FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Portugalia și Germania » Surprizele lui Emil Săndoi + Jucătorul care a refuzat convocarea

România U21 se pregătește pentru două amicale tari / Sursă foto: Cristi Preda
România U21 se pregătește pentru două amicale tari / Sursă foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 10:07 / Actualizat sambata, 18 martie 2023 10:40

Emil Săndoi, selecționerul naționalei U21, a anunțat lotul „tricolorilor” mici pentru meciurile amicale tari cu Portugalia și Germania, din 24, respectiv 28 martie. 

Din lot nu lipsesc nume importante precum Vladimir Scrciu, David Miculescu, Ișfan, Baiaram, Alexi Pitu, Rareș Ilie, Claudiu Petrila, Louis Munteanu sau Jovan Markovic, semn că staff-ul de la U21 tratează extrem de serios cele două partide de verificare. 

În vară, naționala U21 a României va evolua în grupa B la Euro 2023, împotriva Spaniei, Ucrainei și Croației. Meciul de debut al „tricolorilor mici” va fi contra spaniolilor, pe arena din Ghencea.

Una dintre temele de discuție din ultimele zile a fost tranșată de Săndoi odată cu publicarea listei jucătorilor selecționați: Ștefan Târnovanu, titularul din poarta celor de la FCSB, unul dintre cei mai valoroși goalkeeperi ai momentului, a fost convocat la „tineret”, nu la prima reprezentativă.

„Coubiș a refuzat convocarea”

Surprizele de pe lista lui Săndoi sunt Marco Ehmann, fostul dinamovist care vine la lot din Cipru, de la formația EN Paralimniou, mijlocașul Vlad Pop de la CS Mioveni, precum și goalkeeper-ul Andrei Gorcea, titularul din poarta Universității Cluj.

„Pe lista selecționerului Emil Săndoi s-a aflat și Andrei Coubiș, însă jucătorul legitimat la AC Milan a refuzat convocarea, preferând să meargă la naționala U20 a Italiei”, notează frf.ro

Enigma „tricoloră” » Edi Iordănescu îl vedea piesă de bază în națională, dar el a dispărut din nou!
ROMÂNIA
Enigma „tricoloră” » Edi Iordănescu îl vedea piesă de bază în națională, dar el a dispărut din nou!

Lotul României U21 pentru meciurile cu Portugalia și Germania

  • Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB)Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);
  • Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Alexandru Țîrlea (Gimnastic de Tarragona / Spania), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova)Victor Dican (FC Botoșani)Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Valentin Țicu (Petrolul)Andres Dumitrescu (Sepsi)
  • Mijlocași: Vlad Pop (CS Mioveni)Dragoș Albu (U Craiova 1948)Mihai Lixandru (CS Mioveni)Constantin Grameni (Farul)David Miculescu (FCSB)Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova)Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)Alexi Pitu (Bordeaux / Franța)Rareș Ilie (Maccabi Tel Aviv / Israel)Claudiu Petrila (CFR Cluj)Marius Corbu (Puskás Akadémia);
  • Atacanți: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj)Louis Munteanu (Farul).

România U21 se vede la TV

Naționala de tineret va începe în septembrie 2023 o nouă campanie de calificare, cea pentru Campionatul European din 2025. „Tricolorii” fac parte din grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Iar toate meciurile din această campanie vor fi transmise de Pro TV şi Pro Arena. Mai mult, cele două amicale pe care elevii lui Emil Săndoi le vor disputa în această lună vor fi văzute tot pe Pro Arena

E vorba de duelurile cu Portugalia, programat vineri, 24 martie, de la ora 19:00, pe stadionul Steaua, şi cu Germania, patru zile mai târziu, la Sibiu, de la aceeași oră. În ultimii ani, partidele naționalei mici erau transmise de TVR 1.

VIDEO Răzvan Burleanu a vorbit despre partidele României cu Andorra și Belarus

Citește și alte știri de actualitate: 

Edi Iordănescu a anunțat „tricolorii” pentru meciurile cu Andorra și Belarus! Cine sunt cei 2 debutanți și marii absenți

Cristi Chivu dezvăluie că a primit propunerea de a deveni selecționerul naționalei: „Au fost oferte mai mult sau mai puțin concrete”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează