FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Islanda - România e în pericol din cauza coronavirusului: alte 6 cazuri noi! EXCLUSIV Anunțul președintelui Federației: „Luăm asta în calcul”

Articol de - Publicat duminica, 08 martie 2020 15:55

Islanda - România, din barajul pentru EURO 2020, ar putea fi în pericol din cauza epidemiei cu coronavirus. Meciul e programat pe 26 martie, dar ar putea fi anulat.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania).
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam).

Gudni Bergsson: „S-ar putea juca fără spectatori”

Gazeta Sporturilor l-a contacatat pe Gudni Bergsson, președintele Federației Islandeze de Fotbal, iar acesta a dezvăluit că sunt șanse ca meciul să se joace fără fani în tribună.

„Luăm în considerare să jucăm fără spectatori meciul cu România din 26 martie! Luni avem o întâlnire pe tema deciziilor pe care le putem lua legate de coronavirus. În prezent nu excludem nicio variantă. Monitorizăm dezvoltarea situației în Islanda și în Europa. 

Suntem conectați la deciziile autorităților, iar în funcție de felul cum vor evolua lucrurile în zilele următoare vom adopta hotărârea cea mai potrivită. Ar fi o situație neplăcută pentru fani ca ei să nu aibă acces în stadion. Probabil pentru România ar fi un avantaj să joace fără suporteri în tribune, dar înainte de orice importantă e siguranța oamenilor”, a declarat Gudni Bergsson pentru GSP.RO. 

„Am convingerea că gazonul va arăta foarte bine la ora partidei. Terenul e în prezent acoperit cu un cort, specialiștii noștri stau în contact permanent și cu UEFA. Ca și românii, și noi ne dorim să fie o suprafață de joc în condiții prielnice"
Gudni Bergsson

Noi cazuri de coronavirus

În Islanda numărul bolnavilor de coronavirus crește alarmant. Sâmbătă s-au înregistrat 6 noi cazuri! În total sunt 50 de persoane care au fost contaminate cu COVID-19.

Deși cei mai mulți dintre cei testați pozitiv au venit din vacanțe petrecute în nordul Italiei sau din Austria, sâmbătă s-au constat primele cazuri de îmbolnăvire la persoane care nu au părăsit granițele țării. În acest moment, oficialitățile din Islanda nu au amânat meciurile de fotbal sau alte eveniment, dar oamenii sunt sfătuți să evite adunările publice. (n.r. 15 persoane sau mai multe

„Nu înseamnă că interzicem evenimentele publice, dar nu putem evita să spunem că se aproprie momentul în care o vom face. Și vom folosi această metodă. 

Interzicerea acestor eveniment este probabil una dintre cele mai eficiente metode de a opri virusul să se răspândească. Și trebuie s-o aplicăm corect și în cel mai eficient mod posibil. Nu am ajuns în această situație, dar credem că la un moment dat vom merge pe acest drum”, a declarat Vidir Reynisson, șeful Departamentului de Protecție Civilă. 

Dacă Islanda vor decide să interzică anulările publice, meciul cu România, din barajul pentru EURO 2020, ar putea fi anulat sau mutat în altă țară.

 Citește și:

Naționala României poate fi afectată de coronavirus » Ionuț Radu, Vlad Chiricheș și Vasile Mogoș, blocați în Italia!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
liviuemil
liviuemil  •  09 Martie 2020, 23:05

"Dacă Islanda vor decide să interzică anulările publice,....". Cu siguranta voiai sa spui "adunarile publice".

maccsero
maccsero  •  08 Martie 2020, 22:23

Oricum nu se mai joacă turneul final. Ce rost mai are barajul?

vladutz13
vladutz13  •  08 Martie 2020, 19:25

50 de cazuri iar la noi dupa 14 se inchide tara.... cine a luat decizia asta?? Cine are puterea asta de decizie?? Sincer mi s-ar parea normal ca doar dupa o sedinta CSAT sa se ia masuri atat de drastice!! Sunt sigur ca numarul o sa creasca rapid si la noi dar deocamdata nu e cazul...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează