FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA 0-2

Note GSP după Islanda - România » Cei mai buni „tricolori” la Reykjavik: unul singur cu 8

Nicolae Stanciu a fost cel mai bun jucător al României +39   FOTO
Nicolae Stanciu a fost cel mai bun jucător al României

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 08:35 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 08:54

România a obținut în Islanda o victorie care o menține în cărțile calificării pentru Cupa Mondială din 2022, scor 2-0. 

Toate detaliile despre Islanda - România, AICI!

Pe „Laugardalsvollur”, victoria „tricolorilor”, care au jucat în alb, a fost adusă de golurile semnate de Dennis Man (minutul 47) și Nicolae Stanciu (83). De altfel, cei doi au fost printre cei mai buni jucători ai României în viziunea experimentatului jurnalist Theodor Jumătate, trimisul GSP în Islanda. 

Note GSP după Islanda - România 0-2

Note GSP după Islanda - România » Cei mai buni „tricolori” la Reykjavik: unul singur cu 8

Numărul 1 din tabăra României a fost Nicolae Stanciu. Mijlocașul Slaviei Praga, integralist, a primit nota 8. El a înscris golul 2 și a avut un mare merit și la prima reușită a echipei lui Mirel Rădoi. Stanciu a fost urmat de celălalt marcator, Dennis Man, de Ionuț Nedelcearu, Vlad Chiricheș, Florin Niță și debutantul Andrei Rațiu. Aceștia au primit 7. 

De altfel, niciun jucător din echipa României nu a primit un calificativ mai mic de 6, în vreme ce selecționerului Mirel Rădoi i-a fost acordată nota 7.

În echipa Islandei, lucrurile sunt mai gri. Niciunul dintre nordici nu a primit o notă mai mare de 5, toți având 4 sau 5.

+35 FOTO

România încă speră la Mondial!

Islanda - România 0-2 » Revansson

România a început tare partida, iar Sorescu putea sparge gheața în minutul 4. Doar că n-a cadrat. A urmat încercarea lui Alibec din lateral. Neinspirat, atacantul CFR-ului nu a profitat de larghețea cu care Runarsson a părăsit buturile (5).

Prima ocazie a Islandei tot elevii lui Radoi au creat-o. Camora nu a înțeles intenția lui Niță și a deviat în corner, prea aproape de bară (9). Nordicii au continuat să vină peste noi. Vidar Orn Kjartansson, scăpat de marcajul lui Chiricheș, a ajuns într-o poziție excelentă de finalizare. Degeaba: „cap” în brațele lui Niță (15).

Birkir Bjarnason, cel mai bun jucător de la Islanda, a trimis apoi din 4 metri direct pe direcția portarului de la Sparta Praga, ieșit la sacrificiu (29). A urmat replica lui Sorescu - șut sub transversală (31), scos de Runarsson. Și execuția înghesuită semnată de Man (42).

0-0 după 45 de minute, 2-0 la „galbene” pentru români, Nedelcu și Chiricheș fiind avertizați.

Rădoi nu schimbă la pauză. Inspirat? Da. Man marchează în minutul 47, la capătul unei acțiuni purtate de Stanciu. Ajutor și de la Brynjar Ingi Bjarnason, care a deviat fericit pentru jucătorul celor de la Parma.

Culmea, naționala a știut să țină de rezultat, profitând și de lipsa de inspirație a gazdelor. Stanciu și Sorescu au stârnit în câteva momente huiduieli din tribune, prelungind intenționat câteva pauze.

După intrarea lui Ianis Hagi (68), partida s-a animat. Mai întâi, România a irosit un contraatac prin Alibec (70). Imediat după, chiar am introdus mingea în plasă, dar „centralul” Kulbakov a sancționat un presupus fault al lui Ianis la Palsson.

Birkir Bjarnason l-a protejat pe Niță (avertizat pentru trageri de timp în minutul 77), ratând din toate pozițiile. Dincolo, Stanciu a majorat avantajul spre final (83), din pasa lui Răzvan Marin, de-abia introdus. Play-maker-ul Slaviei a plecat dintr-o poziție suspectă de ofsaid, iar lipsa VAR-ului la acest meci e posibil să ne fi ajutat.

Și cu noroc, România învinge și speră încă la calificare. Chiar dacă nu suntem favoriți în această grupă, ne luăm revanșa în fața Islandei și îi scoatem în principiu pe nordici (3 puncte) din ecuația locului de baraj.

Note GSP după Islanda - România » Cei mai buni „tricolori” la Reykjavik: unul singur cu 8

Statisticile meciului, via sofascore.ro

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Declarația lui Dennis Man l-a lăsat mască: „Băi omule... unde ești din punct de vedere intelectual?”

Meritau să fie și ei în lotul României? » Cifrele InStat arată că da: TOP 5 fotbaliști din Liga 1 ignorați de Rădoi

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
dobrin
dobrin  •  03 Septembrie 2021, 18:03
Postat de marius_r pe 03 Septembrie 2021, 10:31

De ce nu are Hagi nota? Voi sunteti cum bate vantul … trist.

L-au lasat fara nota, ce nota sa-i dea pentru ca a cazut pe partea dorsala dupa ce a primit mingea in pozitie de finalizare? Se supara al batran daca ii dau nota pe care o merita.

ripensistu
ripensistu  •  03 Septembrie 2021, 15:56
Postat de ovydyusb pe 03 Septembrie 2021, 10:28

Fundasii centrali au fost varza. Cu indulgenta nota 5. La ce meci v-ati uitat? Nu inteleg de ce nu se cauta alte solutii decat chiriches care e terminat de vreo 10 ani si o dovedit in meciurile importante ca nu ne putem baza pe el (cu albania la euro cine dormea in ghete?). La fel si nedelcearu... varza. Fac aia 1-2 si pleaca de langa ei ca avioanele. Luam goluri meci de meci.. varza! De la mijloc in sus suntem mediocri. Pe aparare varza!

Cap de cal e cea mai mare rusine din istoria Romaniei.

cornelcc
cornelcc  •  03 Septembrie 2021, 13:33
Postat de migo78 pe 03 Septembrie 2021, 13:03

Camora - o adevarata petarda, ca de obicei. Mi se pare incredibil ca o-ati dat nota 6; daca ii intra autogolul, cat ii dati?

Sincer, chiar daca joaca la “dusnani”, mi-a placut Camora in vremurile lui bune. Implicare totala, stiinta jocului, plasament, centrari si ssuturi bune, au facut din el yn fotbalist apreciat si dorit la nationala Romaniei. Doar ca “transferul” s-a facut prea tarziu iar aseara Camora a fost doar o umbra a fotbalistului de acum cativa ani. Adversarul lui i-a pus mari probleme, l-a si ridiculizat trecandu-i mingea printre picioare si centrand periculos. Doar imprecizia atacantilor la finalizarea facut sa nu luam gol. Si nu o singura data! Despre “neintelegerea” cu Nita care ii striga “las-o!” Iar el aproape o baga-n propria poarte, nu are rost sa comentam. Un meci slab fcut de Camora si doar pentru faptul ca am castigat cu 2-0 nu cred ca merita nota 6. Dar deh, daca primea mai putin, de la cj fiind, se supara “conducatorul de delegatii sportive” din vremea comunismului si il taia pe Jumatate de pe lista la urmatoarea deplasare! Ramanea T. Sfert!?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează