FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

Mirel Rădoi a explicat în premieră de ce nu l-a luat pe Keșeru, deși îl laudă: „E serios, se antrenează bine”

Keșeru a fost sărit din schemă / Sursă foto: GSP
Keșeru a fost sărit din schemă / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 17:35 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 18:01

Mirel Rădoi, selecționerul primei reprezentative, a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de ce nu l-a convocat pe Claudiu Keșeru (34 de ani) pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein.

  • România - Islanda se joacă joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, live pe GSP.ro și în direct la TV pe ProTV. Trei zile mai târziu (duminică, 14 noiembrie), România va întâlni Liechtenstein, în deplasare (ora 19:00).

Rădoi a decis să mizeze pe doi atacanți care nu sunt în formă, George Pușcaș și Denis Alibec, și l-a lăsat în afara lotului pe Claudiu Keșeru, unul dintre cei mai buni fotbaliști de la FCSB. Pentru atac, Rădoi l-a adus la lot și pe Andrei Ivan,  jucătorul lunii octombrie în Ancheta Gazetei Sporturilor. La conferința de presă, selecționerul și-a argumentat deciziile. 

Mirel Rădoi, conferință de presă înainte de meciul cu Islanda: „Voi lua o decizie definitivă după cele două meciuri rămase”
ROMÂNIA - ISLANDA
Mirel Rădoi, conferință de presă înainte de meciul cu Islanda: „Voi lua o decizie definitivă după cele două meciuri rămase”

Mirel Rădoi: „Ne-am gândit că sunt suficiente aceste soluții”

Avem 3 atacanți, plus Florin Tănase, dacă va fi nevoie să joace #9. Ne-am gândit că sunt suficiente aceste soluții.

Claudiu Keșeru este un tip serios, se antrenează și după antrenamente, dar am decis ca de această dată să nu facă parte din lot tocmai pentru că avea puține minute și la antrenamente, și la meciuri”, a spus Rădoi. 

Echipa probabilă a României cu Islanda: 
Fl. Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu - Cicâldău, R. Marin, N. Stanciu - I. Hagi, G. Pușcaș, A. Ivan

Mirel Rădoi are încredere în Pușcaș: „Suntem mulțumiți de randamentul lui”

Selecționerul a vorbit pe larg și despre situația atacantului George Pușcaș, care trece printr-o vizibilă eclipsă de formă la Reading, în a doua ligă engleză.

„Cu Germania, George a avut doi dintre cei mai buni fundași centrali din lume în față și cred că le-a făcut față cu brio. A încercat să-și ajute echipa și ofensiv și defensiv. Statistic vorbind, nu marchează foarte mult în această perioadă, dar noi suntem mulțumiți de randamentul lui, de felul în care se pregătește la antrenamente

Încearcă să lucreze suplimentar la nivel de finalizare. Cred că este mai îngrijorător pentru George că nu marchează, dar pe noi ne interesează și alte aspecte, pe care le face bine”. 

Atacanții lui Mirel Rădoi, fără gol în preliminarii 

Marea problemă o reprezintă atacantul central. Nici George Pușcaș și nici Denis Alibec nu se află în formă. Niciunul nu a reușit să marcheze în aceste preliminarii. 

Primul a înscris ultima oară pe 4 septembrie 2020, cu Irlanda de Nord (1-1) în Liga Națiunilor, iar celălalt 3 zile mai târziu, în Austria (3-2), în aceeași competiție. Alibec a mai avut o reușită, dar într-un amical, cu Belarus (5-3), din 11 noiembrie 2020. Pentru meciul cu Islanda, cele mai mari șanse de titularizare le-ar putea avea totuși atacantul de la Reading.

Lotul României pentru Islanda și Liechtenstein: Enes Sali convocat de Rădoi. Keșeru, nu!

  • Portari: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 1/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid, 0/0)
  • Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 68/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár | Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 1/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0)
  • Mijlocași: Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga | Cehia, 52/11), Olimpiu Moruțan (Galatasaray | Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma | Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 49/6), Enes Sali (Farul Constanța, 0/0)
  • Atacanți: George Pușcaș (Reading | Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1), Denis Alibec (CFR Cluj,  20/2)

VIDEO Mirel Rădoi, la conferința de presă înainte de România - Islanda: „Am sperat că vom putea juca cu spectatori”

Citește și alte știri despre naționala României: 

EXCLUSIV „Lăsați-mă să fiu puțin rezervat” » Iosif Rotariu atrage atenția înaintea decisivului cu Islanda

VIDEO Arnar Vidarsson ne avertizează înainte de Islanda - România: „Am venit să vă încurcăm”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (7)
1000833093403035
Bolon Yokte  •  11 Noiembrie 2021, 15:28

Pușcaș e ăla de nu respecta tactica echipei naționale, și la club e rezerva de muuuulta vreme! Alibec nu rezista 90 de min.și face gesturi aiurea de poate lua roșu oricănd, adica nu sa maturizat.Ivan e in forma și Keșeru. Dar Keșeru nu prea face față islandezilor fizic..Oricum naționala actuala are nevoie de antrenor cu experiență,iar Radoi nu este unul!

norbertgc
norbertgc  •  11 Noiembrie 2021, 14:59

Poate Radoi nu vrea sa califice nationala, si ea doar jucatori la alibi. Eu cred ca Keseru era singura varianta in ofensiva, toti ceilalti ori ratangii, ori iesiti din forma. Cum spuneam, poate ca Radoi nu mai are chef.

dragdim
dragdim  •  11 Noiembrie 2021, 14:21

Keseru joaca puțin și da goluri, natioanala are nevoie de atacanți care joaca 90 de minute și nu dau goluri. Apoi sunt șocați când un jucător sau altul refuza sa mai vina la Naționala.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează