FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19

Concluziile selecționerului Adrian Văsâi după debutul României la Europeanul U19: „Prea puține lucruri bune pentru acest nivel”

Adrian Văsâi
Adrian Văsâi

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 iunie 2022 23:15 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 23:23

Adrian Văsâi (57 de ani), selecționerul reprezentativei U19 a României, a analizat la cald primul meci al României de la Europeanul U19, eșecul cu Italia, 1-2.

„Am întâlnit o echipă foarte puternică. Știam asta, le știam jucătorii. Ne-am propus mult mai multe lucruri pe faza ofensivă, dar nu le-am reușit. Am întâlnit o echipă extrem de agresivă, care nu ne-a permis să ne facem jocul.

Rezultatul este echitabil. Poate dacă la faultul din ultimul minut, din prima repriză, ni se acorda 11 metri, nu se știe ce urma. Dar per total Italia a meritat victoria”, a spus Văsâi la TVR 1.

România U19, învinsă de Italia U19 în primul meci de la Euro! Ce „tricolor” a ieșit în evidență + clasamentul și programul
ITALIA U19 - ROMÂNIA U19
România U19, învinsă de Italia U19 în primul meci de la Euro! Ce „tricolor” a ieșit în evidență + clasamentul și programul

Adrian Văsâi, după Italia - România 2-1 la Campionatul European U19

În continuare, selecționerul a opinat că elevilor săi le-a lipsit încrederea în forțele proprii:

„Cred că ne-au lipsit curajul, încrederea. Suntem la alt nivel, dar așteptam un pic mai mult din acest punct de vedere.

Din acest meci luăm bun faptul că ne-am creat câteva situații de a marca. Puține, ce-i drept, față de adversari. Cam atât. Prea puțin, pentru a câștiga un joc la asemenea nivel”.

Urmează un meci cu Franța, programat pe 21 iunie.

„Dacă vom avea curaj și încredere, putem obține un rezultat favorabil cu Franța. Ne vom bate pentru asta, important este să putem ține mingea mult mai mult. Aici am avut o mare problemă. E adevărat că adversarii nu ne-au lăsat, au făcut presing. Asta este. Suntem sus, aceștia sunt adversarii”, spune Văsâi.

Din păcate, golul meu nu a ajutat destul de mult echipa, iar în seara asta am pierdut. 

Nu pot să spun că i-am tratat cu prea mult respect. Este vorba de Italia, a trebuit să jucăm puțin mai conservator. Ne-a lipsit puțin prospețimea în atac. Nu cred că e din cauza cantonamentului, poate din cauza sezonului lung. S-a acumulat oboseala. 

Am reușit să înscriem un gol cu Italia. Nu trebuie să ne gândim prea mult la această înfrângere, ci să trecem la următorul meci. 

Trebuie să îi tratăm cu respect și pe ei (n.r. - pe Franța), dar nu cu foarte mult respect. Și noi suntem România, am fost odată un colos și sper să revenim acolo.

- Luca Andronache, România U19

Eu zic că 2-1 este un rezultat OK. Am încercat să jucăm fotbal. Zic că detaliile au făcut diferența, ei au știut cum să gestioneze anumite ocazii. Noi nu prea am făcut-o, poate din cauza lipsei de experiență la nivel internațional, care s-a văzut.

Mă simt bine pentru că ce am văzut a doua repriză ne dă speranțe pentru următoarele meciuri. Este normal să am un gust amar când mingea trece milimetric de linia porții (n.r. - la golul 2 al Italiei), iar primul șut a fost o execuție formidabilă.

În a doua repriză am văzut sacrificiu, atitudine. Pe lângă asta, am văzut cum coechipierii care au intrat de pe bancă au făcut diferența.

- Robert Popa, România

A vrut să rămână la Dinamo, dar s-a răzgândit după dialogul cu Zăvăleanu: „Măcar am ajutat clubul financiar”
DINAMO
A vrut să rămână la Dinamo, dar s-a răzgândit după dialogul cu Zăvăleanu: „Măcar am ajutat clubul financiar”
Dezvăluirile lui Ștucan, confirmate: „Ei îi iau la mișto pe Tătărușanu, pe Niță”
LIGA NAȚIUNILOR
Dezvăluirile lui Ștucan, confirmate: „Ei îi iau la mișto pe Tătărușanu, pe Niță”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
litovoi
litovoi  •  19 Iunie 2022, 12:42

Ce se intampla cu Plumbuitu? acum cativa ani era printre cei mai buni din grupul asta.

ortega
ortega  •  19 Iunie 2022, 11:59

Vreo 7-8 ne dă Franța ...

misu50
misu50  •  19 Iunie 2022, 08:40

Ma asteptam ,sincer, la ceva mult mai rau...As zice ca am jucat cam cum ar fi jucat echipa din '94 daca nu ar fi fost Hagi. Sunt curios cum vor fi urmatoarele meciuri...Totusi am ajuns aici eliminand Croatia, ceea ce nu e de neglijat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează