FOTBAL  »  NATIONALA  »  STRANIERI

"Lipsa de atitudine"

Articol de GSP - Publicat luni, 16 aprilie 2007 00:00

Acesta e motivul pentru care Mircea Lucescu l-a schimbat pe Marica dupa doar 13 minute. Mircea Lucescu nu-i menajeaza deloc pe fotbalistii romani de la sahtior. Dupa ce luna trecuta l-a criticat dur pe fundasul stinga Razvan Rat pentru prestatia din meciul retur cu FC Sevilla din "optimile" Cupei UEFA, pierdut cu 2-3, simbata i-a venit rindul lui Marica. "Il Luce" l-a introdus pe Ciprian in minutul 62 al partidei Simferopol - sahtior (1-3) si l-a inlocuit dupa numai 13 minute, considerind ca atacantul sau nu i-a respectat indicatiile. Rat n-a evoluat, deoarece abia ieri si-a scos ghipsul de la umarul luxat la Olanda-Romania (0-0) din 24 martie.

- Domnule Lucescu, ce v-a nemultumit la Marica?
- Scorul era 1-1, iar Marica nu a reactionat cum trebuia la observatiile mele. L-am scos si l-am bagat pe altul in locul lui. Trebuia sa cistig si eram obligat sa gasesc solutii pentru a ne impune. Asta face parte din meseria noastra, a antrenorilor. Am invins cu 3-1, deci am avut dreptate, altfel puteam sa fiu criticat. Ce destept eram daca as fi facut la fel si in meciul retur cu Sevilla cu jucatorii care n-au intrat bine in joc. Nu ma refer doar la Rat.

A patit-o si Augustin
- Ce i-ati spus lui Ciprian dupa meci?
- Sa nu interpreteze masura pe care am luat-o ca pe o pedeapsa. S-a intimplat, asta a fost! Vine urmatorul meci, si Marica va juca din nou. Amintiti-va ca la fel am procedat in urma cu 24 de ani si cu Ionel Augustin, la meciul decisiv cu Cehoslovacia, 1-1, la Bratislava, in preliminariile Euro 1984. L-am bagat in minutul 79 si peste 10 minute l-am schimbat cu Alexandru Nicolae, fiindca dintr-o greseala a lui am fost egalati, dar ne-am calificat.

- Cum credeti ca va reactiona Marica dupa acest episod?
- Nu stiu. Orice jucator trebuie sa inteleaga ca atitudinea fata de echipa e cea mai importanta. Din asta se invata ce inseamna responsabilitatea, spiritul de sacrificiu si daruirea.

16 aprilie 2007 

Playtech: ȘOC! I-au tăiat microfonul lui Băsescu! HALUCINANT ce a spus despre Putin în Parlamentul European


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează