FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA / EXCLUSIV

ISLANDA - ROMÂNIA // Emoții pentru Mitriță? Convocarea jucătorului de la New York City, pusă sub semnul întrebării

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2020 13:22

Alexandru Mitriță (25 de ani) se confruntă cu o problemă serioasă. Jucătorul celor de la New York City ar putea fi afectat de interdicția anunțată de președintele SUA, Donald Trump.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania).
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam).

Donald Trump a anunțat că toate călătoriile din 26 de țări europene spre SUA vor fi suspendate pentru următoarele 30 de zile. Este vorba de cele 26 de țări din Spațiul Schengen.

În urma decretului dat miercuri noaptea de președintele SUA, cei de la Federația Română de Fotbal își fac probleme cu privire la convocarea lui Mitriță. Acest lucru se datorează faptului că Islanda este una dintre cele 26 de țări vizate: Aparține Spațiului Schengen!

Măsuri drastice luate de Donald Trump

Conform anunțului făcut de Trump, interdicţia se aplică tuturor celor care au fost în Spaţiul Schengen cu 14 zile înainte să ajungă în SUA. 

Astfel, Alex Mitriță nu va avea nicio problema în a zbura pe continentul european, însă ar putea întâmpina probleme la întoarcerea in State.

Portiță pentru internaționalul român?

Câteva categorii de persoane nu intră sub incidența noului decret. Una dintre acestea se referă la rezidenții permanenți ai SUA, indiferent dacă aceștia sunt sau nu cetățeni americani.

Dacă Mitriță este văzut drept rezident permanent al SUA, interdicția nu i se va aplica și va putea zbura fără probleme înapoi către New York. Însă acest lucru este neclar: Nici măcar FRF nu cunoaște în acest moment situația lui Mitriță și dacă acesta va intra sub incidența decretului.

Surse federale susțin că se fac demersuri diplomatice pentru aflarea situației exacte a jucătorului, în scopul convocării sale pentru meciul cu Islanda. 

Multe bătăi de cap pentru Mirel Rădoi

Alți 5 jucători nu vor putea ajunge la lot pentru „baraj”: este vorba de „italienii” Ionuț Radu, Vasile Mogoș, Romario Benzar și Vlad Chiricheș, dar și de „francezul” Ciprian Tătărușanu, ca urmare a măsurilor de combatere a coronavirusului luate în Italia și respectiv în Franța.

Deocamdată, FRF se așteaptă  ca UEFA să decidă anularea meciurilor din „barajul” pentru EURO 2020, însă până în acest moment nu a venit niciun anunț oficial din partea forului continental. 

Citește și:

ISLANDA - ROMÂNIA // Nicolae Dică se așteaptă la ce e mai rău: „Poate nu se mai joacă nici barajul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează