FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA // FOTO Islandezii bagă terenul în „cort”! „Tricolorii” ar putea face antrenamentul oficial în sală

Articol de - Publicat marti, 18 februarie 2020 10:54

ISLANDA - ROMÂNIA // Nordicii vor fixa deasupra terenului o prelată specială, adusă din Marea Britanie, de la firma Macleod Cover. Dacă suprafața de joc nu va fi bună, echipele se vor pregăti probabil pe gazon sintetic sau în Egilsholl, sala sporturilor din Reykjavik.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam).

Cum va fi gazonul la Reykjavik, pe 26 martie, o problemă care ne frământă, ne îngrijorează. În Europa se încheie prima lună de primăvară, dar în Islanda e încă foarte rece, cu temperaturi scăzute. Nordicii nu-și fac însă griji.

ISLANDA - ROMÂNIA // 18.000 de oameni în Egilsholl

Vor fixa deasupra terenului de pe „Laugardalsvollur" (care nu are încălzire) o prelată specială, un „cort" adus din Marea Britanie, de la firma Macleod Cover, cunoscută în lumea întreagă.

ISLANDA - ROMÂNIA // FOTO Islandezii bagă terenul în „cort”! „Tricolorii” ar putea face antrenamentul oficial în sală


Sub acest „cort" se suflă aer cald, care protejează suprafața de joc. Însă totul depinde de vreme. Vântul puternic ar putea pune în pericol acest sistem de protecție. Și încă o veste. Dacă organizatorii și UEFA vor considera că un antrenament ar afecta gazonul înaintea meciului din semifinala barajului pentru Euro 2020, ședințele de pregătire oficiale ale islandezilor și „tricolorilor" vor fi mutate în altă parte. În aer liber, pe un stadion cu iarbă artificială.

Sau chiar în sală! În Egilsholl din Reykjavik, o sală în care pot fi organizate meciuri de fotbal, hochei, tenis, curse de patinaj viteză, dar și concerte. Cea mai mare asistență s-a înregistrat la Metallica, pe 4 iulie 2004: 18.000! 

ISLANDA - ROMÂNIA // „Lasă solul să se aerisească"

Nordicii sunt optimiști. „Momentan, situația e bună. Îi felicit pe cei care se ocupă de teren, s-au descurcat excelent până acum", a declarat Gudni Bergsson, președintele federației, într-o conferință de presă. „E o reală provocare și de aceea comunicăm constant cum evoluează lucrurile".

Kristinn Johannsson, responsabilul cu gazonul, a dat detalii. „Mai sunt trei săptămâni până când vom avea acea prelată specială. Până atunci, trebuie să ne asigurăm că firul de iarbă e cât mai ferm", a spus acesta. „Prelata e impermeabilă, însă lasă solul să se aerisească. În același timp, menține temperatura mai ridicată, pentru ca iarba să fie cât mai sănătoasă".

„Există șanse ca echipele să se antreneze pe terenul de joc înaintea meciului. Dacă nu, vom discuta cu ambele părți și se vor pregăti în altă parte. Și în aceste condiții, iarba ar putea arăta destul de rău, dar este important să fie sănătoasă și să nu pună în pericol sănătatea jucătorilor" - Krstinn Johannsson, responsabilul cu gazonul la Reykjavik

Două zile pentru a se obișnui cu Islanda?

„Tricolorii" nu vor avea prea mult la dispoziție pentru a se obișnui cu vremea și terenul din Islanda. Potrivit cotidianului local Visir, naționala va ajunge la Reykjavik pe 24 martie, cu numai două zile înaintea meciului din semifinala play-off-ului. Cu ocazia acestei partide, VAR va fi folosit în premieră în fotbalul islandez.

ISLANDA - ROMÂNIA // Au folosit prelată și contra Croației

Islandezii au mai avut nevoie de prelată pentru a proteja gazonul și în toamna lui 2013, înaintea partidei contra Croației, din barajul pentru CM 2014. Dar, potrivit cotidianului Visir, acum va fi folosită o variantă mult îmbunătățită față de cea din urmă cu șapte ani. Scopul este să scape de orice urmă de îngheț și să reducă umiditatea. Patru oameni vor monitoriza acum întreaga operațiune.

CITEȘTE ȘI:

BARCELONA // Surpriză! Lionel Messi, primul fotbalist ales sportivul anului Laureus! E la egalitate cu Lewis Hamilton

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează