FOTBAL  »  NATIONALA  »  ITALIA U19 - ROMÂNIA U19

România U19, învinsă de Italia U19 în primul meci de la Euro! Ce „tricolor” a ieșit în evidență + clasamentul și programul

FOTO: FRF.ro
FOTO: FRF.ro

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2022 22:53 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 23:28

România U19 a pierdut meciul de debut de la Campionatul European, 1-2 împotriva reprezentativei similare a Italiei, dar rămâne în cărți pentru calificarea la Campionatul Mondial U20 din Indonezia.

  • Programul României la Euro: România – Franţa (marţi, 21 iunie, ora 21.00, la TVR 1), Slovacia – România (vineri, 24 iunie, ora 18.30, la TVR 1)
  • Primele două clasate din grupă se califică Campionatul Mondial U20. Ocupantele locurilor 3 vor disputa un meci de baraj!

Totul despre EURO U19

Omul care a calificat atât selecționata U17, cât și cea U19 la un Campionat European în premieră după preliminarii, Adrian Văsâi, a rămas fidel jucătorilor care i-au adus calificarea la turneul final. 

Cu Rareș Ilie absent, suspendat după un „roșu” luat în Turul de elită, contra Islandei, selecționerul l-a lăsat pe Enes Sali pe bancă și a început cu ambele vârfuri din lot, Chirițoiu și Andronache.

Concluziile selecționerului Adrian Văsâi după debutul României la Europeanul U19: „Prea puține lucruri bune pentru acest nivel”
ROMÂNIA U19
Concluziile selecționerului Adrian Văsâi după debutul României la Europeanul U19: „Prea puține lucruri bune pentru acest nivel”

Sali n-a contribuit la calificare, însă debutase deja la „naționala” mare și era un obișnuit al Ligii 1. N-a fost titular.

România U19 - Italia U19 1-2, în primul meci de la Euro

Însă „tricolorii” U19 puteau debuta bine. Sigur, Italia a presat din start, însă Radaslavescu a fost la câțiva centimetri de a deschide scorul. A tras puțin pe lângă în minutul 7, când puținii spectatori prezenți pe MOL Arena din Dunajska Streda, oraș unde comunitatea maghiară e puternică.

Ocazia lui Radaslavescu a rămas singulară în prima jumătate de oră pentru noi. Italienii au presat steril, cu ocazii care l-au pus totuși la treabă pe Robert Popa, căpitan și jucător cu 25 de meciuri în Liga 1 la FCU Craiova.

Schimbare inspirată 

Le-am dat emoții italienilor pe finalul primei reprize, când, după o învălmășeală, Chirițoiu a fost tras finuț de tricou, iar Andronache a tras doar în portar. Nici gol, nici penalty, însă existau speranțe pentru repriza secundă.

Iar Văsâi a dublat speranțele. L-a schimbat pe Bodișteanu, șters în multe momente, și l-a introdus pe Andrei de la Timișoara. Deși n-am reluat jocul cum trebuie, iar Baldanzi a înscris cu un șut frumos, sub bara lui Popa (47), Doru și-a încercat norocul. Șutul său s-a dus în bară, iar de-acolo s-a ocupat Andronache. A preluat din câțiva metri și a egalat! (53)

Însă și Italia a schimbat cum trebuie. A intrat Volpato chiar împotriva marcatorului Baldanzi, iar fotbalistul Romei, născut în Australia, a înscris. Cu șansă, la finele unei faze în zig-zag, la mijlocul căreia mingea lovise și bara. Era minutul 68 și mai era timp.

1.327este numărul oficial al spectatorilor prezenți la Italia U19 - România U19

Însă Văsâi a decis că e important și golaverajul în lupta cu Slovacia. Și l-a scos pe ofensivul Rădăslăvescu. În loc a intrat Nicolas Popescu, fiul lui Gică, închizător. A intrat și Coubiș, fundaș lateral înalt, în locul lui Pantea, cel care mai urcase în prima repriză. S-a vrut etanș, s-a încheiat etanș. 

Fără vreo mare ocazie până la final, România a pierdut cu 1-2 și așteaptă sperietoarea Franța. Dar o așteaptă cu speranțe. N-a jucat rău cu Italia iar locul 3, cel realist, cel care duce la barajul pentru Mondialul din Indonezia, pare de atins. 

Bonus, să ținem minte numele lui Doru Andrei. Avem nevoie de speranțe, oricât de putred se vede totul în spatele acestor 90 de minute.

Clasamentul în grupa României U19

EchipăGolaverajPuncte
1. Franța U195-03
2. Italia U192-13
3. România U191-20
4. Slovacia U190-50

FINAL » Italia U19 – România U19 2-1

S-a terminat meciul!
min. 86: „Tricolorii” mută liniile în jumătatea adversă, caută să își construiască ocazii, dar fără succes.
min. 77: Andronache și Sîrbu sunt înlocuiți cu Enes Sali și Tănasă.
min. 68, gol Italia U19, 2-1: Volpato, introdus în minutul 57, înscrie din 2 metri, la finalul unei acțiuni prelungite de atac.
min. 63: Primul avertisment al meciului este văzut de Mulazzi. La acțiunea imediat următoare, Radaslavescu vede și el cartonașul galben.
min. 61: Chirițoiu este găsit excelent în interiorul careului advers. Șutul lui, din prima, este modest.
min. 59: Portarul Popa are o nouă intervenție miraculoasă, la șutul puternic expediat de Fabbian, din 10 metri.
min. 53, gol România U19, 1-1: Luca Andronache este atent pe respingere și înscrie din interiorul careului de 6 metri. Un rol important la reușită l-a avut și nou-intratul Doru Andrei. Șutul lui de la mare distanță a zguduit bara porții italienilor. De acolo, mingea a ajuns la Andronache.
min. 47, gol Italia U19, 1-0: Tomasso Baldanzi îl driblează scurt pe Dănuleasa, își face mingea pe piciorul drept și trimite imparabil, de la 17 metri. Balonul a lovit bara transversală înaintea să intre în plasă.

A început repriza secundă. Doru Andrei, fotbalistul lui Poli Timișoara, a intrat în locul lui Bodișteanu.

S-a terminat prima repriză!
min. 45+1: La ultima acțiune a primei reprize, România a avut o șansă importantă. Radaslavescu a șutat de la 19 metri, execuția a fost deviată către Chirițoiu. Tras de tricou, acesta nu a putut trimite spre poartă, dar balonul a sărit, din nou cu șansă, la Andronache. Nici el nu a putut înscrie. „Tricolorii” au cerut, nu foarte vehement, lovitură de la 11 metri!

România U19, învinsă de Italia U19 în primul meci de la Euro! Ce „tricolor” a ieșit în evidență + clasamentul și programul
Chirițoiu, tras de tricou în careu / FOTO: FRF TV

min. 44: Apărarea lui Adrian Văsâi face excelent pasul la ofsaid și dejoacă lansările încercate frecvent de italieni. 
min. 38: Momente bune pentru „tricolori”, un pressing cu 6 fotbaliști la 30 de metri de poarta Italiei. 
min. 27: Robert Popa iese inspirat și îl blochează pe Nasti.
min. 26: Italienii intensifică presiunea asupra careului „tricolor”.
min. 21: Robert Popa are o intervenție senzațională în fața lui Marco Nasti. Vârful italian scăpase singur, în zonă centrală, la 10 metri de poartă.
min. 7: Radaslavescu recuperează o minge în treimea adversă și șutează de la peste 20 de metri. Mingea trece puțin pe lângă poartă.

Italia U19 – România U19, echipe de start:

Italia U19: Desplanches - Mulazzi, Ghiraldi, Coppola, Giovane - Fabbian, Feticanti, Cassadei - Baldanzi - Nasti, Ambrosino 
Rezerve: Zacchi - Stivanello, Trurricchia, Terracciano, Fontanarosa, Fazzini, Deglie Innocenti, Volpato 
Selecționer: Carmine Nunziata

România U19: R. Popa - Pîrvulescu, Gergely, Dănuleasa, Pantea - Pandele, Sîrbu - Bodișteanu, Radaslavescu, Andronache - Chirițoiu 
Rezerve: Borbei - Coubis, D. Radu, Tănasă, E. Sali, Ciuciulete, N. Popescu, D. Andrei 
Selecționer: Adrian Văsâi

5 fotbaliștide la Farul au apărut în echipa de start: Dănuleasa, Sîrbu, Bodișteanu, Radaslavescu și Andronache

Miza uriașă pentru România U19

E sigur: dacă ieșim din grupa de foc a Europeanului U19, mergem la Campionatul Mondial U20. Unde n-am mai fost de peste patru decenii! Primele 5 din cele 8 combatante vor obține biletele pentru turneul de la anul, care va avea loc în Indonezia.

Grupa nu e ușoară. Jucăm, pe rând, cu Italia (azi, ora 21:00, Dunajska Streda), cu Franța (marți, 21:00) și gazda Slovacia (vineri, ora 18:30). Dacă terminăm pe trei, încă un meci de baraj pentru CM contra locului 3 din cealaltă grupă (Anglia, Israel, Serbia, Austria).

Programul Euro 2022

  • Slovacia – Franţa 0-5
  • Italia – România 2-1
  • Slovacia – Italia (marţi, 21 iunie, ora 18.30, la TVR 2)
  • România – Franţa (marţi, 21 iunie, ora 21.00, la TVR 1)
  • Franţa – Italia (vineri, 24 iunie, ora 18.30, la TVR 2)
  • Slovacia – România (vineri, 24 iunie, ora 18.30, la TVR 1)
  • Semifinala 1 (marţi, 28 iunie, ora 18.00, la TVR 2)
  • Semifinala 2 (marţi, 28 iunie, ora 21.00, la TVR 2)
  • Finala (vineri, 1 iulie, ora 21.00, la TVR 1)

Lotul României la EURO 22 U19

  • Portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria)* (rezervă)
  • Fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Gabriel Dănuleasa, Dan Sîrbu (ambii Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Denis Radu (Politehnica Timișoara), Botond Gergely (FK Csikszereda)
  • Mijlocași: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul Constanța), Andrei Pandele (FC Metaloglobus), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Aurelian Ciuciulete (FCSB)
  • Atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
gigimarga2
gigimarga2  •  19 Iunie 2022, 16:09
Postat de Domnul pe 19 Iunie 2022, 05:38

Nu m-a convins si nu m-a impresionat U 19. Enes Sali ar fi trebuit să joace cel puțin o repriză Are sânge de atacant chiar dacă e folosit mijlocaș. Multe pase si preluari gresite. Păi se lovește mingea de jucător ca de calea ferată? La analiza video a meciului se vad toate, si bune si rele. Trebuie un joc legat de pase si demarcarea rapida a jucatorilor.

Sunt in stare sa fac pariu ca Enes Sali nu va depasi mediocritatea . Nu am incredere in capacitatea de prelucrare a talentelor de catre Hagi . A dempnstrat de nenumarate ori ca NU STIE ,DIN PACATE ,SA FIE UN ANTRENOR FORMATOR . Hai Romania

gigimarga2
gigimarga2  •  19 Iunie 2022, 09:17

Jocul oglindeste perfect nivelul zonei juvenile romanesti. O organizare defensiva rezonabila ce a beneficiat de doua interventii peste medie ale lui Popa. Ofensiv inexistenti , doar doua actiuni individuale finalizate cu executii individuale. Concluzie : pentru antrenorii romani ,jocul ofensiv este o chestiune eminamente individuala jocul colectiv bazat pe o gândire colectiva fiind sublim dar lipsind cu desavarsire ,lucru regasit ,normal, si la seniori .In cazul in care astfel de executii individuale scot si câte un rezultat notabil ,ies antrenorii si incep sa ne vorbesca despre grup ,familii si alte povesti dintr astea .Ca Gigi cu religia , cum iese de pe usa bisericii ,incalxa imediat vreo 4 -5 din cele 10 porunci

flo954
flo954  •  19 Iunie 2022, 07:49

daca citesti articolul fara scor ,crezi ca au facut cel putin egal. Olaianus la tv spunea ca trebuie sa-i felicitam pentru joc. Ne-au calarit tot meciul si trebuie felicitati!!!!! cu asa mentalitate la jurnalisti ce mai vrei de la jucatori. PS. Croatii daca ar veni in Romania pt. un meci de oina ,ar veni cu curaj sa ne bata,desi nu au auzit de jocul asta

Vezi toate comentariile (32)
Comentează