FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

EXCLUSIV „Lăsați-mă să fiu puțin rezervat” » Iosif Rotariu atrage atenția înaintea decisivului cu Islanda

Iosif Rotariu a prefațat partida România - Islanda +8   FOTO
Iosif Rotariu a prefațat partida România - Islanda

Articol de - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 17:00 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 17:24

ROMÂNIA  - ISLANDA. Chiar dacă „tricolorii” s-au impus fără probleme la Reykjavik (2-0), iar islandezii au doar șanse matematice de calificare, fostul internațional Iosif Rotariu consideră că naționala lui Rădoi va avea parte de un duel extrem de complicat joi, în Ghencea, împotriva Islandei.

  • România - Islanda se joacă joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, live pe GSP.ro și în direct la TV pe ProTV. Trei zile mai târziu (duminică, 14 noiembrie), România va întâlni Liechtenstein, în deplasare (ora 19:00).

Într-un interviu pentru GSP.ro, Iosif Rotariu (59 de ani) a prefațat partida România - Islanda, ținând să sublinieze gradul de dificultate al adversarului de mâine. Roti e de părere că nordicii, calificați la două dintre ultimele trei turnee finale, ne surclasează la capitolul mentalitate.

Iosif Rotariu, înainte de România  - Islanda: „Nordicii au avut mereu altă mentalitate”

„Avem o singură variantă, aceea de a câștiga, dacă vrem să sperăm la locul doi. Va fi un meci dificil, foarte greu, cu o echipă foarte bună a Islandei. Dacă nu vom fi concentrați și nu vom fi la nivelul nostru maxim, vom avea probleme! 

Nu există relaxare la nivel de echipă națională! Jucătorii trebuie să fie foarte concentrați și cu siguranță că vor da totul. Dar adversarul e destul de puternic, sunt mulți jucători care evoluează în străinătate și au o altă mentalitate față de jucătorii români. Nordicii au avut mereu altă mentalitate, altă abordare, va fi greu”, a declarat Iosif Rotariu.

În ceea ce privește șansele naționalei în cazul unei ipotetice calificări, Iosif Rotariu a adăugat: „Lăsați-mă să fiu puțin rezervat. Nu vreau să fiu prea optimist, ci ancorat în realitatea pe care o văd. Va fi foarte greu la «baraj», sunt șanse destul de puține acolo”.

Radiografia Islandei, următoarea adversară a României din preliminarii: doar 3 victorii în ultimele 13 luni și o coborâre dramatică în clasamentul FIFA
ROMÂNIA - ISLANDA
Radiografia Islandei, următoarea adversară a României din preliminarii: doar 3 victorii în ultimele 13 luni și o coborâre dramatică în clasamentul FIFA

Iosif Rotariu: „Cred că Rădoi se va ține de cuvânt”

GSP.ro l-a chestionat pe Iosif Rotariu și cu privire la situația selecționerului Mirel Rădoi, cel care anunțase în urmă cu o lună că nu va mai continua după meciurile cu Islanda și Liechtenstein. 

„Nu sunt în pielea lui Mirel Rădoi, dar, dacă a spus un lucru, cred că se va ține de cuvânt, la cum îl știu eu pe el. Nu știu ce va urma după Rădoi. Eu cred că trebuie un antrenor cu experiență. Cei de la FRF să gândească o strategie pe termen mai lung și să numească un antrenor cu experiență”, a spus Iosif Rotariu.

37 de jucătoria folosit Mirel Rădoi, dintre care 30 au fost titulari, în cele 8 partide din preliminariile pentru Mondialul 2022

Mirel Rădoi: „Voi lua o decizie definitivă după cele două meciuri rămase”

Dacă în octombrie și-a anunțat plecarea de la echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein, selecționerul Mirel Rădoi și-a schimbat discursul între timp

La conferința de presă premergătoare duelului cu Islanda, a lăsat să se înțeleagă că decizia finală o va lua abia după ce vom cunoaște deznodământul meciurilor rămase în grupa J a preliminariilor.

Am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie va fi luată atunci. Le mulțumesc jurnaliștilor pentru întrebările pe care le-au adresat, au înțeles că nu vreau să discut despre această situație. A rămas, în urma unei întâlniri pe care am avut-o cu președintele și directorul tehnic al FRF, să luăm o decizie după aceste două meciuri”, a spus Rădoi.

VIDEO Mirel Rădoi: „Decizia mea va veni după aceste 2 meciuri”

Citește și alte știri despre naționala României:

VIDEO Mirel Rădoi, conferință de presă înainte de meciul cu Islanda: „Voi lua o decizie definitivă după cele două meciuri rămase”

VIDEO Mirel Rădoi a încercat să-l convingă pe Tătărușanu să revină la națională: „Am văzut derby-ul Milan - Inter, m-am supărat pe el”

Vlad Chiricheș, despre duelul cu Islanda: „Suntem dezavantajați, publicul ne-ar fi împins de la spate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
pingelica.regretatu
pingelica.regretatu  •  11 Noiembrie 2021, 09:14

dupa cum vad eu ca geniul carpatilor olaroiu a acceptat pentru multi bani de parca nu-i mai ajunge postul de antrenor in arabia saudita. pe acolo viza si radoi sa ajunga intr-un fel. asta inseamna ca nea radoi este razgindac. foarte bine sa nu se lase. mai poate incerca vreo 300 de jcatori si cind se va hotari la un 11 omogen n va mai fi nevoie de el. olaroiu capcana mare de antrenor guraliv la fel ca si lucescu. oameni buni credeti ca antrenori romani mediocrii la un club care baga bani la cerere in jucatori nu ar face fata? sa fim seriosi. eu unul nu mai sper nimic pentru ca de ani si ani de zile se aduc fotbalisti de doi lei antrenori ridicoli. cum adica joaca ndelcearu si nu burca? sa fim seriosi. tot pe pile pe impresari care vor sa transfere se face echipa nationala. rotariu are dreptate. mentalitate nu exista. daca ii pui pe fotbalisti romani sa joace pentru *** buzate analfabete dar apetisante si masini bengoase se duce naibii dragostea de tara si ... vom trai si vom vedea...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

112651963934596
Neagu Mihai  •  10 Noiembrie 2021, 17:48

Nu va fi niciun baraj,Romania lui *** ,nu va prinde locul doi....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează