FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV // VIDEO Marcel Pușcaș nu crede în varianta Răzvan Lucescu: „Bugetul este limitat” » Nume surpriză pentru postul de selecționer: „Foamea lui de rezultate e mai mare ca a lui Hagi”

Marcel Pușcaș
Foto: GSP
Marcel Pușcaș Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 11:47 / Actualizat miercuri, 24 noiembrie 2021 13:51

Marcel Pușcaș, președintele celor de la FCU Craiova, nu îl vede pe Răzvan Lucescu venind la națională și propune un nume surpriză pentru banca „tricolorilor”.

Invitat în emisiunea GSP Live, Pușcaș este de părere că antrenorii care câștigă mult la echipa de club, precum Lucescu, nu pot veni la națională pe un contract mult mai mic.

Răspunsul lui Răzvan Lucescu la oferta lui Burleanu » Grecii au făcut anunțul
SELECȚIONER
Răspunsul lui Răzvan Lucescu la oferta lui Burleanu » Grecii au făcut anunțul

Marcel Pușcaș: „De ce mergem în Grecia?”

„Degeaba vehiculăm tot felul de nume. Până la urmă și antrenorii ca și fotbaliștii au meseria pe care o au și au o cotă. Nu poți să chemi un antrenor care are 2.000.000 de euro pe an să vină pe 100.000 - 200.000 de euro. Își trage singur covorul de sub picioare în perspectiva carierei sale. Atunci, de ce mergem în Grecia? 

Eu eram în Federație și se încerca la vremea respectivă, aducerea lui Olăroiu și atunci. Eternul Olăroiu, de 7 ani îl vrem pe Olăroiu. Tot de 7 ani îl vrem pe Mircea Lucescu. Tot de 7 ani l-am vrea pe Hagi, dar nu apucă să vină, la fel cu Boloni. Hai să fim realiști și să vedem ce putem face. 

Nu poți aduce antrenor cu salariu de 500.000 de euro pe an. Trebuie să fie o compatibilitate în care un selecționer trebuie să se înconjoare de un staff pe care și-l dorește el dacă vrea să se simte comfortabil. Pe urmă selecționerul e dependent de o anumită durată. Nu poți să aduci selecționer pentru un meci, nu așa se lucrează”, a declarat Marcel Pușcaș la GSP Live

Daniel Isăilă, varianta propusă de Pușcaș

În prezent antrenor la Bani Yas în Emiratele Arabe Unite, Isăilă este văzut ca un înlocuitor perfect penru Rădoi, el fiind cel care a pus bazele echipei de tineret care a făcut performanță la Europeanul din Italia.

„Sunt soluții, mă gândesc la Isăilă, deși stă și el la 500.000 de eruo pe an. Cum te-ai dus la Hagi, du-te și la Isăilă pentru că foamea lui de nume și rezultate e mai mare decât a lui Hagi. Hagi a avut parte de onoruri în fotbal, nu-i mai trebuie de la echipa națională. 

Dacă tot vorbim de continuitate, Isăilă a fost cel care a dus greul acelei campanii de calificare la Europeanul din Italia. El l-a promovat pe Nedelcearu, pe Rus, pe Pușcaș, Cicâldău când nimeni nu a auzit de ei. Alții au cules doar caimacul cu 2-3 etape înainte de calificare. Dacă Isăilă a fost creatorul acelui lot, dă-i continuitate. 

Plus că a fost secundul lui Iordănescu la echipa națională. A câștigat o cupă și o supercupă a României, are o anumită experiență. Este foarte apreciat acolo unde este, i s-a prelungit contractul pe 2 ani”, a spus Pușcaș.

Pușcaș dezvăluie cum a fost ales ultimul antrenor care a dus România la un turneu final

În 2014 Victor Pițurcă pleca de la echipa națională, locul său urmând a fi luat de Anghel Iordănescu, cel care a calificat România la Euro 2016, ultimul turneu final la care naționala noastră a participat.

La 7 ani dsitanță, Pușcaș, care era atunci angajat la FRF, dezvăluie cum i-a convins pe șefii Federației să îl pună pe Iordănescu selecționer.

Țin minte că în 2014, după plecarea lui Pițurcă la arabi, eram în birou cu Andrei Vochin, era consilierul tehnic al președintelui. I-am zis: «Andrei, nu vă mai încordați atâta, că nu o să vină niciunul. Avem selecționer. Este la capătul holului, stă în birou și citește ziarul. Se numește Anghel Iordănescu». 

«Păi cum că e bătrân, a ieșit din fotbal de 6 ani». Meseria asta nu se uită, un doctor e un doctor chiar dacă nu mai operează 6 ani, dacă știi meserie poți să activezi și după 10 ani. Ca dovadă, umrătoarea zi a fost numit Iordănescu și ne-am calificat la Europeanul din Franța.
- Marcel Pușcaș, președinte FCU Craiova

Video Varianta lui Marcel Pușcaș pentru postul de selecționer: „El a dus greul în campania pentru EURO 2019 și a fost și secundul lui Iordănescu!”

Citește alte știri despre echipa națională:

Răspunsul lui Răzvan Lucescu la oferta lui Burleanu » Grecii au făcut anunțul

Acid la adresa lui Rădoi: „Angajarea lui a creat profilul de selecționer: fără BAC şi salariu de 120.000 euro”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
valyomanyd
valyomanyd  •  24 Noiembrie 2021, 15:23
Postat de Nicolae Nedelcu pe 24 Noiembrie 2021, 13:13

Bravo Puscas ! Felicitari ! Chiar ma intrebam de ce este ocolit Isaila care este cel care a creat Nationala de tineret ale carei roade le-a cules Radoi.

Nu pot sa cred, si tu te-ai gandit la Isaila ? :)))

753720451412471
Andrei Ionescu  •  24 Noiembrie 2021, 14:10

Isaila DA. E O PROPUNERE BUNĂ. Absolut corect.

126274606358117
Tony Bryder  •  24 Noiembrie 2021, 14:10

Da BOLONI SI PITURCA UNDE SANT ???

Vezi toate comentariile (10)
Comentează