci de fotbal. 
  • În al doilea rând, cifrele lui de joi seară sunt departe de a arăta că a reușit ceva ieșit din comun, ca prezență și realizări în joc. Deși a fost introdus tocmai pentru a juca rolul lui Alibec, de a ține de baloane și de a se impune în disputele fizice cu adversarii, Markovici a pierdut aproape toate duelurile pe care le-a avut. 

A bifat doar 14% dueluri câștigate, fiind la acest capitol cel mai slab de pe teren, lângă el clasându-se Albert Gudmundsson, cu un procent de 15%.

Markovici n-a făcut nimic, dar gâfâie  » Situație de neînțeles: a jucat 15 minute în Islanda, a fost cel mai slab și „e obosit”
Jovan Markovici

Markovici, cel mai slab cu Islanda

În plus, Markovici a irosit un număr incredibil de mare de baloane. A pierdut 6 mingi în doar 15 minute, un volum identic cu cel al lui Alibec, care însă a stat pe teren 75 de minute, și de două ori mai mare decât Man, care a jucat, de asemenea, 75 de minute. 

Chiar dacă e un fotbalist tehnic, atacantul oltenilor a fost modest și în privința driblingurilor. Chiar zero barat: nu doar că n-a reușit niciun astfel de procedeu, dar nici măcar n-a avut vreo tentativă în acest sens. 

Zero pe linie a avut și ca șuturi spre poartă, dar și la capitolul recuperări. Iar concluzia e una devastatoare pentru el: singurul jucător folosit de Mirel joi care n-a atins nivelul de 200 de puncte în indexul InStat, media tuturor realizărilor și nerealizărilor unui fotbalist cât timp se află pe gazon.

Top 5 cei mai buni „tricolori”

Fotbalist Index InStat
N. Stanciu 319
Nedelcu293
Chiricheș292
Man 284
Cicâldău282

Top 5 cei mai slabi „tricolori”

FotbalistIndex InStat
Markovici199
Sorescu231
Alibec233
Nedelcearu246  
Camora 248

Dorinel Munteanu, mulțumit de jocul lui Alibec: „A fost foarte bun, mi-a plăcut!”

Citește alte știri despre echipa națională:

Meciul României din Islanda, lider detașat la audiențe » Câți români au vizionat victoria „tricolorilor” de la Reykjavik

Denis Alibec, disperat după accidentarea din Islanda - România: „Nu duc 3 luni! Fac prevenție, dar degeaba”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (108)
2711537815766774
Cosmin Daniel Tuta  •  04 Septembrie 2021, 10:49

Sunteți o rușine, nu înțelegeți nimic din fotbal, dacă reprezenta cluburile bucureștene era perfect.... Bă falimentul presei din România, ăsta trebuie să joace 7,8meciuri și după comentați! Huuuuuuuuu gsp!

coco1987
coco1987  •  04 Septembrie 2021, 09:33
Postat de doubleti pe 03 Septembrie 2021, 21:59

D-le, multumesc pentru observatie. E bine daca din tot ce-am scris, dumneata te-ai oprit la "16 mingii". Au fost si alte greseli, pe care poate nu le-ai observat, poate ai avut indulgenta si ai trecut cu vederea. Habar nu am. Sincer, nu stiam ca aici scriu pentru un cenaclu literar, dar de... se pare ca exista multi corectori in "umbra". Sa-mi fie cu iertare daca v-am zgariat retina, ma jur ca n-am intentionat s-o fac. Pe viitor voi incerca sa-mi cenzurez postarile inainte de a da ENTER. Va multumesc

Nu era vorba de a va cenzura, vedeti dvs, confundati termenii demonstrand inca o data ca nu cunoasteti foarte bine limba română. Domnul respectiv, care v-a corectat, a "indraznit" sa o faca fiindca e probabil de opinia că , indiferent in ce situatie te afli, trebuie sa folosesti corect limba in care te adresezi. E ceva anormal in asta?

shynetm
shynetm  •  04 Septembrie 2021, 08:38
Postat de fairplayromania pe 03 Septembrie 2021, 20:31

Nu a zis nimeni ca Markovici a fost super-bun.... a fost la fel ca ceilalţi ! Ideia este ca a luat locul uni fcsbîst...te-ai prins ? De Ianis de ce nu a rîs nimeni cind a căzut in fund ? E ca si cum profesorul si-ar bate joc de elev cind il scoate la tablă.....iar Markovici chiar a striut lecţia....

A stiut pe naiba lectia, tu nu intelegi ca te certi cu o statistica? Certi cifrele? Am vazut in meciul cu Rapid ve jucator bun e, mai mult încurcă decât ajută. Încă o bilă neagră pt ratzoi pt această convocare inexplicabilă.

Vezi toate comentariile (108)
Comentează
Close