FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

EXCLUSIV Vestea momentului: decizia luată de Rădoi, conform surselor GSP de la Casa Fotbalului

Surse federale susțin că Mirel Rădoi va conduce echipa națională și în martie!
Surse federale susțin că Mirel Rădoi va conduce echipa națională și în martie!

Articol de - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 19:14 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 19:34

Deși în octombrie anunța fără echivoc că nu va mai rămâne și la baraj pe banca României, selecționerul Mirel Rădoi a încercat azi să evite subiectul, dar a spus totuși: „Vom anunța decizia după aceste două partide”. Surse autorizate de la Casa Fotbalului susțin că va conduce echipa și în martie!

  • România - Islanda se joacă joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, live pe GSP.ro și în direct pe ProTV. Trei zile mai târziu (duminică, 14 noiembrie), România va întâlni Liechtenstein, în deplasare (ora 19:00).
  • Cu două victorii, România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul secund asigurat, ceea ce înseamnă accesul la primul baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, 2022.

Mirel Rădoi nu se dezminte, rămâne imprevizibil până la capăt 

Așa a fost mereu Rădoi, de la selecții la alegerile echipei de start, la felul de a aborda partidele, cel puțin la începutul mandatului său la seniori, la fel și în declarații. A fost greu pentru federali să-i mai tempereze stilul fotbalistic avântat, dar până la urmă au reușit. 

Rădoi pariază pe Enes Sali: „La vârsta lui e peste Gică Hagi, Balaci și Dobrin!” » Comparație: unde era „Regele” la 15 ani
România - Islanda
Rădoi pariază pe Enes Sali: „La vârsta lui e peste Gică Hagi, Balaci și Dobrin!” » Comparație: unde era „Regele” la 15 ani

„Bolovanul" aruncat presei după meciul cu Armenia, că „indiferent de rezultate, contractul meu se termină după ultimul meci din grupă, iar naționala va trebui să-și caute un alt selecționer", nu l-au mai prevăzut. 

În luna care a trecut de atunci, discuțiile cu președintele Răzvan Burleanu și cu Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice FRF, parcă au mai erodat determinarea tehnicianului. Poate că au mai contribuit și insistențele jucătorilor.

Și oltenii se mai răzgândesc?!

Iar azi, la „întâlnirea" cu întrebările presei, s-a simțit ceva. Mirel Rădoi a încercat să evite subiectul. Și totuși, a părut că lasă o portiță deschisă: 

Am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie va fi luată atunci. A rămas, în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu președintele și directorul tehnic, să luăm o decizie după aceste două meciuri". Deși Rădoi își anunțase decizia clară, în octombrie!

Surse federale susțin că Mirel Rădoi ar fi reevaluat viitorul și că argumentele șefilor de la Casa Fotbalului l-ar fi determinat să-și schimbe planurile imediate. Dacă va duce România la baraj, este foarte probabil să rămână și pentru partidele decisive din martie.

Mirel Rădoi, înainte de România - Islanda: „Ca un meci de box, sper să rămânem în picioare”

Referindu-se la meciul cu Islanda, Rădoi crede că Vidarsson a schimbat stilul adversarilor, cum o făcuse și când era la U21: 

„E mai dinamic, au posesie mai prelungită, sunt principii bune și moderne pentru ei. Cu noi, poate fi ca un meci de box. Să sperăm că nu vom cădea primii și că vom rămâne în picioare până la sfârșit". El crede că „față de meciul de baraj, unde nu am avut un joc bun, echipa arată mai multă determinare, a câștigat la spiritul colectiv. Arătăm mult mai bine acum".

Va încerca să preîntâmpine o eventuală relaxare, în funcție de rezultatul meciului Armenia - Macedonia de Nord, care se va disputa mai devreme: 

„Mă gândesc la asta. Pentru că atunci când am jucat în Macedonia de Nord, e clar că a fost o relaxare după ce aflaserăm că Liechtenstein făcuse egal în Armenia. Si am văzut greșeli care n-au mai fost până atunci. Sper să nu ne relaxăm în cazul unui rezultat favorabil în acel meci și să nu mai repetăm nici primele 10 minute din partida tur din Islanda!".

Jucătorii își dau seama cât de aproape sunt de o performanță pe care România nu a avut-o de câțiva ani, calificarea la un Mondial. Nu cred că vor fi probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători după anunțul meu de la finalul partidei cu Armenia
Mirel Rădoi, selecționer România

Ce a spus Mirel Rădoi despre:

  • Absența spectatorilor: "Mi se pare incredibil: ne vaccinăm ca să putem merge la mall în spațiu închis, dar nu suntem primiți pe stadioane, în spațiu deschis! Cred că cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să vină la acest meci. Nu înseamnă că eu sunt pentru vaccinare sau împotrivă, fiecare e liber să facă ce vrea. România, oamenii normali aveau nevoie să poată fi prezenți la un asemenea eveniment sportiv. Logic era ca echipa națională să dispute acest meci cu spectatori în tribune"
  • Retragerea lui Ciprian Tătărușanu de la națională: "Am încercat să-l facem pe Tătă să se răzgândească, dar nu a vrut. M-am bucurat pentru el că a apărat acel penalty cu Inter, dar m-am și supărat pe el. Eu țin cu Inter, iar în jurul meu, când mă uitam la meci, erau foarte mulți cu Milan. Mă bucur doar pentru el, atât"
  • Convocările din atac: "Avem trei atacanți, plus Florin Tănase, care, dacă va fi nevoie, poate să joace pe acel post. Ne-am gândit că sunt suficiente aceste soluții"
  • 3 diferențe dintre Rădoi jucătorul și Rădoi antrenorul: "Acum sunt mai bătrân, mai urât și mai sărac"

Tot ce trebuie să știi înaintea meciului România - Islanda

Citește mai multe știri despre echipa națională:

„Dacă nu-i bateți, sunteți praf!” » Ce s-a întâmplat azi la antrenamentul României: imaginile venite de la Mogoșoaia

Mirel Rădoi a explicat în premieră de ce nu l-a luat pe Keșeru, deși îl laudă: „E serios, se antrenează bine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
3890345271019725
Denes Tiberiu  •  12 Noiembrie 2021, 06:17
Postat de Denes Tiberiu pe 12 Noiembrie 2021, 06:07

Miron Cozma mai scria ca tine, "sânt". "Sunt" ce are? Crezi că mai trebuie să adaug: voi, doi ***?

"***" este un cuvânt preluat din limba franceză. Nu are nici o tentă de jignire. Când eşti ***, lumea aşa îți spune: măi ***. Cum o să îți spun şi eu, de acum încolo.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

3890345271019725
Denes Tiberiu  •  12 Noiembrie 2021, 06:07

Miron Cozma mai scria ca tine, "sânt". "Sunt" ce are? Crezi că mai trebuie să adaug: voi, doi ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

torque07
torque07  •  11 Noiembrie 2021, 15:30

Iaaa toti desteptii *** cu "demisia"...Ia spuneti voi, de cat timp dati inainte cu prostia asta? Hagi, Lucescu, Iordanescu, Piturca, Contra, Daum acu si asta...Da asa meritati...sa vina alt nimeni si sa-i cereti si la ala demisia dupa 3 luni...ca atat va duce capul. Atat stiti. Asa v-a invatat stapanul vostru Becali. E pe locul doi in grupa in spatele Germaniei, a adus tineri, a rulat jucatori si pare ca merge mai bine acum. Dar tot nu va place. Ma gandesc...daca am fi batut pe nemti eu cred ca tot asa *** erati. Demisia demisia...ca nah..asta-i romanu' nu prea i-l duce capu'. Mai ales cand n-ai dat in viata ta cu piciorul intr-o minge.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează