FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN REYKJAVIK Islanda - România. Întâlnim cea mai slabă echipă a nordicilor din ultimul deceniu! Cauzele prăbușirii

Naționala Islandei nu mai are forța din trecut / FOTO: Imago Images +15   FOTO
Naționala Islandei nu mai are forța din trecut / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 02 septembrie 2021 06:49 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 11:32

Islanda - România. Naționala nordică și-a pierdut astăzi sufletul și jucătorii cei mai importanți. Iar asupra ei apasă „o presiune gigantică", așa cum spune actualul selecționer, Arnar Vidarsson. 

  • Theodor Jumătate, șeful departamentului fotbal internațional al Gazetei, și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Islanda alături de „tricolori” și transmit cele mai importante informații
  • Islanda - România se joacă astăzi, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Pro TV. .

Avem o șansă bună să-i învingem pe islandezi. Nordicii nu au mai fost de mult într-o situație atât de delicată. Disperată chiar. Mai ales acum, după tornada declanșată de cazurile de violență din lotul albastru, scandal care a spulberat definitiv liniștea la Reykjavik.

Depășiți clar de Lagerback și Hallgrimsson 

Mulți afirmă aici că aceasta este cea mai slabă echipă pe care a avut-o Islanda în ultimul deceniu.

  • La un nivel mult mai scăzut față de cea a lui Lars Lagerbäck (2011-2016), care a avut cel mai bun moment din istoria naționalei, încheiat în triumf, cu prezența în premieră la Euro și cu o victorie istorică, 2-1 cu Anglia în optimile de finală, oferindu-i ocazia de a juca în "sferturi" împotriva Franței chiar de la întâia participare la turneul continental.
  • Este depășită ca valoare și rezultate și de cea a lui Heimir Hallgrimsson (2016-2018), calificată tot pentru prima dată la CM. 
  • Chiar și formația lui Erik Hamren (2018-2020) îi este superioară actualei reprezentative, deși a ratat ultimul Euro, fiind învinsă în finala barajului, 1-2 cu Ungaria. După ce ne depășise pe noi în semifinale, 2-1.

Lipesc 9 jucători față de 2020 

Privind echipa folosită de Hamren pe 8 octombrie, la meciul precedent contra noastră, și ce are Arnar Vidarsson acum, vedem că îi lipsesc astăzi nouă jucători: șase titulari (doi fundași, Ragnar Sigurdsson și Magnusson, doi mijlocași, căpitanul Aron Gunnarsson și Traustason, și ambii atacanți, Gylfi Sigurdsson și Alfred Finnbogason). 

Nici cele trei rezerve la care Hamren a apelat atunci nu mai sunt în lotul cu care a rămas pentru partidele din septembrie 2021: Ingason, Sigthorsson, Sigurjonsson!

Pe lângă pierderile suferite, mai apasă și presiunea. "O presiune gigantică. Mulți oameni nu realizează cât este de mare și cât de tare afectează jucătorii", s-a plâns selecționerul Vidarsson. Afirmă că "a fost mai rău decât mă așteptam de când am preluat naționala, însă nu regret deloc că am acceptat acest post, în ciuda provocărilor și a incidentelor cu care m-am confruntat".

Reporterii GSP au asistat la ședința tehnică a islandezilor. FOTO: Cristi Preda
Reporterii GSP au asistat la ședința tehnică a islandezilor. FOTO: Cristi Preda
Reporterii GSP au asistat la ședința tehnică a islandezilor. FOTO: Cristi Preda
Reporterii GSP au asistat la ședința tehnică a islandezilor. FOTO: Cristi Preda
Reporterii GSP au asistat la ședința tehnică a islandezilor. FOTO: Cristi Preda
+11 FOTO

„Nu mai avem jucători tineri de valoare”

Nici Ragnar Sigurdsson, 35 de ani, cel mai bun fundaș albastru în ultimul deceniu, întors după 14 ani în străinătate la echipa locală Fylkir, cu care a promovat în fotbal, nu vede prea optimist viitorul. Motivul: 

"Nu cred că mai avem suficienți jucători tineri de valoare". Declarația lui l-a supărat pe Vidarsson. Tocmai de aceea, se pare, Ragnar nu a fost convocat pentru cele trei întâlniri de la începutul toamnei.

Nu l-a mai vrut pe „eroul Lars” alături

Curios, Vidarsson ar fi putut beneficia de ajutorul suedezului Lars Lagerbäck, un erou în Islanda, care fusese readus la națională în 2020. Era consilier tehnic, o poziție menită să-l sprijine pe actualul selecționer. Dar Vidarsson a decis că Lagerbäck trebuie să plece: 

"Uman, e o persoană extraordinară. Dar tehnic, nu ne mai înțelegeam". Lars, 73 de ani, 30 în plus față de Arnar, ar fi vrut să continue: "Perioada din Islanda a fost cea mai bună a carierei mele. Aș fi fost fericit să pot rămâne. Numai că, pentru a fi sinceri, este posibil să nu fi avut aceleași idei cu Vidarsson".

Unul dintre lucrurile care mă definesc este că urăsc să pierd. Nu-mi doresc acum decât să câștig următorul meci. E un proiect și pe termen scurt, și pe termen lung - Arnar Vidarsson, selecționer Islanda

Islanda - România » Echipele anticipate de GSP

  • Islanda: Halldorsson - Sampsted, Hermannsson, Bjarnasson, Skulason - Palsson - Gudmundsson, Bjarnason, Baldursson, Thorsteinsson - Gudmundsson 
    Rezerve: Runarsson, P. Gunnarsson, Saevarsson, B. I. Bjarnason, Baldusson, Thorsteinsson, Johannesson, Eyjolfsson, Helgason, Ellertsson, M. Anderson, Kjartansson 
    Selecționer: Arnar Vidarsson 
  • România: Fl. Niță - Manea, Nedelcearu, Chiricheș, Camora - R. Marin, Stanciu - Man, Cicâldău, Sorescu - Alibec 
    Rezerve: A. Vlad, M. Aioani, Toșca, A. Rus, Rațiu, Ghiță, D. Rotariu, D. Nedelcu, D. Olaru, M. Marin, Drăguș, Markovici, Ianis Hagi 
    Selecționer: Mirel Rădoi Stadion: Laugardalsvöllur (Reykjavík)
    Arbitru: Aleksei Kulbakov / A1: Dmitri Zhuk, A2: Oleg Maslyanko (toți din Belarus)

Când și cu cine joacă România în septembrie

Data + oraLoculMeciul
2 septembrie, 21:45ReykjavikIslanda - România
5 septembrie, 21:45BucureștiRomânia - Liechtenstein
8 septembrie, 21:45SkopjeMacedonia - România

Corespondență din Islanda. Reporterii GSP au fost la antrenamentul „tricolorilor”

Citește și alte știri despre naționala României: 

VIDEO+FOTO Rădoi, anunț războinic înaintea meciului cu Islanda: „E o revanșă, vrem la Mondial!”

Dorinel Munteanu dezvăluie cele mai mari probleme ale naționalei lui Rădoi: „Primim goluri foarte ușor, marcăm foarte greu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
c23665
c23665  •  02 Septembrie 2021, 15:52

Și nordicii întâlnesc cea mai slabă Națională a Romaniei din istorie!

montgomerry
montgomerry  •  02 Septembrie 2021, 12:11

Or fi avand ei cea mai slaba echipa din ultimul deceniu, dar tot sunt favoriti in fata Romaniei !?!. Motivul ? Joaca acasa, intalnesc un adversar mai slab decat ei etc.Triumviratul Burleanu - Radoi - Stoichita e in stare sa piarda toate cele 3 meciuri care urmeaza.

cornelconasu
cornelconasu  •  02 Septembrie 2021, 12:02

Ei au cea mai slabă echipă, dar noi ??!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează