FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA // Semne de întrebare la Reykjavík. Mută islandezii meciul cu România?

Articol de - Publicat luni, 25 noiembrie 2019 11:06

Islandezii iau în calcul mutarea partidei cu România din 26 martie 2020, contând pentru semifinalele barajului pentru Liga Națiunilor.

„Va fi chiar «acasă»?", s-au întrebat ziariștii și fanii locali. Laugardalsvöllur nu are încălzire și vremea nu ține cu fotbalul la sfârșit de martie. În Islanda, sunt încă temperaturi de iarnă. Primăvara vine mai târziu. Au avut un strop de îndoială că partida se va disputa la Reykjavík. 

„Sper să jucăm în Islanda. Se discută mereu despre acest subiect, însă e important să fim acasă, în fața propriilor susținători”, afirmă Pálsson. „Alături de suporteri, pe arena noastră, nu sunt îngrijorat că n-am putea să învingem". 

Vor să joace pe Laugardalsvöllur! Protejează gazonul 

Chiar dacă au termen până pe 20 decembrie pentru a anunța locul semifinalei, oficialii nordici nu se gândesc să mute meciul în altă țară. Potrivit Fréttablaðið, „ofițerul de presă al federației, Ómar Smárason, a confirmat că Laugardalsvöllur va fi înregistrat ca stadion-gazdă”.  

Reporterii de la Fréttablaðið și-au amintit că, la barajul pentru CM 2014, contra Croației, naționala alb-albastră a evoluat  la Reykjavík pe 15 noiembrie 2013 (0-0). Atunci, gazonul a fost protejat cu o prelată pentru a împiedica înghețarea suprafeței de joc. 

Dar nu au uitat nici că, pe 30 octombrie 2008, la play-off-ul pentru Europenele de fotbal feminin, „terenul a arătat ca un patinoar și fetele păreau că joacă hochei”. Islanda a câștigat acel meci cu 3-0 și s-a calificat la turneul final.

Vezi și: 

Nu-i mai speriem nici pe islandezi: „Nu știu prea multe despre români. Vrem să câștigăm, indiferent de numele adversarilor”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (1)
danny_l
danny_l  •  25 Noiembrie 2019, 12:10

Dacă arbitru consideră că terenul pune in pericol integritatea jucătorului,poate fi anulat meciul iar Islanda să piardă la masa verde, totuși cred că se a juca în Danemarca.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează