FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, DUMINICĂ, 21:45, TVR1, GSP.RO

Lupescu anunță o întâlnire surpriză între Daum și Iordănescu: "FRF n-a gestionat bine situația de la națională!"

Lupescu, 47 de ani, lucrează la UEFA din 2008
Lupescu, 47 de ani, lucrează la UEFA din 2008

Articol de - Publicat joi, 01 septembrie 2016 00:00

Lupescu consideră că "cei de la FRF nu au gestionat bine numirea primului străin la naţională, care a fost contestat imediat chiar şi în Comitetul Executiv".

Director tehnic UEFA, Ionuţ Lupescu va conduce, pe 12 septembrie, la Paris, o conferinţă post Euro cu foşti şi actualii selecţioneri, dar şi cu şefii Direcţiilor Tehnice ale celor 55 de ţări afiliate forului continental.

Prima întâlnire cu Iordănescu

Printre cei 200 de invitaţi se vor număra şi Christoph Daum, dar şi predecesorul său, Anghel Iordănescu. Ar fi astfel prima ocazie pentru cei doi să se întâlnească şi să discute despre echipa naţională.

Imediat după Euro, fostul selecţioner a intrat într-un concediu prelungit şi nu a mai apărut pe la Casa Fotbalului. Acesta ar urma să rămână implicat în fotbalul românesc, dar drept consilier al preşedintelui Răzvan Burleanu.

"E normal să discute, mai ales dacă nu s-au văzut deloc de când Daum a fost numit selecţioner. Vorbesc amândoi engleză, nu va fi nevoie să fac eu pe translatorul", a glumit Lupescu.

"Merita mai mult respect"

Lupescu îl cunoaşte pe Daum din anii '90, de când evolua în Bundesliga, iar neamţul deja era pe banca tehnică:

"Am fost chiar aproape să joc sub comanda lui. Nu ştiu cum lucrează la echipa naţională, dar îl cunosc bine şi ştiu că e foarte ambiţios şi bun motivator. Sper să aibă succes cu Muntenegru, la primul meci! E foarte important, mai ales că nu l-am primit prea frumos. Cred că Federaţia nu a pregătit prea bine venirea primului selecţioner străin la echipa naţională.

Au fost probleme de la început, în Comitetul Executiv, cu unii antrenori, în presă. Nu ştiu ce este acum, ce discuţii sunt cu Reghecampf, cu Steaua, dar eu am văzut ce s-a întâmplat atunci când a fost numit şi nu cred că a fost corect. Până la proba contrarie, cred că lui Daum trebuie să i se acorde respect şi încredere".

"Am avut o discuţie cu Daum şi i-am prezentat situaţia reală a fotbalul românesc aşa cum este el, cu bune, cu rele. El e un tip optimist, motivat, îşi doreşte enorm să reuşească să ducă România la Mondialul din 2018"
Ionuţ Lupescu, director tehnic UEFA

"Mă voi întâlni cu domnul Iordănescu la Paris. Am spus mereu că am un mare respect pentru el, e un antrenor extraordinar, la fel ca Mircea Lucescu. Apreciez foarte mult ce a realizat până acum şi sunt sigur că poate avea un rol important pentru viitorul fotbalului românesc"
Christoph Daum, selecţioner România

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
polistul68
polistul68  •  01 Septembrie 2016, 17:10
Postat de ciuleavvictorms pe 01 Septembrie 2016, 14:59

e plina lumea de vanduti, asta e unul dintre ei!

Te referi la Lupescu ? Stai linsitit, asta e prea destept pt Romania de azi....

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  01 Septembrie 2016, 16:38

Și Cum se vor înțelege? Ca nici unul nu cunoaște ..limba romana@!!?

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  01 Septembrie 2016, 14:59

e plina lumea de vanduti, asta e unul dintre ei!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează