FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

Pică și Budapesta?! Veste de ultim moment despre Israel - România: unde s-ar juca, de fapt, meciul din preliminarii

Israel - România s-ar putea juca la Debrecen / foto: Cristi Preda
Israel - România s-ar putea juca la Debrecen / foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 27 octombrie 2023 21:04 / Actualizat vineri, 27 octombrie 2023 21:28

Părea o certitudine că disputa României cu Israel, contând pentru preliminariile EURO 2024, va avea loc la Budapesta, dar situația ar fi luat o nouă întorsătură vineri. „Tricolorii” au aflat că partida de pe 18 noiembrie s-ar putea juca în alt oraș din Ungaria, însă nu în capitala maghiară. Posibila alegere a israelienilor? Debrecen!

Se succed cu repeziciune variantele privind locația duelului Israel - România, meciul toamnei în fotbalul românesc. Varianta Cipru a picat încă de joi și nici „pista Budapesta” n-ar mai fi în acest moment una de actualitate.

Revenire după 4 ani la națională » Surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru Israel și Elveția
ROMÂNIA
Revenire după 4 ani la națională » Surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru Israel și Elveția

Israel - România, la Debrecen? 

Federația Israeliană de Fotbal anunțase că meciurile cu Elveția și cu România vor avea loc în Ungaria, cu Budapesta aflată în pole-position. Conform digisport.ro, sunt șanse crescute ca naționala României să înfrunte Israelul aproape de graniță, la Debrecen!

Motivele ar fi reprezentate de un refuz al forțelor de ordine de la Budapesta. Polițiștii maghiari nu și-ar fi dat acceptul pentru ca partida să aibă loc la Budapesta, ținând cont că, în aceeași seară, în capitala Ungariei se joacă și Belarus - Andorra.

Autoritățile se tem de posibile ciocniri între ultrașii români și localnicii maghiari și nu și-ar fi asumat organizarea a două partide în același timp și în același oraș. 

UEFA a anunțat că blochează pe termen nedefinit toate duelurile din Israel din cauza războiului, astfel că federația de la Tel Aviv (IFA) a început să caute o soluție pentru a găsi o țară și un oraș-gazdă. În ultimele zile, s-au vehiculat patru posibile locații: Larnaca, Limassol, Budapesta și, mai nou, Debrecen.

Israel va juca 4 partide în 9 zile în preliminariile EURO 2024

Conform informașiilor furnizate de Beno David, corespondentul Gazetei în Țara Sfântă, Israelul a dedicat perioada următoare selecționatei lui Alon Hazan. De aceea, liga a anunțat reluarea campionatului intern pentru 25 noiembrie, după cele patru meciuri ale reprezentativei.

  • Kosovo - Israel (12 noiembrie)
  • Israel - Elveția (15 noiembrie)
  • Israel - România (18 noiembrie)
  • Andorra - Israel (21 noiembrie)

În același timp, le-a impus cluburilor să reia antrenamentele, pentru ca jucătorii care ar putea fi pe lista lui Hazan să fie pregătiți. Mai multe echipe se antrenează deja. Condiția a fost ca terenurile să fie aproape de bunkere, pentru ca jucătorii să se adăpostească rapid în cazul unui atac.

Forul israelian a insistat și ca toți „stranierii" să fie lăsați să vină la reunire și pentru primele două partide, cu Kosovo și Elveția, chiar dacă 12 și 15 noiembrie nu sunt date în calendarul internațional. FIFA a confirmat că se va face o excepție în acele date. Cluburile vor fi obligate să elibereze jucătorii.

VIDEO Idan Golan, israelianul Gloriei Buzău, vorbește despre conflictul israeliano-palestinian: „Nu ne e frică de nimic”

Citește și alte știri de actualitate: 

Anunț-șoc al finanțatorului din Superligă: „Mă aliez cu Pițurcă! Investitor la Steaua? Sună interesant!”

EXCLUSIV Trei dintre granzii Superligii intră în rând cu marile echipe din Anglia » Gazeta dezvăluie ce presupune întreg procesul și ce beneficii vor avea fotbaliștii și cluburile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
traian_v
traian_v  •  31 Octombrie 2023, 20:08
Postat de danny_l pe 28 Octombrie 2023, 14:36

Kosovo va incerca sa-i bata,ptr ca ei sunt musulmani,asa ca ce sa intamplat la Bucuresti nu mai e de actualitate,dusmanii lor nu-s romanii ci evreii,plus Elvetia care are la fel jucatori albanezi.

Israel face 12 puncte. Cu toata presiunea internationala care exista.

danny_l
danny_l  •  28 Octombrie 2023, 14:36
Postat de atthur pe 28 Octombrie 2023, 07:20

Nu contează UNDE se va juca!!! Ne calificam sigur,că ăia nu bat nici Kosovo și nici Elveția!!!Poate ne bat pe noi,da' degeaba!!! Mi-e teama însă că la europene o să fim "stejarii" de la rugby!!! Cât privește frasuiala asta necontenită că,vezi Doamne UNDE jucăm cu ăia,nici nu contează. Contează că UEFA a exclus Rusia(că război),dar nu exclude Israel(că război)!!! D-ale uefei!!!!

Kosovo va incerca sa-i bata,ptr ca ei sunt musulmani,asa ca ce sa intamplat la Bucuresti nu mai e de actualitate,dusmanii lor nu-s romanii ci evreii,plus Elvetia care are la fel jucatori albanezi.

danny_l
danny_l  •  28 Octombrie 2023, 14:33

Sa joace la Bucuresti,pe Arena Nationala,gazon bun,cred ca ,ca si valoare sunt peste noi,ar putea chiar castiga la Bucuresti,de ce nu,cine stie prin ce hartoape vor juca,macar pe Arena gazonul e ok.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează