FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA 2-2

Ce l-a deranjat pe Edi Iordănescu în Israel: „Să se termine acum!” » Răspunde criticilor: „Să spui așa ceva...”

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2022 23:00 / Actualizat marti, 29 martie 2022 23:30

Israel - România 2-2. Edi Iordănescu, selecționerul „tricolorilor”, a găsit explicațiile pentru căderea României din repriza secundă. Noul antrenor al primei reprezentative n-a omis să amintească din nou problemele de lot și a răspuns criticilor venite după eșecul cu Grecia (0-1).

„Am arătat un fotbal bun în multe momente. Dacă eram mai inspirați și mai atenți, puteam pleca cu un alt rezultat care conta mai mult pentru moralul echipei.

În repriza a doua, am pierdut din energie, din agresivitate, din intensitate. Prin ce am trecut în aceste zile... ce probleme am avut (n.r. - COVID, accidentați). Mă așteptam să se întâmple acest lucru. Dar noi am avut ocazii de 3-0 în prima repriză, plus câteva situații mari în partea secundă. Plecăm cu un egal de aici și sper să terminăm aceste momente de naivitate acum, iar în iunie să fim la un alt nivel!”, a declarat Iordănescu la Pro X.

A comis-o iar! Andrei Ivan a făcut aceeași eroare decisivă la națională ca în toamnă
ISRAEL - ROMÂNIA
A comis-o iar! Andrei Ivan a făcut aceeași eroare decisivă la națională ca în toamnă

Israel - România 2-2. Edi Iordănescu, despre...

  • prima repriză: „Să analizăm contextul. E final de acțiune, e un context fantastic de greu pentru noi. Salut într-un mod deosebit efortul echipei. Am avut două adversare foarte competitive, Israel și Grecia. Am făcut o primă repriză foarte bună, am stat bine în teren, am controlat zonele, am avut momente excelente de reacție, de tranziție”
     
  • problemele de efectiv: Au fost nopți albe, în fiecare dimineață aflam vești proaste. Jucătorii nu s-au antrenat la capacitate maximă, sunt pregătit pentru orice critică, dar cred foarte tare în potențialul echipei. E un grup care are nevoie de sprijin pentru a se dezvolta”
     
  • primele critici: „Trebuie să fim mai pozitivi și mai constructivi. În rest, criticați-mă pe mine! Deși sunt lucruri care sunt departe de echilibru. Să vorbești de un antrenor după 4 zile că n-a schimbat jocul echipei... N-am nicio problemă, dar să fim obiectivi! Mai ratăm o campanie, pleacă Iordănescu, vine altcineva și tot așa... La sfârșitul campaniei, se poate întâmpla și un lucru nefericit. Dar eu cred că vom arăta bine în Liga Națiunilor, însă avem nevoie de sprijin și din exterior”

Ne doream să câștigăm, era important pentru moralul nostru. Cred că am făcut multe lucruri pozitive în acest meci, dar și negative, pe care o să încercăm să le îmbunătățim. 

A fost un meci pe contre în prima repriză, am făcut bine că am dat 2 goluri, dar am primit și noi 2 goluri în a doua repriză și trebuie să învățăm din asta. Trebuie să sperăm la calificarea la EURO, toți jucătorii și toată țara! 

Alex Cicâldău, mijlocaș România, la Pro X

România, cu probleme de lot

Patru dintre titularii cu Grecia au devenit indisponibili din rațiuni medicale și n-au mai făcut deplasarea în Țara Sfântă: Răzvan Marin, Mitriță, ambii depistați pozitivi cu COVID-19, Maxim, puternic afectat de o viroză respiratorie, și Camora, cu probleme musculare.

Edi nu i-a mai avut la dispoziție nici pe Fl. Tănase și Sorescu, și ei confirmați cu COVID.

Singurele puncte fixe au rămas Niță, Chiricheș și Cicâldău. 

VIDEO / Ce l-a speriat pe Edi Iordănescu la prima acțiune: „Mereu aveam emoții când vibra telefonul”

Mai multe știri despre naționala României:

A comis-o iar! Andrei Ivan a făcut aceeași eroare decisivă la națională ca în toamnă
ISRAEL - ROMÂNIA
A comis-o iar! Andrei Ivan a făcut aceeași eroare decisivă la națională ca în toamnă
Știm cum e :)) Ce făcea Benayoun în lojă, la 2-0 pentru România
ISRAEL - ROMÂNIA
Știm cum e :)) Ce făcea Benayoun în lojă, la 2-0 pentru România

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
maxp
maxp  •  30 Martie 2022, 11:48
Postat de andrei_steaua pe 29 Martie 2022, 23:17

Oroian de la CSA

Categoric. Da eu zic toată echipa CSA, rezerve doar din liga a doua.

maxp
maxp  •  30 Martie 2022, 11:45
Postat de tinn_2 pe 29 Martie 2022, 23:28

care jocul echipei? ce-am jucat în astea 2 meciuri?

Pai se pare ca a reușit sa schimbe jocul echipei...

godot
godot  •  30 Martie 2022, 08:20

Dacă Grecia și Israel au fost "adversari foarte competitivi"... Nu rămânem cu absolut nimic după meciurile astea, nici jucător câștigat, nici gorila cristalizată. În afară de vreo 4 puncte fixe (Chiricheș, Cicâldău, Marin), nu avem nimic. Nu știm portarul, fundașii dreapta-stanga, mijlocașii dreapta-stanga, atacanții.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează