FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA 0-2

Ce îl macină pe Rădoi: „Avem probleme acolo!” + mesaj pentru jucători: „Să nu ne facem de râs”

Islanda - România 0-2. Mirel Rădoi, selecționerul naționalei, declară că are o problemă în atac din cauza accidentărilor. +39   FOTO
Islanda - România 0-2. Mirel Rădoi, selecționerul naționalei, declară că are o problemă în atac din cauza accidentărilor.

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 00:40

Islanda - România 0-2. Mirel Rădoi, selecționerul naționalei, declară că are o problemă în atac din cauza accidentărilor.

Toate detaliile despre Islanda - România, AICI!

„N-am realizat mare lucru, deși e o victorie mare. Contează moralul jucătorilor, moralul echipei. De aici putem aborda cu o încredere mai mare următoarea partidă. Să sperăm că vom începe să legăm victoriile, apoi vom vedea care sunt șansele noastre la calificare după această lună. 

E ușor de spus dacă batem tot sau nu. Avem ceva probleme în atac. Denis Drăguș a simțit ceva ieri la antrenament, Denis Alibec azi, Tănase e și el accidentat. Vom vedea ce soluții vom avea pentru poziția de atacant. Și Markovic e puțin obosit. Va trebui să marcăm goluri, deci asta mă preocupă acum”, a declarat Rădoi la ProTV.

Islanda - România 0-2. Mirel Rădoi, despre...

  • ...alegerea primului „11”: „Nu vreau să surprind pe nimeni. Echipa o facem în ziua jocului, după prânz. Mereu sunt nedumeriri. Titularizarea lui Rațiu nu ne-a fost greu să o decidem. Îl știm de la tineret, am fost împreună la Jocurile Olimpice, are personalitate. Nu poate ascunde emoțiile, nimeni nu poate la debut, suntem oameni, nu animale. Legat de Nedelcu, aveam nevoie de un jucător la mijloc care să verticalizeze mai mult, să schimbe direcția, e mai rapidă schimbarea de direcție la Dragoș decât la Răzvan Marin”
  • ...jucătorii introduși pe parcurs: „Au făcut diferența. În multe meciuri Islanda încearcă să-și impună ritmul după minutul 60. Le-am spus jucătorilor de pe bancă să aducă un plus, pentru că ei după minutul 60 au unele probleme pe organizarea defensivă”
  • ...meciul cu Liechtenstein: „E cea mai importantă partidă. Să nu ne facem de râs, pentru că poate fi o capcană după victoria asta, să fim prea entuziasmați. Mă gândesc la ziua de mâine, să vedem cum recuperăm jucătorii, avem 5 ore și jumătate de zbor. Vor fi schimbări, avem nevoie de energie, de forțe proaspete”
  • ...motivul pentru care nu s-a bucurat la goluri: „Au fost meciuri în care m-am bucurat și m-am bucurat prea devreme. M-am gândit să nu le transmit jucătorilor o stare de relaxare”
Ce îl macină pe Rădoi: „Avem probleme acolo!” + mesaj pentru jucători: „Să nu ne facem de râs”
Statisticile meciului, via sofascore.ro
+35 FOTO

România încă speră la Mondial!

Islanda - România 0-2 » Revansson

România a început tare partida, iar Sorescu putea sparge gheața în minutul 4. Doar că n-a cadrat. A urmat încercarea lui Alibec din lateral. Neinspirat, atacantul CFR-ului nu a profitat de larghețea cu care Runarsson a părăsit buturile (5).

Prima ocazie a Islandei tot elevii lui Radoi au creat-o. Camora nu a înțeles intenția lui Niță și a deviat în corner, prea aproape de bară (9). Nordicii au continuat să vină peste noi. Vidar Orn Kjartansson, scăpat de marcajul lui Chiricheș, a ajuns într-o poziție excelentă de finalizare. Degeaba: „cap” în brațele lui Niță (15).

Birkir Bjarnason, cel mai bun jucător de la Islanda, a trimis apoi din 4 metri direct pe direcția portarului de la Sparta Praga, ieșit la sacrificiu (29). A urmat replica lui Sorescu - șut sub transversală (31), scos de Runarsson. Și execuția înghesuită semnată de Man (42).

0-0 după 45 de minute, 2-0 la „galbene” pentru români, Nedelcu și Chiricheș fiind avertizați.

Rădoi nu schimbă la pauză. Inspirat? Da. Man marchează în minutul 47, la capătul unei acțiuni purtate de Stanciu. Ajutor și de la Brynjar Ingi Bjarnason, care a deviat fericit pentru jucătorul celor de la Parma.

Culmea, naționala a știut să țină de rezultat, profitând și de lipsa de inspirație a gazdelor. Stanciu și Sorescu au stârnit în câteva momente huiduieli din tribune, prelungind intenționat câteva pauze.

După intrarea lui Ianis Hagi (68), partida s-a animat. Mai întâi, România a irosit un contraatac prin Alibec (70). Imediat după, chiar am introdus mingea în plasă, dar „centralul” Kulbakov a sancționat un presupus fault al lui Ianis la Palsson.

Birkir Bjarnason l-a protejat pe Niță (avertizat pentru trageri de timp în minutul 77), ratând din toate pozițiile. Dincolo, Stanciu a majorat avantajul spre final (83), din pasa lui Răzvan Marin, de-abia introdus. Play-maker-ul Slaviei a plecat dintr-o poziție suspectă de ofsaid, iar lipsa VAR-ului la acest meci e posibil să ne fi ajutat.

Și cu noroc, România învinge și speră încă la calificare. Chiar dacă nu suntem favoriți în această grupă, ne luăm revanșa în fața Islandei și îi scoatem în principiu pe nordici (3 puncte) din ecuația locului de baraj.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Declarația lui Dennis Man l-a lăsat mască: „Băi omule... unde ești din punct de vedere intelectual?”

Meritau să fie și ei în lotul României? » Cifrele InStat arată că da: TOP 5 fotbaliști din Liga 1 ignorați de Rădoi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
sibelius
sibelius  •  03 Septembrie 2021, 10:55
Postat de observator_ipohondru pe 03 Septembrie 2021, 09:15

Am urmarit o echipa dezlanata, fara o idee de joc. Am avut noroc cu carul ca nu ne-au dat aia vreo doua boabe in prima repriza. Noroc si la primul gol, ca daca nu-i pasa islandezul lui DennIzman, nu eram in stare sa facem vreo faza periculoasa. Nu stiu ce cauta Alibec in echipa nationala, probabil ca trebuie sa rada cineva prosteste precum Kesheru

Nu avem niciun varf de atac, niciun inchizator si niciun fundas. Oricine joaca pe posturile respective e la fel de bun/slab ca cei neconvocati.

valentindragobete
valentindragobete  •  03 Septembrie 2021, 09:41
Postat de c23665 pe 03 Septembrie 2021, 08:41

Islanda are mai putini jucatori de fotbal decat Bucuretiul. E greu sa adune 11 jucatori competitivi. Dar, care ar fi fost rezultatul daca la ei ar fi jucat totularii?! S-a vazut la acel baraj cu Radoi. De atunci nu au castigat niciun meci! Islandezii au un jucator campion al Romaniei. Noi nu!

Știi care-i problema ta ? Niciodata dar niciodata nu o sa înțelegi, pentru ca n-ai cu ce, cat esti de prostobou, prosteo ! Auzi " Noi,nu ! ", sper ca nu mai ai frați si nici urmași !

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  03 Septembrie 2021, 09:15

Am urmarit o echipa dezlanata, fara o idee de joc. Am avut noroc cu carul ca nu ne-au dat aia vreo doua boabe in prima repriza. Noroc si la primul gol, ca daca nu-i pasa islandezul lui DennIzman, nu eram in stare sa facem vreo faza periculoasa. Nu stiu ce cauta Alibec in echipa nationala, probabil ca trebuie sa rada cineva prosteste precum Kesheru

Vezi toate comentariile (19)
Comentează