FOTBAL  »  NATIONALA  »  CĂPITANUL “NAŢIONALEI” VREA LA MONDIALELE DIN 2010

Joc sigur cu Franţa!“

Articol de - Publicat miercuri, 25 iunie 2008 00:00

Cristi Chivu dă asigurări că va fi pe teren la partida cu “cocoşii”, de pe 11 octombrie, din preliminariile Campionatului Mondial.

Ieri, la prînz, Cristi Chivu (27 de ani) era vesel, deşi încă sub efectul sedativelor. Nebărbierit de două zile, purta un pan­ta­lon de tre­ning scurt albastru şi un tricou roz, sub ca­re ascunde un bandaj spe­cial, de cu­loarea tre­ningului, care îi ţine umă­rul. Nu lipit de corp, pentru că un bure­te îl păs­trează depărtat la 10 centi­metri. Aproape un ceas şi jumătate am stat de vorbă cu pacientul de la 407. Sin­gura condiţie: “Nu-mi faceţi poze, vă rog! Nu vreau să mă vadă lumea aşa!”.Tre­cu­seră 17 ore de la operaţia la umărul stîng.

— Acum o săptămînă plecai de la Euro, acum eşti cu umărul imo­bilizat în spital, cînd toată lumea e în vacanţă?
— Asta e viaţa de fotbalist. Am mai făcut patru sau cinci operaţii, aşa că nu mă mai sperie nimic. Nici acum n-am avut probleme, deşi doctorii m-au ţinut trei ore în operaţie. Parcă nu se mai termina

— Mi-au spus că s-au mirat cum de îţi mai ţineai umărul şi ai mai putut juca.
— Doar Dumnezeu a vrut să rezist şi să pot juca şi la Euro!Ar fi fost chiar dureros să nu merg la turneul final du­pă ce am îndurat atîtea ca să ne calificăm. Şi în meciul cu Olanda am căzut rău pe umăr, m-a durut groaznic. Ca şi faptul că n-am reuşit să ne calificăm.N-am mai pu­tut, dar lumea trebuie să înţe­lea­gă limi­te­le noastre. Rămînem o trupă de mun­citori. Cu cine să atacăm?Dar, te rog, mai bine să nu vorbim despre fotbal. A tre­cut, acum nu mă gîndesc decît la mine.

“Umărul era făcut praf!”
— De ce a durat atît operaţia?
— Umărul mai era prins doar prin ade­­renţele care s-au creat pe muşchi şi ten­doane după ce s-a rupt şi ligamen­tul cla­viculei în acel meci cu Lazio. Le-a luat mult timp ca să cureţe atent aderenţele, după care ligamentul şi clavicula au reve­nit în poziţia normală. Abia pe urmă s-au ocupat de umăr. Au trebuit să-l prindă cu cinci ancore care să-l fixeze în capsulă, dar ele se vor absorbi.

— Ai vorbit cu colegii de la “naţio­nală” şi de la Inter?
— M-au sunat destui. Bogdan şi Pompi, şi Piţurcă, şi Lupescu. Chiar cînd ai intrat am închis cu Coman. Am vor­bit şi cu Cordoba, doar şi pe el l-au operat aici. M-a vizitat mai devreme vicepre­şe­din­tele Rinaldo Ghelfi şi-l aştept pe Mister..

—  Mourinho?
— Da, am vorbit la tele­fon şi vrea să mă vadă. Operaţia n-a fost un ordin, ci am căzut de acord că e mult mai bine şi pentru mi­ne să cîştig timp.

Dialogul, întrerupt de asis­­ten­tele care i-au schimbat per­fuziile, pu­nîn­du-l să sem­neze foile cu medi­ca­men­tele admi­nis­trate, a ajuns şi la ora mesei. Cristi nu prea avea poftă de mîn­care, Adelina pro­punîndu-i o fugă la res­tau­ran­tul de pes­te drum. “Să-ţi aduc o frip­tură sau mai bine iau nişte cire­şe?”. El a repli­cat: “Do­uă ki­lograme am mîn­cat asea­ră!” .

“Revin în septembrie”
— Urmează nun­ta. Plecaţi un­de­va în luna de miere?
- (Rîde) Unde să mai plec aşa? Glu­mesc. O să mergem undeva zece zile. Me­dicii mi-au zis că pot intra şi în apă cu mî­na. Trebuie să am grijă însă să nu fac decît mişcări uşoare, nu şi rotaţii. Mai ales în primele două săp­tămîni. Cel puţin o lună nu scap de bandajul ăsta. Deja simt cum mă mănîncă umă­rul (Se scarpină). Dar este semn bun, în­seamnă că se reface.

— Ce le trans­miţi fanilor “naţiona­lei”?
— Să stea liniştiţi că nu voi rata decît pri­mele două me­ciuri. Sper ca la ju­mă­tatea lunii sep­tem­­brie să rein­tru. Sigur voi fi în teren cu Franţa! Am prins gustul ca­li­fică­ri­lor, vreau să me­r­gem şi la primul meu Mon­dial.

L-a vizitat Mourinho!
După ce au vorbit de cîteva ori la telefon, Chivu l-a cu­nos­­cut ieri personalpe noul antrenor al Interului, Jose Mourinho. Ieri după-amiază, tehnicianul portughez a ţinut să-şi vadă viitorul elev după operaţie, semn că Mourinho contează mult pe Cristi. “Făceam tratamentul prescris de medici cînd a venit Mister, împreună cu Paolo Vigano, ofiţerul de presă. M-a impresionat vizita lui. Mi-a urat să mă fac bine cît mai rapid, m-a asigurat că are nevoie de mine şi mă aşteaptă pe 16 iulie la reunirea lotului”, a declarat căpitanul “naţionalei”.

Noapte fără dureri
Imediat după capsuloplastia suferită luni seară, Cristi a avut prima noapte liniştită, fără durerile teri­bi­le din ultimele nouă luni. Adelina s-a plimbat însă ca leul în cuşcă pe holurile clinicii. Ei se vor căsători pe 6 iulie.

Pregătit de nuntă
Inter a încercat să ţină secretă ope­raţia fundaşului ro­mân. Cristi Chivu ar putea reveni chiar astăzi în România. “Totul depinde de ce vor spune medicii. Dacă nu, cel mai tîrziu joi la prînz vin înapoi la Bucureşti. Tre­bu­ie să mă pregătesc şi eu de nuntă, nu?”, a spus Chivu.

Azi ar putea fi în ţară
Cristi Chivu ar putea reveni chiar astăzi în România. “Totul depinde de ce vor spune medicii. Dacă nu, cel mai tîrziu joi la prînz vin înapoi la Bucureşti. Trebuie să mă pregătesc şi eu de nuntă, nu?”, a spus Chivu. Inter a încercat să ţină secretă ope­raţia fundaşului ro­mân, vehi­culînd va­rianta unei clinici private din Milano.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
 •  25 Iunie 2008, 11:51

@Gabriela Mii de scuze,Gabriela. Dar de atatea driblinguri in fata lui Robben, Van Persie, Del Piero, Henry si ceilati fotbalisti subtirei fata de valoarea noastra, de atatea suturi la poarta, de atatea AERE si VANTURI din capul lor de nesimtiti au uitat sa .........GXSVXG (PROMITEM) :)))))))

 •  25 Iunie 2008, 11:44

Chivu e cel mai valoros jucator roman. E polivalent, poate juca orice inafara de atacant. Pentru nestiutori: treaba lui nu e sa dea goluri. Am iesit pe locul 12 in Europa si e foarte bine privind marimea Romaniei si puterea ei economica. Fotbalul este la un nivel mult mai sus in Romania ( sportul in general) fata de celelalte domenii, asa ca eu cred ca jucatorii si-au facut treaba. Ar trebui huiduiti cei care cer cont lui Piturca si jucatorilor ca ne-au facut de ras, iar ei n-au nici o realizare

 •  25 Iunie 2008, 11:44

succes in continuare si hai romania !! ne calificam la mondialul din 2010

Vezi toate comentariile (8)
Comentează