FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD

Sancțiuni și după amicalul cu Irlanda de Nord » Amenzi și spectatori interziși pe stadion!

Bannerul afișat de fani în peluză / Foto: Gazeta Sporturilor
Bannerul afișat de fani în peluză / Foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 11:31 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 12:20

Jandarmeria a anunțat măsurile luate împotriva mai multor spectatori, după amicalul România - Irlanda de Nord, disputat vineri seară.

30.439 de spectatori au asistat vineri, pe Arena Națională, la amicalul naționalei României cu Irlanda de Nord (1-1). Între aceștia și 300 de fani ai oaspeților. Meciul a fost ferit de incidente majore, dar Jandarmeria n-a dus lipsă de „clienți”. Iar în această dimineață a prezentat „bilanțul”: amenzi în valoare totală de 3.600 de lei și 3 suporteri interziși pe stadion timp de jumătate de an.

Andone după incidentul lui Ionel Ganea cu poliția rutieră: „Chiar în halul ăsta?! Să te ia duba?!”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD
Andone după incidentul lui Ionel Ganea cu poliția rutieră: „Chiar în halul ăsta?! Să te ia duba?!”

Comunicatul Jandarmeriei după România - Irlanda de Nord

Referință meci de fotbal ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD

Măsuri dispuse la finalul partidei:

A fost constatat și întocmit un act de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile art. 372 din Codul Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase).

De asemenea, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.600 de lei, astfel:

- cinci sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;

- două sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost aplicate trei sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de șase luni.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles importanța respectării cadrului legal în vigoare și au ales să se comporte în mod civilizat, astfel încât toți spectatorii să se bucure de spectacolul fotbalistic

- Comunicat Jadarmeria Română

Ultrașii au protestat față de arestările în dosarul materialelor pirotehnice

În debutul partidei, ultrașii au protestat prin tăcere, afișând un banner, la recentul val de arestări în rândurile suporterilor de la Rapid, Dinamo și FCSB, urmăriți în dosarul materialelor pirotehnice introduse pe stadioane.

„Marii traficanți, hoți sau criminali n-ajung la închisoare, iar Statul delirează cu demente vânători de vrăjitoare / Pentru un strop inofensiv de pasiune, lumină și culoare”, scria pe bannerul postat de cei la Peluza Sud.

Ulterior, spre mijlocul primei reprize, ei au început să scandeze obișnuintele lozinci vulgare anti-FRF, anti-Jandarmerie sau presă. Dar, per ansamblu, protestul s-a încheiat fără evenimente reprobabile.

Mai puteți citi:

Răzvan Marin, reacție fermă după egalul României: „Am dominat tot meciul” + Cum vrea să-l convingă pe selecționer să rămână: „Asta trebuie să facem”

Edi Iordănescu, mesaj direct pentru Ianis Hagi: „Nu poate să continue așa!” + Avertisment frontal: „Altfel, ești zdrobit!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
istet10
istet10  •  23 Martie 2024, 17:56
Postat de John.Wick pe 23 Martie 2024, 14:15

Afară cu huliganii de pe stadioane!

Corect! Auzi la ei, "strop de pasiune" cand e vorba de huliganism !!!

John.Wick
John.Wick  •  23 Martie 2024, 14:15

Afară cu huliganii de pe stadioane!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează