FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

EXCLUSIV „Tricolorul” care vrea să-l dea pe spate pe Rădoi: „Am crescut mental, fizic, tactic”

Denis Drăguș (în dreapta) s-a întors cu planuri mari la națională / foto: Guliver/Getty Images
Denis Drăguș (în dreapta) s-a întors cu planuri mari la națională / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 09:45 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 10:07

Întors la echipa națională la trei ani distanță de singurele sale două selecții la prima reprezentativă, ambele cu Serbia, sub bagheta lui Contra, Denis Drăguș vorbește despre pofta de a reveni printre tricolori” și transformarea suferită peste hotare. 

- Denis, revii la naționala mare după trei ani. Cu ce ești schimbat față de momentul debutului, toamna lui 2018? 
- Am crescut în primul rând mental. Apoi, fizic și tactic. E o diferență mare între Belgia și România la intensitate și agresivitate, a trebuit să acumulez semnificativ la capitolul forță. Iar experiența din Italia m-a ordonat tactic și defensiv. Am învățat multe lucruri, pe care, dacă nu le simți pe propria piele, e dificil să le pui în practică. 

- Ai traversat însă perioade complicate după plecarea de la Viitorul. 
- Da, dar am încercat mereu să fiu conectat la maximum la ceea ce am de făcut, astfel încât, indiferent dacă joc în mod constant sau nu, să fiu pregătit în orice moment să intru, să ajut echipa, să demonstrez ce pot. Acum, din fericire, am realizat un bun presezon cu Standard, am început și campionatul bine, așa că această nouă convocare la lot o văd ca pe rodul muncii mele de până acum.

Denis Drăguș: „Nu te mai ține nimeni în brațe peste hotare”

- Care a fost cel mai mare șoc trăit atunci când ai făcut pasul peste hotare? 
- Faptul că nu te știe nimeni, trebuie s-o iei, practic, de la zero. Și ești singur! Nu mai e cineva care să te țină în brațe, să te cocoloșească. E același lucru pe care l-am citit recent și într-un interviu al lui Bumba. În afara soției, n-a mai fost altă persoană aproape de mine în momentele de cumpănă

Acasă câștigasem trofee cu Viitorul, jucasem pentru echipele naționale, dar în străinătate ajungi într-un mediu în care ești obligat să muncești de două ori mai mult decât orice fotbalist din țara respectivă pentru a demonstra de ce ești acolo și că-ți meriți locul. Mă așteptam să fie greu, dar nu să dureze atât de mult până încep să apară și lucrurile bune.

- Cum te-ai simțit când ai văzut că nu joci la Standard? 
- Alea au fost cele mai grele momente de când am plecat! Mă așteptam să joc, dar când am văzut că lucrurile nu stau așa cum îmi închipuisem, mi-am pus multe întrebări. Pierdeam și naționala, nu puteam să mă bucur deloc de fotbal. Știam însă că, mai devreme sau mai târziu, situația se va echilibra, dacă ești serios și muncești. Iar acum sunt încântat că antrenorul de la club are încredere în mine, mă folosește, va veni și momentul în care mă voi număra printre titulari.

„Tricolorul” care vrea să-l dea pe spate pe Rădoi: „Am crescut mental, fizic, tactic”
Denis Drăguș revine în tricoul primei reprezentative. FOTO: Guliver/Getty Images

Drăguș: „Mă reîncărcam de la imaginile cu naționala”

- Te destabiliza mult și gândul că ieși așa repede din ritmul primei reprezentative, nu? 
- Exact! Pe de altă parte însă, erau momente în care mă mai uitam la cele două meciuri cu Serbia în care am jucat și imaginile alea mă reîncărcau. Mereu mă gândeam la acele partide, care mi-au întreținut cumva flacăra ambiției și motivația de a reveni printre "tricolori". A fost o experiență extraordinară atunci, în fața unor adversari redutabili.

- Vine "tripla" Islanda – Liechtenstein – Macedonia de Nord. La Reykjavik ar trebui să bifăm clar trei puncte dacă ținem cont de apele tulburi din lotul lor și de faptul că au devenit ciuca bătăilor după ce ne-au eliminat pe noi în barajul Euro 2020, nu crezi? 
- Există un singur țel la orice meci: victoria! Treaba noastră e să respectăm ce ne va spune selecționerul. Nu cred că ar trebui să ne intereseze foarte tare ce-au mai făcut sau n-au mai făcut în trecut, ci să ne gândim doar la planurile noastre. 

Cert e că nu ne așteaptă niște jocuri facile. Islanda și Macedonia de Nord nu sunt deloc niște adversari prietenoși. Vrem să câștigăm însă, indiferent de context. Eu, unul, mă simt bine și fizic, și mental, am încredere că vom învinge.

Denis Drăguș: „Eram jucător de nota 6 la plecare. Acum, de 7,5!”

- Hai să încheiem cu un joc! Ce notă merita jucătorul Denis Drăguș la plecarea din țară, în urmă cu doi ani? 
- Chiar nu m-am gândit niciodată la o asemenea clasificare, dar, dacă aș lua în calcul toți factorii de atunci, aș spune că eram undeva pe la nota 6. Asta chiar dacă obținusem niște rezultate în România.

- Iar acum? 
- Să zicem de 7,5! N-am cum să spun mai mult. Am doar 22 de ani, mă așteaptă o carieră lungă înainte, am încă multe lucruri de învățat. De fapt, niciodată nu te oprești din a acumula noi experiențe, noi secrete ale meseriei.

Drăguș: „Nașterea fiicei mele mi-a dat un impuls incredibil”

Denis vorbește în cheie sportivă și de viață privată referitor la sezonul petrecut la Crotone în calitate de jucător împrumutat dinspre Liege: 

"Italia m-a ajutat mult să mă dezvolt, să progresez, am fost pe teren contra lui Milan, Napoli, Lazio, m-am pregătit alături de colegi cu experiență în Serie A, așa că am vrut să rămân cu ce-i mai bun de acolo. 

Dar evenimentul cel mai important a fost, evident, nașterea Gloriei, fiica mea, care mi-a dat un impuls incredibil. M-a făcut să mă simt mai responsabil. A contribuit enorm la revenirea mea la club, la națională. Îi voi dedica multe goluri de acum înainte"

Mai discut cu Ciobanu, Boboc, Mățan. Uneori cu Ianis. Mă bucur pentru el că trece prin momente bune la Rangers și sunt convins că va reuși și mai departe în carieră. N-are cum să nu ajungă și mai sus! E un băiat serios, talentat, își vede de treabă.

Nu vreau să mai vorbesc acum despre situația legată de părinții mei. Să lăsăm timpul să treacă, să fim liniștiți, deocamdată.

Un moment frumos s-a petrecut la Crotone: când am intrat pe finalul partidei cu Benevento, am contribuit la golul cu care am terminat la egalitate, iar colegii mi-au scandat repetat numele în autocar. Nu mai jucasem de vreo trei luni, dar toți mă văzuseră că nu renunț și-mi doresc enorm să intru. S-au bucurat pentru mine, pentru rezultat - Denis Drăguș

900.000 de euroeste cota actuală a lui Drăguș pe portalul de specialitate transfermarkt.com, în cădere cu 1,1 milioane de euro față de momentul transferului de la Viitorul la Standard, august 2019

157 de minuteîn 6 partide a strâns Drăguș în actualul sezon la Liege, având la activ un gol și două pase decisive

VIDEO Corespondență GSP din Islanda. Delegația României a ajuns în Islanda! Schimbare de plan pe aeroport

Citește și alte știri despre naționala României:

VIDEO+FOTO „Tricolorii” lui Rădoi, primiți cu mult entuziasm în Islanda! Imagini cu fanii români prezenți la hotel

Mai eficace, mai rulați » „Tricolorii”, mai în formă decât islandezii înaintea meciului direct

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
liviu79pit
liviu79pit  •  01 Septembrie 2021, 12:41

Fotbalist mai slab decat individul asta, nu a mai existat in istoria Nationalei Romanei! Nu stiu pe ce criterii a fost adus la echipa Nationala. Plus ca este si labil psihic, un individ ***! Locul lui este la ***, nu la Nationala!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  01 Septembrie 2021, 10:26

Cea mai mare petarda care a ajuns la nationala romaniei !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează