FOTBAL  »  NATIONALA  »  SENEGAL

VIDEO Omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis în Senegal, prieten cu Răzvan Burleanu: „Eu cunosc bine România”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 16:17 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 16:24

Aflat în vizită în mai multe țări din Africa, președintele Klaus Iohannis a ajuns în Senegal și prima dată a vizitat Insula Goree, unul dintre cele 19 districte ale Dakarului.

articol de Laurențiu Ungureanu (Dakar) 

Vreme de peste 300 de ani, zeci de milioane de oameni din Africa erau răpiți și duși în Goree, de unde erau vânduți ca sclavi. Când turul muzeului s-a încheiat, primarul din Gorée, Augustin Senghor, i-a înmânat președintelui Iohannis o diplomă care atestă că a vizitat Casa Sclavilor.

 În insula Goree, Iohannis a fost întâmpinat de primarul insulei, Augustin Senghor. I-ar acesta a dezvăluit că are o legătură inedită cu România. În urmă cu doi ani a vizitat țara noastră și l-a întâlnit pe Răzvan Burleanu, președintele FRF și i-a plăcut echipa națională a României. 

VIDEO Omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis în Senegal, prieten cu Răzvan Burleanu 

Pe lângă faptul că este primarul Insulei Goree, din 2002, Augustin Senghor, avocat și fost arbitru, este președintele clubului US Goree. Iar din 2009 este și președintele Federației de Fotbal din Senegal. 

„Pentru noi, e foarte important că președintele României a venit aici. Nu a vorbit ca Obama, dar fiecare are stilul lui și cred că președintele vostru a fost el însuși în această vizită. 

Eu cunosc bine România. Am fost acum doi ani acolo ca președinte al Federației de Fotbal Senegaleze”, a spus primarul într-un dialog cu reporterul Libertatea. 

Acesta a vorbit și despre calificarea României la EURO: „ E o performanță uriașă pentru România să revină în fotbalul mare. E doar un prim pas. Eu cunosc conducerea Federației. România va face o treabă foarte bună la EURO. Sper să vă calificați și la Campionatul Mondial, pentru că România e o echipă importantă din fotbalul mondial”.

Citește și:

Gică Hagi l-a așteptat pe Ianis Hagi după România - Elveția » Imaginile serii după România - Elveția

A venit de nicăieri și a fost decisiv la calificare » „Invenția” lui Edi Iordănescu, prestații excepționale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează