FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA

EXCLUSIV Ultimul Mondial la care România a participat a început cu victoria contra Columbiei: „Apoi, soția mi-a zis să aleg să mă vopsesc blond”. Destăinuirile lui Lucian Marinescu: „Dacă aveam VAR cu Croația...”

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2024 09:47 / Actualizat luni, 25 martie 2024 11:26

Lucian Marinescu, 51 de ani, acum impresar de jucători, a rememorat momente de neuitat de la Coupe du Monde 1998, turneu final care a debutat cu victoria contra Columbiei, adversara de mâine a „tricolorilor”, în amicalul de lux de la Madrid.

Lucian Marinescu a făcut parte din echipa României la ultimul Campionat Mondial la care „tricolorii” au evoluat, cel din Franța, din 1998. Fostul mijlocaș ofensiv, extremă stânga, a jucat în acea victorie remarcabilă, 1-0 cu Columbia, de pe 15 iunie, de la Lyon.

5 idei de la Madrid, înainte de amicalul anului » „Tricolorii” au întrerupt party-ul spaniolilor și au sosit cu invitați de marcă în „casa” care e departe de casă pentru români!
ROMÂNIA - COLUMBIA
5 idei de la Madrid, înainte de amicalul anului » „Tricolorii” au întrerupt party-ul spaniolilor și au sosit cu invitați de marcă în „casa” care e departe de casă pentru români!

Mai exact, a intrat în minutul 76 în locul lui Gheorghe Hagi. Chiar dacă nu era vârf, Lucian fusese convocat la naționala României după sezonul de senzație din tricoul Rapidului, în care punctase de 13 ori în 33 de meciuri. Ulterior, după Coupe du Monde, a ajuns în Spania, la Salamanca, acolo unde în prezent are casă.

După o carieră în peninsula iberică, inclusiv în Portugalia, Marinescu a pus ghetele în cui, dar a continuat ca impresar FIFA, meserie ce-o face de 17 ani. De exemplu, în prezent, este implicat cu niște proiecte în Africa, în Coasta de Fildeș.

Este un impact greu de explicat pentru europeni, pentru români, care totuși nu realizează realitatea din Africa. Noi, în Europa, trăim în lux!
Lucian Marinescu

Ultimul Mondial al României, în urmă cu 26 de ani: „E straniu că n-am mai ajuns acolo”

Fostul fotbalist a depănat amintiri cu ocazia unui interviu acordat Gazetei Sporturilor, pornind de la ideea confruntării dintre România și Columbia, care va cunoaște un nou episod marți seară, la Madrid, în superamicalul de pe "Civitas Metropolitano", meci ce va începe la ora 20:30, un ceas mai târziu la București.

"Este o chestiune stranie, ciudată, că n-am mai reușit să fim la Mondial de atunci, din 1998. Era o mare realizare pentru mine, eram la echipa națională din postura de golgheter al Rapidului, după ce-am ratat la mustață câștigarea campionatului. (râde) Aveam lipici la gol pe vremea aia.

La lot, nu jucam atât de ofensiv precum în Giulești, eram mai defensiv, lângă Gâlcă. Eram fericit să fiu parte dintr-o mare echipă națională, puteam să-mi măsor forțele cu cei mai buni.

La Columbia erau Valderrama, Asprilla, Rincon, Aristizabal, la englezi erau Owen, Beckham, Adams și atâția", și-a început povestirea Lucian Marinescu.

Cel mai prețios tricou pe care l-am dorit și l-am avut de la Mondialul francez a fost cel al lui Zvonimir Boban. Mi s-au oferit foarte mulți bani pe tricoul croatului, nici n-am luat ideea în considerare. După meciul cu Columbia n-am făcut schimb de tricouri, îl mai am pe cel al lui Paul Merson după partida cu Anglia
Lucian Marinescu

Gust amar pentru eșecul cu Croația: „Dacă ar fi fost VAR, nu s-ar fi dat acel penalty!”

Rememorând povestea personală din Franța '98, actualul agent a mărturisit că a trăit o mare realizare.

"Eram onorat, și sunt onorat, că am jucat în toate meciurile de la acel turneu. Rămâne o părere de rău că am pierdut în prima fază eliminatorie cu Croația, scor 0-1, contra unei echipe ce avea să termine pe locul 3. Totuși, dacă ar fi existat VAR pe vremea aceea, nu stăteam la discuții cu croații.

Suker a înscris dintr-un penalty care n-a prea fost. Asta e, a fost un meci echilibrat, oricine ar fi putut învinge", a reacționat românul.

În Generația de Aur, blondă, la meciul cu Tunisia din Franța 1998
Generația de Aur, blondă, la ultimul Mondial din istoria naționalei
Lucian Marinescu alături de Mircea Lucescu
Asistându-l pe Dan Nistor, unul dintre jucătorii impresariați de el, la semnarea actelor cu Dinamo
Lucian Marinescu este și impresarul lui Paul Iacob, Rapid
+5 FOTO

Urma nunta pentru Lucian Marinescu, așa că soția i-a dat un sfat util

Chestionat despre un moment memorabil petrecut cu ocazia Mondialului din Franța '98, Lucian a povestit, amuzat, de situația în care fotbaliștii naționalei s-au vopsit blond la meciul cu Tunisia. O imagine ce-a intrat în istoria Mondialelor!

8meciuri a adunat Lucian Marinescu la echipa națională a României

"Tot în vara lui 1998 m-am căsătorit. Bine, a fost o căsătorie pe fugă. Când s-a decis acel <moment> pentru ultima partidă din grupă, cu Tunisia, m-am consultat cu soția, că urma nunta, și aveam două posibilități: ori să mă vopsesc blond, ori să mă tund la zero! Soția a fost decisivă, mi-a spus pe un ton diplomat: <Mai bine te vopsești! Vedem noi cum iese culoarea după>. Și m-am vopsit alături de coechipieri

Tocmai semnasem cu Salamanca, în Spania, și toaletele de nuntă le-am cumpărat din Franța, când mai aveam timp liber", a povestit Lucian.

7echipe a adunat Lucian Marinescu ca fotbalist: CSM Reșița, Rapid, Salamanca, Farense, Coimbra, Chaves și Akratitos

România avea o echipă pragmatică, închegată, tăioasă, pe contre, era greu să câștigi contra noastră. România a avut succes cu acea generație extinsă, cu caracteristicile de atunci
Lucian Marinescu

Lucian Marinescu despre România de acum: „Obiectivul e să câștigi, să contracarezi adversarul, nu poți fi Real sau Barcelona”

De mai bine de două decenii plecat din România, cu foarte mult timp petrecut în Spania, unde are casă, Lucian vede diferit naționala „tricolorilor” față de mulți conaționali ce trăiesc în țară.

Florinel Coman şi Denis Drăguș
Valentin Mihăilă
Horaţiu Moldovan
Marius Marin
Florin Niţă
+21 FOTO

"Fiecare stil de fotbal are frumusețea lui. Obiectivul e să câștigi, să contracarezi adversarul. Frumusețea este să învingi, să fii competitiv. Oamenii nu judecă mereu corect. Nu poți fi Real sau Barcelona. Așa că România de acum merită felicitată pentru o performanță frumoasă, de a ajunge la Euro, să sperăm că va ieși cât mai bine în Germania și că o să terminăm cât mai sus.

Te așezi la masa europeană, te măsori cu cei mai buni de pe continent, trebuie să vedem partea pozitivă. Eu unul sunt foarte bucuros de rezultatele naționalei", a comentat impresarul ce l-a dus pe Maxim în Bundesliga, la Stuttgart, sau pe Toșca în Italia, în Spania și la PAOK Salonic, pe Paul Anton în LaLiga și pe Grozav în Belgia, la Standard Liege.

Rolul unui agent de jucători este să gestioneze o carieră, să-l facă pe fotbalistul pe care îl reprezintă să aleagă ceva atractiv pentru a-și continua viața sportivă în top
Lucian Marinescu

VIDEO. AMICAL. România - Columbia » Mihai Stoichiță și Miodrag Belodedici, declarații la sosirea în Madrid

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA 5 idei de la Madrid, înainte de amicalul anului » „Tricolorii” au întrerupt party-ul spaniolilor și au sosit cu invitați de marcă în „casa” care e departe de casă pentru români!

VIDEO + FOTO „Salahorul” Miodrag Belodedici, la ora amintirilor: „Valderrama le-a încetinit tot jocul!” » Comparație cu România de acum

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
laser
laser  •  25 Martie 2024, 12:44

In loc sa ne fi concentrat sa depasim performanta din '94, noi ne-am pus tichie de margaritar si s-a ales praful. Marele *** nasos a hotarat iar restul au executat! Cum ar fi ca la locul de munca sa ai de ales intre a te face blond sau sa te tunzi zero?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Tarabas
Tarabas  •  25 Martie 2024, 11:31

"Asta e, a fost un meci echilibrat, oricine ar fi putut învinge" - asta referitor la meciul cu Croatia de la Mondialul din '98. Ori eu, ori dl. Lucian Marinescu, unul din noi sta f prost cu memoria. Din ce-mi amintesc eu, ne-au calarit croatii tot meciul, Stelea a scos de vreo 3-4 ori din situatie singur cu portarul. Filipescu din postura de fundas a facut un meci excelent dar in rest am fost praf si pulbere, nu-mi amintesc sa fi avut macar o singura ocazie. Dar au trecut 26 de ani, nu am mai revazut de atunci meciul... poate imi amintesc eu gresit.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează