FOTBAL  »  NATIONALA  »  REFUZ

Reacție vehementă, după ce Drăgușin a spus NU naționalei: „E urât, nu se face așa!”

Radu Drăgușin (19 ani, fundaș central) a refuzat convocarea la naționala de tineret. Gabi Balint, fost mare jucător, nu e de acord cu modul în care a fost soluționată această problemă.
Radu Drăgușin (19 ani, fundaș central) a refuzat convocarea la naționala de tineret. Gabi Balint, fost mare jucător, nu e de acord cu modul în care a fost soluționată această problemă.

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 23:18 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 23:18

Radu Drăgușin (19 ani, fundaș central) a refuzat convocarea la naționala de tineret. Gabi Balint, fost mare jucător, nu e de acord cu modul în care a fost soluționată această problemă.

  • România U21 - Suedia U20 se joacă joi, 7 octombrie, de la ora 21:00.
  • România U21 - Mexic U21 este programat sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 21:00.
  • Ambele partide vor fi transmise în direct de TVR. 

Nu se face așa. Nu trebuie să ajungi să refuzi. Putea să vorbească cu selecționerul, să-i ceară voie: «Nu mă lua luna asta, vreau să mă antrenez cu echipa de club». Dar nu să refuză, să spună că nu vine. E urât, nu se face așa! Putea să fie o înțelegere între cele două parți, iar antrenorul să spună apoi că l-a învoit. Așa trebuia procedat. 

Oricum, e un fotbalist care trebuie luat în seamă foarte serios și pentru naționala mare. Are calități, e într-un fotbal mare. Dacă joacă, trebuie să-l iei imediat”, a declarat Balint în emisiunea „Digi Sport Special”.

Radu Drăgușin a refuzat convocarea!

„Radu Dragusin a refuzat convocarea la echipa națională Under 21. Astfel, jucătorul de 19 ani nu se va prezenta la acțiunea din luna octombrie, când România U21 are programat un stagiu de pregătire în Spania, unde va întâlni Suedia U20 și Mexico U21. Internaționalul român și-a motivat gestul prin dorința de a rămâne la echipa de club pentru a se acomoda, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni a fost împrumutat de Sampdoria de la Juventus Torino”, a comunicat oficial FRF.

Drăgușin a fost în centrul unui scandal la ultima acțiune a reprezentativei U21, când impresarul său, Florin Manea, l-a atacat dur pe selecționerul Florin Bratu. Motivul? Manea a fost nemulțumit de faptul că Bratu nu a început amicalul contra Georgiei U21 cu Drăgușin titular.

„Este o rușine ce face Florin Bratu! Îmi pare rău, pentru că este finul meu. Aduce o mentalitate veche, împinge la mediocritate, judecă un copil care se bate cu Bonucci și Chiellini și are 3 milioane valoare pe Transfermarkt.

Fără să jignesc pe ceilalți colegi. Racovițan e un copil care îmi place, dar 25.000 de euro valoarea pe Transfermarkt, iar în doi ani de zile a jucat doar 9 meciuri. Este o rușine”, a „tunat” Manea. 

Reacție vehementă, după ce Drăgușin a spus NU naționalei: „E urât, nu se face așa!”
Radu Drăgușin

Lotul convocat de Florin Bratu

Florin Bratu (41 de ani), selecționerul echipei naționale U21 a României, a anunțat lotul pentru meciurile amicale cu Suedia U20 și Mexic U21, programate în prima jumătate a lunii octombrie.

Reprezentativa U21 va disputa la Marbella două meciuri amicale în vederea pregătirii pentru Campionatul European U21 din 2023, la care România este gazdă alături de Georgia.

Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia » Atac 100% nou, Sorescu și Man OUT, Moruțan IN
ROMÂNIA
Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia » Atac 100% nou, Sorescu și Man OUT, Moruțan IN

Lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Suedia U20 și Mexic U21 

FRF a anunțat că pentru cele două meciuri amicale, cu Suedia U20 și Mexic U21, ambele transmise de TVR, Florin Bratu a convocat urnătorii jucători:

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Ducan (CS Mioveni);
  • FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Rareș Ispas (Sepsi OSK), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52);
  • MIJLOCAȘI: Damian Isac (UTA), Daniel Toma (CS Mioveni), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Antonio Sefer (FC Rapid 1923), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova);
  • ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova).

De remarcat că Florin Bratu a convocat doar doi atacanți. Criza atacanților poate fi observată și la reprezentativa mare, unde Mirel Rădoi a convocat doar 3 vârfuri

Jovan Markovic a fost „retrogradat” la echipa națională U21 după ce luna trecută a fost convocat la meciurile reprezentativei de seniori cu Islanda (2-0), Liechtenstein (2-0) și Macedonia de Nord (0-0). El a jucat în toate cele 3 partide, iar prestațiile sale au fost criticate de mai mulți oameni de fotbal. Alături de Markovic, în atac a fost chemat și Ianis Stoica, senzația FCSB-ului, în vârstă de doar 18 ani.

Tânărul vârf de la FCSB are 5 goluri în acest sezon în doar 330 de minute jucate. El a înscris și în ultimul meci al României U21, egalul cu Georgia U21 de la Voluntari, scor 1-1. 

VIDEO. Florin Manea: „Poate acceptă Drăgușin să fie naturalizat în Italia. Ni s-a propus”

Mai multe știri despre echipa națională: 

Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia » Atac 100% nou, Sorescu și Man OUT, Moruțan IN

Mihai Stoichiță, declarație de neînțeles despre gafeurul de serviciu din Liga 1: „Îl vreau la națională”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (24)
risc_mix
risc_mix  •  01 Octombrie 2021, 12:35
Postat de alegzander19 pe 01 Octombrie 2021, 11:35

Nu vrei sa joci la nationala, anunti dinainte de convocare. Atentie insa ca refuzul dupa convocare poate atrage dupa sine sanctiune/suspendare atat la nationala cat si la echipa de club

Fals. Stii tu ceva dar nu stii bine. Sanctionarea e valabila pt jucatorii care joaca in Romania. Cei care joaca,,afara'' nu sunt sub jurisdctie FRF, deci nu pot fi ssuspendati de comisiile FRF

gigelos
gigelos  •  01 Octombrie 2021, 12:34

Radu s-a ,,angajat '' de 1 luna la un loc de munca si gata cere concediu . Turneul asta e o mica vacanta , nimic altceva . Un antrenor la nivelul asta trebuie , la orice nivel , trebuie sa fie apropiat de jucatori , sa discute , nu mai e ca acum 50 de ani ..Radu ce zici ? e bine sa vii acum , poti ? Astia nu au fost in stare sa duca jucatori la OLIMPIADA si acum sar pe copilul asta ca nu a venit sa joace cu FC Marrakesh ..are servici bai baieti , Sampdoria , trebuie sa tragi zi de zi , esti nou , nu sa mergi cu clasa in excursie cu Dl prof Bratu , sa bifeze si el ceva actiuni ...auzi , se pregateste pentru 2023..te doare capul

sibelius
sibelius  •  01 Octombrie 2021, 11:55

DACA joaca. Deocamdata NU joaca. Fite de primadona. Sunt pline ligile inferioare de jucatori care s-au antrenat la cluburi mari si au ajuns sa joace la nimeni de nicaieri.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează