FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, VINERI, 21:45, PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

LIGA NAȚIUNILOR // Le lipsește killerul! Veste importantă pentru România înainte încleștării de vineri cu Muntenegru

Articol de - Publicat marti, 04 septembrie 2018 21:14

Stevan Jovetici, 28 ani, omul care ne-a dat două goluri preliminariile trecute, a anunțat că nu e refăcut după o accidentare și nu va juca în România-Muntenegru, vineri, de la ora 21:45, meciul din Liga Națiunilor transmis de Pro TV și liveTEXT pe GSP.RO.

România primește o șansă nesperată înaintea meciului cu Muntenegru din debutul în Liga Națiunilor (vineri, ora 21:45, PRO TV): sperietoarea Stevan Jovetici lipsește din echipa adversă! Este chiar jucătorul care ne-a răpit, practic, 3 puncte în ultimele calificări.

A marcat pentru 1-1 la Cluj-Napoca (87), la doar câteva minute după ce Adi Popa deschisese scorul, și a adus victoria adversarei în returul de la Podgorica, 1-0. Când s-a înălțat de lângă Chiricheș și Dragoș Grigore și a punctat pentru succesul ex-iugoslavilor.

Vedeta lui Monaco nu va juca la Ploiești după o decizie luată duminică seară și făcută publică abia luni seară de televiziunea N1, cu acoperire în Balcani.

"Sunt dezamăgit"

Cum a comentat Ljubisa Tumbakovici, selecționerul Muntenegrului?

"Nu pot spune că sunt nervos, supărat, însă mă declar surprins.  Sunt surprins, pentru că am introdus principii clare în precedenta campanie. Avem mereu o legătură cu jucătorii, ne spun cum se simt, care e situația lor etcetera. Ar trebui să fie o certitudine când ei sunt pe lista selecționaților.

Cu toate acestea, Jovetici ne-a anunțat, duminică seară, târziu, că el nu poate veni, deoarece accidentările sale necesită o perioadă de pauză, iar el va reîncepe alergările abia peste două zile. Asta deși era selecționat. Până la urmă, să joci la echipa națională e un privilegiu. Nu sunt supărat, repet, dar sunt puțin dezamăgit", a spus Tumbakovici.

Alți 4 sunt out sau incerți

Jovetici nu este singurul motiv de îngrijorare pentru Tumbakovici. Alți 4 fotbaliști au probleme. E greu de crezut că unul dintre ei va juca în meciul cu noi, fiind în continuare în vedere pentru partida cu Lituania. Tumbakovici a vorbit despre fiecare în parte.

  •  Adam Marusici (Lazio), "se află la niște teste în Germania, la Munchen, și vom afla la mijlocul săptămânii dacă poate juca"
  • Marko Vesovici (Legia), "s-a accidentat și, din ce înțeleg, va lipsi două săptămâni"
  • Luka Djordjevici (Arsenal Tula), "s-a prezentat la reunire, dar are o accidentare și, la fel, nu va fi disponibil câteva săptămâni"
  • Marko Jankovici (Partizan), "e și el incert, nu știm dacă va putea juca"

Nu au fundaș stânga!

Interesant este că Risto Radunovici, jucătorul Astrei Giurgiu, ar putea debuta la echipa națională a țării sale natale. Asta fiindcă Vesovici și Marusici, ceilalți fundași laterali, au fost trecuți pe lista incerților. Radunovici, în vârstă de 26 de ani, nu se află la prima convocare, fiind chemat și în 2016, la un meci cu Turcia. N-a apucat să debuteze atunci.

24 de reușiteîn 50 de partide pentru echipa națională are Jovetici, fiind pe primul loc în clasamentul all-time al "naționalei" adversarilor

6 echipe a schimbat Jovetici în carieră: Partizan Belgrad, Fiorentina, Manchester City, Inter, Sevilla și Monaco

"Cu câteva luni înainte, am avut o discuție generală și am hotărât că ambiția noastră este să ne calificăm la Campionatul European. Nu cred că există vreo favorită din această grupă"
Ljubisa Tumbakovici, selecționer Muntenegru

Cum ar putea arăta Muntenegru: Petkovici (Lorient) - F. Stojkovici (Steaua Roșie), Savici (Atletico Madrid), Simici (Pahtator Tașkent), Radunovici (Astra) - Vukcevici (Levante), Scekici (Partizan) - Boljevici (Beveren), Ivanici (BATE), Jovovici (Jablonec) - Beqiraj (fără echipă)

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la Euro 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor.

Vezi și: Arbitru cu noroc pentru "tricolori" la partida dintre România și Muntenegru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează