FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA 2-1

ISLANDA - ROMÂNIA 2-1. Narcis Răducan, despre strategia ineficientă a României: „Ne-a bătut un popor, o strategie nu doar o națională. Am pierdut războiul, nu doar lupta!”

ISLANDA - ROMÂNIA 2-1 +24   FOTO
ISLANDA - ROMÂNIA 2-1

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 octombrie 2020 12:42 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 14:20

Narcis Răducan, 46 de ani, a făcut analiza meciului Islanda - România 2-1 pe blogul său, explicând ce le lipsește „tricolorilor” pentru a putea ajunge din nou la un turneu final. 

  • România și-a luat adio de la Euro 2020 după înfrângerea din semifinala barajului de calificare, 1-2 cu Islanda. 
  • Islanda va juca pentru un loc la Campionatul European cu Ungaria, care a învins-o cu 3-1 pe Bulgaria.
  • România joacă următorul meci în Norvegia, pe 11 octombrie, în Liga Națiunilor.

„Impactul cu iceberg-ul islandez ne-a arătat tabloul fotbalului românesc actual. Dincolo de formula de joc, de tactică, de o ieșire defectuoasă la offside, de faptul că nu am driblat un adversar în profunzime sau de un presupus penalty, jocul acesta arată limitele, sportive și mentale ale fotbalului nostru. De altfel, încercăm ca în sistemul de învățământ, să le învățăm pe toate și la examenul cu viața/barajul, eșuăm.

De ce este atât de educativă această dureroasă înfrângere? Pentru că nu mai este vorba despre buget, infrastructură sau arie de selecție. Eu însumi sunt primul apărător al algoritmului fotbalului actual, în ceea ce privește raportul investiție-performanță.

Ne-a bătut un popor, o strategie nu doar o națională. O țară cel mai rarefiat populată din Europa, cu o populație cât un sector bucureștean, înconjurați de apă, frig, dar cu un spirit de echipă fierbinte în multe domenii.

De data aceasta am pierdut războiul, nu doar lupta!

Dar ne-au ajutat enorm ,,pescarii”. Ne-au trimis la cea mai importantă întrebare: ,,Cine sunt eu în fotbal? Care este profilul meu , individual și de grup?”. O întrebare profundă la care un singur om de fotbal nu poate răspunde . E o problemă tehnică esențială pentru următoarele generații de fotbaliști care trebuie tratată ca atare”, a scris Narcis Răducan.

Eu FRF, Departamentul tehnic al Federației aș invita la un ,,brainstorming” formând un grup de lucru cu antrenorii cu longevitate de peste 30 de ani și performanțe interne sau internaționale. Bineînțeles cu o participare online dacă o cere situația, ținând cont că unii încă antrenează. Proiectul trebuie bugetat de către președintele Federației, pe măsura importanței subiectului. Stoichiță, Iordănescu, Dinu, Lucescu, Bölöni, Sdrobiș, Hizo, Cârțu, Dumitriu, Mulțescu etc. Hagi, chiar dacă e mai tânăr. Ordinea este aleatorie și e editabilă. Acești oameni au lucrat peste 30 de ani cu fotbalistul român , iar unii dintre ei dețin și un grad de comparare cu cei din străinătate.
Narcis Răducan

VIDEO Cosmin Moți îl pune la zid pe Mario Camora: „A greșit la ambele goluri!”

ISLANDA - ROMÂNIA 2-1. NOTE GSP: 4 „tricolori”, prea slabi pentru „baraj”! Cine a dezamăgit la Reykjavik

Vezi AICI programul și clasamentul din Liga Națiunilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
doardinamo1948
doardinamo1948  •  09 Octombrie 2020, 15:26

Îmi pare bine ca Narcis a învățat ceva din meciul contra Islandei. Ieri am trimis la Digi clipul de prezentare al noului logo(și echipament) al naționalei Islandei și a cam luat in bășcălie fără sa se uite prea atent la imagini și fără sa asculte mesajul transmis. Norocul tuturor este ca islandezii nu sunt 3-4 milioane, pentru ca ar domina cu autoritate fotbalul mondial și pescuitul oceanic. Vizionare plăcută! https://youtu.be/Gb-Xy1aYnLU

Vezi toate comentariile (1)
Comentează