FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Boloni iese în față! S-a hotărât să spună totul despre negocierile cu Răzvan Burleanu

Ladislau Boloni // foto: Imago Images
Ladislau Boloni // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 25 ianuarie 2022 11:47 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2022 12:07

Ladislau Boloni (68 de ani), antrenor care a negociat, până de curând, preluarea postului de selecționer al primei reprezentative, va susține miercuri, la ora 10:00, o conferință de presă.

La un moment dat, Ladislau Boloni era marele favorit pentru a prelua rolul de selecționer al echipei naționale de seniori. Discuțiile între experimentatul antrenor și conducerea FRF s-au blocat în cele din urmă, iar federalii s-au reorientat către Edi Iordănescu, care va fi anunțat astăzi drept noul selecționer al primei reprezentative.

Edi Iordănescu va fi numit azi selecționerul României » 3 foști elevi îl descriu: „Nu prea se întâmplă la noi ca un antrenor să facă asta”
SELECȚIONER
Edi Iordănescu va fi numit azi selecționerul României » 3 foști elevi îl descriu: „Nu prea se întâmplă la noi ca un antrenor să facă asta”

Ladislau Boloni iese în față! Va spune totul despre negocierile cu Răzvan Burleanu

Ladislau Boloni nu a oferit până în acest moment o reacție oficială cu privire la motivul pentru care negocierile s-au împotmolit, dar o va face miercuri.

El își va susține punctul de vedere la ora 10:00, într-o conferință de presă la Crowne Plaza, chiar hotelul care a găzduit și conferința prin care și-a anunțat plecarea de la națională la Sporting CP, în 2001.

Cum au decurs negocierile dintre Boloni și FRF

Boloni a aterizat la București pe 6 ianuarie, pentru a intra în negocieri punctuale cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, și cu directorul tehnic Mihai Stoichiță pentru preluarea postului de selecționer.

Inițial, lucrurile păreau destul de simple. „Contractul său va fi minimum pe două campanii. Cred că această continuitate e foarte importantă”, spunea Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, pe 5 ianuarie.

Între timp, datele problemei s-au schimbat radical. De la un contract pe minimum două campanii EURO 2024 și CM 2026, FRF a inclus pe parcurs o clauză prin care Boloni să poată fi demis în septembrie, dacă naționala României nu termină cel puțin pe locul 2 grupa din Liga Națiunilor. Adversari Bosnia, Muntenegru, Finlanda.

Mai mult, după zile de negocieri dure cu Boloni, cu patru tipuri de oferte-contraoferte, FRF n-a mai avut răbdare și a început în paralel tratative cu Edi Iordănescu. O competiție la care Ladislau Boloni nu s-a așteptat când a acceptat invitația Federației să vină în România pentru negocierile finale.

FRF și Edi Iordănescu au ajuns la un acord, ex-antrenorul de la FCSB urmând a fi anunțat oficial drept noul selecționer al României.

VIDEO Dezbaterea zilei » Va avea echipa națională rezultate mai bune cu Edward Iordănescu?

Mai multe știri despre echipa națională: 

Un nume important din „Generația de Aur” nu e de acord cu numirea lui Edi Iordănescu: „Naționala are nevoie de un alt tip de selecționer”

Sfatul lui Florin Răducioiu pentru noul selecționer: „Să nu facă greșeala lui Rădoi”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
5044480898918724
Manoliu Liviu  •  25 Ianuarie 2022, 22:01

Sau facut propuneri peste propuneri ! Si .... refuzuri ,peste refuzuri . Analizand ultimele 2 propuneri , ambele bune . 1. prima propunere Boloni ..... oare corecta? Da. Omul are personalitate si o experienta in spate . Nu cunoaste campionatul . 2. a doua propunere Edi Iordanescu ( tatal in umbra ) ... corecta ? Da . Are experienta campionatului nostru cat si putin in afara (Bulgaria) . Dar cunoaste bine campiuonatul . Care este mai bun? Boloni cand era pe val cu natioanala a lasat-o la greu si a fugit ca ... . Edi are experienta campionatului prin atatea echipe conduse cat si titlul luat cu CFR , dar sa nu uitam ca are o problema ,fuge cand este in impas. DECI, Ambii cu probleme . Cine e mai capabil, pentru asa o nationala cu probleme(vezi Hagi,Morutan,Denis Alibec,Man,etc ? Merg pe tinerete ,dar sa nu se uite ca sa aiba coloana vertebrala,problemele care ies sa si le rezolve singur ,nu prin fuga .

112651963934596
Neagu Mihai  •  25 Ianuarie 2022, 21:20

Cu (I)edi antrenor avem de fapt alti doi antrenori: Stoichita si tata Puiu ! cu sau fara cruciulite...

108808261708421
Francisco Dascal  •  25 Ianuarie 2022, 19:57
Postat de dora pe 25 Ianuarie 2022, 13:40

FF bun - de unde ai scos-o si pe asta ? Pe unde a antrenat, in ultima vreme ? Ce rezultate notabile a obtinut la echipele (de club) pe care le-a antrenat, in ultimii 12 ani ?

2017-2018 ANTWERP(Belgia) nou promovat obiectiv mentinerea in prima liga termina pe 8 din 16,2018-2019 si 2019-2020 in ambele editii termina pe 4 . 2020 din octombrie preia PANATHINAIKOS(Grecia) care dupa 4 meciuri era pe 11 din 14 echipe cu 2 puncte.Termina pe 4 cu 58 de puncte,totusi este demis de un patron precum Gigi Becali.Citeste comentul subscris "comunistu".

Vezi toate comentariile (12)
Comentează