FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA. România nu exersează penalty-urile pentru baraj! Mirel Rădoi explică decizia ciudată + detalii despre căpitan

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 octombrie 2020 15:26 / Actualizat duminica, 04 octombrie 2020 17:04

Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul naționalei României, a prefațat partida cu Islanda de joi, prima partidă decisivă pentru calificarea la EURO 2020. 

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la Euro 2020.

Rădoi a făcut o incursiune prin toate subiectele de actualitate care vizează echipa națională. A explicat cum va trata fazele fixe și de ce nu va exersa penalty-urile, vorbind și despre accidentarea lui Vlad Chiricheș și motivul pentru care Denis Man nu a fost convocat la prima reprezentativă. 

„Trebuie să fim foarte atenți și să lucrăm în funcție de timpul pe care îl avem. Avem un singur antrenament cu toți jucătorii, marți dimineața. Vom acorda atenție acestor faze fixe, dar asta nu înseamnă că nu le vom acorda acestor faze o atenție deosebită. În momentul în care joci contra unei echipe nordice, fazele fixe vor fi periculoase. 

Cel mai mult mă tem de teren. Meciul cu Islanda cred că se va decide în plan tactic. Trebuie să fim conștienți că echipa care va face mai puține greșeli va avea mai multe șanse de a câștiga acea partidă. 

Trebuie să mai și îmbunătățim unele lucruri, să nu grăbim anumite acțiuni. De asemenea, ne-am gândit să nu antrenăm penalty-urile pentru meciul cu Islanda, prin prisma factorului mental. Încercăm să câștigăm în 90 de minute sau în prelungiri”, a declarat Mirel Rădoi, în cadrul unei conferințe de presă. 

Mirel Rădoi despre...

...situația lui Vlad Chiricheș: „Când vom vedea rezultatul RMN-ului, atunci vom vedea dacă putem emite un verdict pozitiv sau negativ. Dacă nu va fi pozitiv, va trebui să avem foarte mare grijă de el. Chiar am vorbit cu cei de la Sassuolo că trebuie să-l protejăm, pentru că el a trecut printr-o perioadă dificilă”. 

...Dennis Man: „Câtă determinare am văzut în meciul cu Dinamo! Cât sacrificiu, cât a încercat și cât a putut să tragă alături de colegii săi Nu vrem să riscăm să-l accidentăm pe Dennis Man. La mine în staff n-o să se întâmple niciodată să trec peste un protocol medical. Dacă medicul mi-a spus că există un pericol pentru echipa națională, nimeni, nici cineva de la tineret, nu ar fi apelat la el. Dacă riscam să-l convoc pe Dennis Man, riscam să ajungem pe aeroport în Islanda și să fie testat pozitiv.”

VIDEO Islanda - România: totul despre semifinala barajului pentru EURO 2020

Citește și alte știri despre naționala României: 

ISLANDA - ROMÂNIA. „Tricolorii” au intrat în febra „barajului”: „E cel mai important meci al carierei mele!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
mdg1
mdg1  •  04 Octombrie 2020, 18:54

Încă niciun caz confirmat la Topola sau Argeș după meciurile cu FCSB?

knxdan
knxdan  •  04 Octombrie 2020, 18:34

scor corect Islanda - Romania 1-4

853246084756615
Marcel Popa  •  04 Octombrie 2020, 17:59

Ne bat aia fara lovituri de 11 metri ,de aia.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close