FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - COLUMBIA

EXCLUSIV Meciul cu Columbia i-a trezit amintiri dragi lui Liviu Ciobotariu: „Numele fiului meu este legat de un stadion celebru!” » De ce este atât de important amicalul de la Madrid

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 11:59 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 12:14

Liviu Ciobotariu, 52 de ani, a rememorat pentru GSP.ro meciul cu Columbia pe care l-a jucat la Mondialul din 1998, câștigat cu 1-0, dar și o altă amintire dragă lui. Ciobi este de părere că România poate trece de grupă la vară.

Liviu Ciobotariu, 52 de ani, este cel mai dorit antrenor român în Superliga, în ultimele luni, fiind pe lista mai multor grupări, Dinamo, Sepsi, FC Botoșani, Petrolul și FC Voluntari. Ciobi a preferat să nu se angajeze în niciun proiect, prioritate pentru el este să continue în străinătate.

„Tricolorul” care acuzase probleme medicale face deplasarea cu echipa pentru meciul cu Columbia, de pe „Metroplitano”
Columbia - România
„Tricolorul” care acuzase probleme medicale face deplasarea cu echipa pentru meciul cu Columbia, de pe „Metroplitano”

Amintirile lui Liviu Ciobotariu: „Jucam contra lui Asprilla, Valencia și Valderrama, dar eu aveam alături Generația de Aur”

Fost internațional și component al Generației de Aur, Ciobi a participat la Coupe du Monde 1998, ultimul Mondial la care a jucat România, și la Euro 2000, printre altele. Prima sa prezență la un Mondial a fost în supervictoria cu Columbia, 1-0, gol Adrian Ilie, de pe 15 iunie 1998, de la Lyon. A făcut cuplu defensiv alături de Gică Popescu, Liviu era în vogă la acel moment.

Ex-dinamovistul a avut în față fotbaliști de renume mondial la acea vreme. „Au trecut 26 de ani, dar îmi aduc aminte cu un sentiment de mândrie și de bucurie de acele momente. A fost primul meu meci la un turneu final, și la cea mai importantă competiție.

Columbia a jucat cu Asprilla, Aristizabal, Rincon, Valencia, Valderrama, dacă îi amintim doar pe cei de la mijloc în sus. Columbia avea o echipă foarte bună, iar pentru mine a fost ceva special.

Am avut emoții, până la intrarea pe teren, apoi lucrurile s-au simplificat, pentru că jucam alături de Generația de Aur", a declarat Ciobi într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Columbienii erau foarte bine cotați și în 1998, voiau să se răzbune după episodul din 1994. De fapt, de când știu eu, Columbia a avut jucători buni. Eu am făcut schimb de tricou cu Aristizabal, care evolua atunci la Sao Paulo

- Liviu Ciobotariu

Denis Ciobotariu poartă un prenume ales de tatăl său la Mondialul din Franța

Evocarea Mondialului din Franța i-a readus în memorie momente frumoase fostului căpitan dinamovist.

32 de selecțiia adunat Livu Ciobotariu pentru națională, marcând 3 goluri

„Ți-am zis că am momente de bucurie și frumoase. Tot atunci s-a născut Denis, fiul meu (n.r. - jucătorul celor de la Sepsi). El s-a născut pe 10 iunie, noi am început Mondialul la Lyon pe 15 iunie, cu Columbia.

+15 FOTO

Îți dai seama că mi-am văzut copilul abia după o lună. Nu era tehnologia de acum ca să mi-l arate soția pe video call. Țineam legătura cu Carmen, cu soția mea, mă suna pe numărul din cameră. Ne-am tot gândit ce nume să-i punem copilului și am ales Denis. Numele lui este legat de stadionul Saint Denis, din Paris, acolo urma să jucăm cu Tunisia meciul ce a marcat momentul când am trecut de grupă”, a mărturisit Liviu Ciobotariu.

Liviu Ciobotariu este optimist: „România poate trece de grupă”

Referitor la superduelul cu naționala Columbiei, de marți seară, de la ora 21:30, de la Madrid, antrenorul este încrezător. În plus, este optimist în perspectiva Euro 2024.

„Este un joc de verificare, cu o echipă bine cotată, ce poate fi un adversar care să ne arate unde suntem. Un test foarte util pentru noi. Este bine că a fost antamat acest amical, este important să ai jocuri cu echipe puternice. Așa crești.

Îmi place grupul echipei naționale, dar și staff-ul, cu Edi Iordănescu în frunte. Este un progres față de ceea ce a fost înainte.

Eu am convingerea că putem ieși din grupă, la Euro. Chiar dacă pe hârtie pare o grupă accesibilă, este un turneu final, nu va fi ușor. Dar putem trece de grupă", a mai spus Ciobi.

VIDEO. Dezvăluiri din intimitatea familiei Ciobotariu. Denis dezvăluie: „N-am simțit presiune, tata chiar nu m-a împins spre fotbal”

Citește și:

Marcel Răducanu: „N-aș vrea să fiu în pielea lui Edi Iordănescu. Totul e la întâmplare” + „E pe val în Superliga, dar când vine la națională e foarte discret”
ROMÂNIA
Marcel Răducanu: „N-aș vrea să fiu în pielea lui Edi Iordănescu. Totul e la întâmplare” + „E pe val în Superliga, dar când vine la națională e foarte discret”
Viorel Moldovan trage un semnal de alarmă: „Acolo chiar avem o mare problemă”
ROMÂNIA
Viorel Moldovan trage un semnal de alarmă: „Acolo chiar avem o mare problemă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează